Автор Тема: Китайски скутер  (Прочетена 348782 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен achko3

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 20
Re: Китайски скутер
« Отговор #40 -: февруари 18, 2010, 01:08:19 am »
колега като чуят за китайски веднага почват майниги тея боклуци и т.н. има хора даже не са карали китайски апак и говорят за тях като си се насочил към китайски няма лошо аз имам китайски вече 3-та година и нищо лошо не виждам в него само сам сменял масло и ремак това е от мен
на колко километра е,и каква кубатура......??? :hello:Това което пишиш ме учудва :violent:
сега правя 3-та година и съм на 13 хиляди и нещо ще те излъжа в него ме дразни че се пъни на баирите но не на всички вдигам си 70 75 и съм стигал до 80км !!! ако искате вярвайте

Неактивен Tomrider

• Full Member
  • Публикации: 50
  • Кара: XL700V
« Отговор #41 -: февруари 18, 2010, 11:44:25 am »
Щом вдигаш 75-80 е добре за китайски скутер! :headbang:,много от тях като нови стигат до 50 км. с мъка.Дори и с махане на ограничителите скороста им се вдига съвсем малко.Имал съм и китайски ,имам и аерох -49кубика стоков,който без проблем вдига 95км.Разликата им е в качеството , изработката и парите най- вече......другото е компромис! :notworthy:

Неактивен achko3

• Jr. Member
  • **
« Отговор #42 -: февруари 18, 2010, 07:37:06 pm »
аз като го взех мъка видях до разработката му и си личи как съм я направил според мен де за разлика от другите  :D

Неактивен GHOST RIDER1

• Hero Member
  • Публикации: 410
« Отговор #43 -: февруари 20, 2010, 02:23:23 am »
   Абе пишете им марките. Така е несериозно.   Все едно да си говорим  за немски коли. АМА КОИ???   Марки много!!!      Може и да понаучите нещо!!!  Повечето пишат по инерция.   защото така са чули някъде и от някой.  Има и такива дето си купуват китайкис убждението че няма да "изкарат" сезона----И почва едно наказание в-у машинката стой та гледай---чупене на филтърни кутии, не сменяне на масло.човъркане да" вдига много"-няма да ми стигне мястото.Да не говорим за падане.ч-блъскане и возене на четирима.Има и такива дето работят с тях и ежедневно ги товарят с свръх товар двама по 90кг.+100кг.две торби цимент!!!!  А има и такива дето си ги обслужват както трябва и карат много километри!!!

Неактивен Димитър

• Hero Member
  • Публикации: 304
  • Или вдигаш дим, или дишаш дим ;)
« Отговор #44 -: февруари 20, 2010, 12:33:31 pm »
  Абе пишете им марките. Така е несериозно.   Все едно да си говорим  за немски коли. АМА КОИ???   Марки много!!!      Може и да понаучите нещо!!!  Повечето пишат по инерция.   защото така са чули някъде и от някой.  Има и такива дето си купуват китайкис убждението че няма да "изкарат" сезона----И почва едно наказание в-у машинката стой та гледай---чупене на филтърни кутии, не сменяне на масло.човъркане да" вдига много"-няма да ми стигне мястото.Да не говорим за падане.ч-блъскане и возене на четирима.Има и такива дето работят с тях и ежедневно ги товарят с свръх товар двама по 90кг.+100кг.две торби цимент!!!!  А има и такива дето си ги обслужват както трябва и карат много километри!!!

И така да е, китайско е. Китайците завладяха не източния, а световния пазар. А относно немски не мисля, че трябва да се пояснява. За повече от 150 години автомобилостроене, немците се утвърдиха като Европейска автомобилна сила. Така, че за немското не търси подробности. Обади ми се когато един китайски  мотоциклед/мотопед като направи 40 000км без никакав ремонт по него. Черпнята от тебе  :beer:
Китайче - 10 000 - сменяй бутало, 30 000 (ако ги доживее) семняй двигател  :violent:
МЗ (немец) - 40 000 - 10 литра мсло :).
Айде оди говори, че китайското било добро   :fireinahole: :fireinahole:
« Последна редакция: февруари 20, 2010, 12:36:25 pm от sandokan0000 »
Навий масура, опъни смукача и да удря прекъсвача :)

Неактивен Кристиян

• Hero Member
  • Публикации: 1515
  • случайни хора ИЖ не карат ;)
« Отговор #45 -: февруари 20, 2010, 01:46:57 pm »
А пък ако ми покажеш МЗ,което е изкарало 40 000 без ремонт,аз те черпя  ;) .
« Последна редакция: февруари 20, 2010, 01:49:17 pm от Кристиян »

Неактивен Еомер

• Hero Member
  • Публикации: 725
« Отговор #46 -: февруари 20, 2010, 02:11:52 pm »
Ако ти се пътува до Шумен ще ти покажа таман две,а има и едно 6 волтово ЧЗ,което е на 80 000+ км и си изглежда все едно е смъкнато току що от витрината  ;)
vladimirvasilev81@gmail.com
password:1313131313

Неактивен Димитър

• Hero Member
« Отговор #47 -: февруари 20, 2010, 02:19:29 pm »
А пък ако ми покажеш МЗ,което е изкарало 40 000 без ремонт,аз те черпя  ;) .

Кажи къде да дойда :) С МЗ-то ще дойдем, само че с баща ми, 'щото книжката е в липса още ;)
Добре де да не лъжа на 37 000км, може и до 40 да му стане нещо, пзи боже  :notworthy:

Неактивен Кристиян

• Hero Member
  • Публикации: 1515
  • случайни хора ИЖ не карат ;)
« Отговор #48 -: февруари 20, 2010, 02:33:35 pm »
Айде стига бе  :o ,с какво масло е карано?А това за ЧЗ-то направо изби рибата,продава ли се?

Неактивен Димитър

• Hero Member
« Отговор #49 -: февруари 20, 2010, 02:36:48 pm »
За маслото немога да ти кажа. Аз го карам от 2год, преди това баща ми го е обслужвал, сега пак той :) .

Но съм убеден, че маслото е най-обикновено, не е нещо сериозно и скъпо :)

Айде като стане на 40 000км пак ще си пишем живот и здраве :) Следващата събота пак ще катерим :)

Неактивен GHOST RIDER1

• Hero Member
« Отговор #50 -: февруари 21, 2010, 01:06:50 am »
 MZ-то си е MZ- имал съм 5 ETZ-та 250.Знам как стоят нещата!!!  Ама те са си мотори!!! Нали говорим за скутери???    Гарантирам че човека който е карал 6-волтовото CZ -80000км.  ----Ще изкара и с "китайка"-40000км.    Явно много пази техниката.      80-ХИЛЯДИ-- без да сменя нищо??????????????????????????????????????????????????????????????????????   Опа  де!!                         Китайските марки за производство на АТВ ,скутери и мотори са някъде към  400.  За това е добре ДА СЕ КОМЕНТИРАТ ПО МАРКИ  за да се отсее некачествното!!!А не да се слага всичко под общ знаменател!!!!!!              за немските коли го давам като пример за сравнение.   Какво е общото мжду Opel korsa 1987 и Mercedes SL 500.  така де, по марки и модели  :cheers:

Неактивен achko3

• Jr. Member
  • **
« Отговор #51 -: февруари 21, 2010, 03:11:24 am »
RIYA

Неактивен Димитър

• Hero Member
« Отговор #52 -: февруари 21, 2010, 08:16:43 pm »
за немските коли го давам като пример за сравнение.   Какво е общото мжду Opel korsa 1987 и Mercedes SL 500.  така де, по марки и модели  :cheers:

Колега имах предвид издръжливостта на моторите на немските автомобили, нямах предвид сравняване между Мравка и Слон ;)

Всяка марка автомобили може да направи по-добро купе от коя да е друга. Така е с някоя трета марка, затова има конкуренция, затова има и нови модели :)
Дори москвича успяха да направят нещо съвършено, а именно Москвич Калита  :) Така че остави външния вид на експериментаторите, а двигателите на професионалистите :)  :bravisimost: :bravisimost: :notworthy:
« Последна редакция: февруари 21, 2010, 08:19:38 pm от sandokan0000 »

Неактивен silver_vlado

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Публикации: 497
  • Кара: търся си... нещо :)
« Отговор #53 -: февруари 22, 2010, 08:29:58 am »
И нека моля да се върнем към темата за скутери и мотори :)... а?  :bravisimost:  :cheers:

Неактивен nrg racing

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 6
« Отговор #54 -: февруари 26, 2010, 09:11:51 pm »
не ти го препоръчвам аз имам китаец и го карам вече 6200 км и по двигатела нема проблеми но  всичко друго е много слабо и миналата година си взех  пиаггио нрг и съм много доволен

Неактивен GHOST RIDER1

• Hero Member
« Отговор #55 -: март 08, 2010, 06:13:58 am »
             Да, има и такива дето си мислят че като си купят Piaggio
 NRG  - за 4800лв. са [b"]нечупливи"[/b]  Ха Ха Ха.   Лошото е че като "родят"--тогава страданието е по голямо. :friends:

Неактивен Bucki

• Jr. Member
  • **
« Отговор #56 -: март 20, 2010, 11:34:33 pm »
Приятел,абе я по добре стой на далече от китайките,освен ако не взимаш скутерче за едно лято.Там нещата са сложни...Няма смисъл да те боли главата.Много  е рядко да уцелиш някои модел и с голямото пазене да изкaра повече време без по сериозни повреди.
 :bravisimost: :cheers:

Неактивен kingalex

• Sr. Member
  • Публикации: 133
« Отговор #57 -: април 05, 2010, 02:36:34 pm »
Здравейте , имам Китайче Марка Чин Чин ( или както са по-известни w България - SCOOT ), 125 кубика около 12 кончета 4 тактов . Перфектен разход - не повече от 3-4л на 100 , като се возим двама ( общо около 130 кг ) . Повече от 100 ( по наклон ! ) не може да вдигне , по баир ( бул Черни връх примерно ) със двама души 65 МАКС ! На равно 70 прави без проблем , 80 мааалко по-бавно и нагоре вече бере душа . Гумите са им отвратителни пластмасови галоши които при първа възможност ще сменя . Мисля че за смешната си цена като чисто нови , не може и дума да става за сравнени със други ( не китайски ) марки като Априлия Пежо Пиаджо Ямаха etc .

Неактивен Tomrider

• Full Member
  • Публикации: 50
  • Кара: XL700V
« Отговор #58 -: април 05, 2010, 10:22:05 pm »
SCOOTса сравнително добри машинки за парите си сравнени с другите китайски еднодневки,имам приятел който си купи такъв отСофия и вече 2-ра година го търкаля без проблем. :director:

Неактивен shishkov78

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 16
« Отговор #59 -: април 07, 2010, 11:32:04 am »
Здравейте и от мен!Имам такова чудо на техниката.Марка Жон Вай.От продавача знам а той ми е познат и ако ме е излъгал лъжа и вас знам,че този модел е правен за Италия,а и на него си пише Жон Вай Италия.Купих го 2008 пролетта.До момента нямам никъкви проблеми.Е верно километрите които съм му навъртял са малко/2200/От същия този човек знам,че той има продадени такива на по 10-15000 км без особенни проблеми.При добра поддръжка си я бива машинката.Скоростта с която се движи е 70 км в час,което мисля за скутер си е пре достатъчно.Разхода е около 2 л на сто.Поразпитах тук там и се оказва,че не е 49 куб както пише по документи а повече.Мисля,че е важно кой го кара и каква е поддръжката.Лично аз съм изпълнявал всички изисквания при разработката.Пример маслото се сменя на 500,1000,1500 км. после на 3000,5000,10000 и т.н. но аз ще си го сменям всяка година няма да се набутам защото маслото което събира е около 600 гр.Така,че всичко е късмет и отговорно отношение към техниката.Сега ми е влязла муха в главата да го сменя за чопър и проучвам китайските.Ако има някой инфо за тях отворил съм тема за това във чопъри.Дано помогна на някой със моята информация.Късмет на всички и умната/ако не русата/ :bravisimost:
По-добре с китайски чопър от колкото без чопър! :)