??????? ?·?’?°??????????????????? ?‘???‚?„–?’?¤?????????????????? ?·?’?°??????????????? ?‘?’?µ? ?? ?????????? ?‘???‚?„–?’?¤?????????????????? ?·?’?°???????????????????? ?‘???‚?„–?’?¤??????? ?‘?’?µ? ?? ??????? ?·?’?«???‚?¦????? ?‘?’?µ? ?? ????? ?‘???‚?„–?’ > ??????? ?·?’?°??????????????????? ?‘???‚?„–?’?¤?????????????????? ?·?’?°??????????????? ?‘?’?µ? ?? ?????????? ?‘???‚?„–?’?¤?????????????????? ?·?’?°???????????????????? ?‘???‚?„–?’?¤??????? ?‘?’?µ? ?? ??????? ?·?’?«???‚?¦????? ?‘?’?µ? ?? ????? ?‘???‚?„–?’

А можете ли да дадете 'първа помощ' на приятеля си моторист?

<< < (4/8) > >>

she:
Добре, защо не им пишеш пак на тия и да им поискаш оферта например за 20, 50, 100 души в София, за 20, 50, 100 души във Варна. Питай дали залата трябва ние да си осигурим. Не може да предлагаш на хора да се включват в нещо без да се знаят основни неща

Urban:
Ами защото приличния тон при запитване от клиента към доставчик е той да каже първо, какво иска и после да разбере дали могат да му осигурят стоката или услугата (това е така, защото нашия курс ще бъде 'къстъм' подбран). Иначе излиза, голямо разпитване и накрая пак остава пълна неизвестност, защото ние самите няма да знаем, колко души ще участват в курс. Нещата са прости. Който иска, ще се запише принципно, ако накрая таксата за курса не му хареса, естествено може да не се включи... Не виждам, какво сложно има..
Разговарял съм с две фирми до сега, но и двете, първото нещо, което питат е колко човека ще са групите. В горните постове съм копирал единия отговор на фирма и там достатъчно ясно си личи, че от нашата бройка и местоположение зависи заплащането.
=====================================================
и не предлагам аз услуга... просто искам да видя колко съмишленици за идеята има...явно няма достатъчно...ще си отида сам на един курс и т'ва е!

she:
Работя във фирма, в която се изготвят оферти и знам как се прави запитване. При нас има разлика в цената на тиражите. Като се изготвя оферта се прави примерно за 100, 500 и 1000 бр. И тогава клиента преценява.
Като тръгнеш да питаш хората и като им кажеш, че цената като се събере еди си каква бройка ще примерно 30 лв. те ще са навити да доведат и те още хора.
А това с принципното записване никак не е добра идея. Защото не е никакъв проблем да се запишат 50 души, но накрая като останат 10.

Urban:
Ох Ши, опитах се нещата да бъдат проси.. Аз изготвям оферти от поне 17 години и също знам доста неща, но не там е въпроса.
Искаш да ми кажеш, че вместо изразяване на принципно съгласие за участие, без ангажименти е по лесно да се направят 200 варианта на цена за услугата, само и само да е по-пълен отговора от доставчика?

Ето твоя случай примерно:

-Добър ден! -клиента.
-Добър Ден! -печатницата.
-Искам да разбера, колко ще ми струва отпечатването на рекламна брошура! - клиента.
-О.К. изпратете ми по мейла запитване с точните параметри, бройка, вид хартия, грамаж хартия, с рязане без рязане, с колко цвята ще се работи, трябва ли да има устойчивост на UV и т.н. - печатницата.
-Добре, ама за да е ясно точно, колко ще струва искам, всички комбинации, за да мога сама да си избера! - клиента.
-Добре, но мисля, че матрицата с комбинации няма да е обозрима за вас, нека се спрем на 2-3 варианта за начало и коментар? - печатницата.
-Не, не, искам сама да си избера от всички варианти - клиента.
 и.н.

И какво се получава в крайна сметка..
Клиента получава една таблица (матрица) с цени и започва да си засича комбинации, които като се вземат пред вид вариантите с 6 цвята, 5 цвята, 4 цвята и т.н. плюс няколкото варианти за грамаж и вид на хартията, плюс вариантите за типа на използваната боя.... ще се получат няколко хиляди комбинации.... и това само и само клиентката да покаже, че иска и може сама да избере...
=======================

Такааа...
Приемам, че щом в обикновен разговор не може да се разберем за прости неща, по-нататъчната работа по казуса за организиране на курс за Първа Помощ е безсмислена!

Аз ще посетя стандартен курс за Първа помощ, без да се опитвам да приобщя, който и да било от форума!

:'(

she:
Ама ти не четеш какво писах. Написах вариянти за не повече от 6 цени, което ест. може да се сведе и до 4.Това, че ти се съмняваш, че цената ще е много повече от 30 лв...как да са сигурни и останалите

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия