.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: С какво масло карате  (Прочетена 473521 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

GHOST RIDER1

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 410
Re: С какво масло карате
« Отговор #40 -: март 08, 2011, 03:44:40 am »

Какво ви е мнението , за тези тестове           http://www.youtube.com/watch?v=oaIbOTKtE1Q&feature=related   ,,,                                 http://www.youtube.com/watch?v=S9TAGO1T7fE&NR=1 :o :o :o 
Активен

kokoVmaxa

• Fan of DUCATI but BMW User
  • Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4039
  • Кара: BMW & HD
  • "RBT Custom motors" Ltd.
    • www.racebiketuning.com
« Отговор #41 -: март 08, 2011, 08:50:01 am »

- При двигателните масла има много много неща които никой не взема в предвид  ;)
 - Има едно нещо което е може би най-важното при по натоварените спортни двигатели и то се нарича - Насищане с бензин ............... ама едва ли някой го пресмята
 - После има термостабилност и как и до каква степен се запазва до какъв процент насищане с гориво
 - После има Алкален Резерв
 - После има Вискозитетна стойност и запазване...........
 - После има Почистващи агенти
тая тема е прекалено дълга и голяма за обсъждане по този начин  :cheers:

....................... после има ГОШКО  ;D  :headbang:
Активен
My Garage - R1100S Boxer Cup / , H-D FXR Black Death / DUCATI 748R Superbike

turbusa

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 700
« Отговор #42 -: март 09, 2011, 02:08:29 pm »

- При двигателните масла има много много неща които никой не взема в предвид  ;)
 - Има едно нещо което е може би най-важното при по натоварените спортни двигатели и то се нарича - Насищане с бензин ............... ама едва ли някой го пресмята
 - После има термостабилност и как и до каква степен се запазва до какъв процент насищане с гориво
 - После има Алкален Резерв
 - После има Вискозитетна стойност и запазване...........
 - После има Почистващи агенти
тая тема е прекалено дълга и голяма за обсъждане по този начин  :cheers:

....................... после има ГОШКО  ;D  :headbang:

Имам един въпрос: съществува ли стареене на маслото в опаковката без да е отпечатвана и ако има в какво се изразява?
Активен

kokoVmaxa

• Fan of DUCATI but BMW User
  • Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4039
  • Кара: BMW & HD
  • "RBT Custom motors" Ltd.
    • www.racebiketuning.com
« Отговор #43 -: март 09, 2011, 04:04:58 pm »

- Има естествено ! В зависимост от опаковките срока му на "съхранение" е от 6 месеца(Варели някой ги завишават на 1 година умишлено) до 5 години(1литрови опаковки РР шишета)
Активен
My Garage - R1100S Boxer Cup / , H-D FXR Black Death / DUCATI 748R Superbike

Yamaha FZS1000

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7
« Отговор #44 -: март 09, 2011, 06:21:09 pm »

някой знае ли нещо за това масло yamalube дали е добро
Активен

turbusa

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #45 -: март 09, 2011, 10:11:37 pm »

аз знам друго, без да налагам мнение и ще видя къде го гледах за да го кача като информация, а именно, че маслото почва да старее или да влиза в такива процеси, чак когато бъде загрято до 56 градуса, до преи тази температура ако е в литровите опаковки напрактика не старее, е сега не говоря 30 години
Активен

rashowasp

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 190
  • Кара: BMW K1200RS-F 650 CS
« Отговор #46 -: март 10, 2011, 09:55:31 am »

а какво ви е мнението за лики моли на мен ми го препоръчаха ама не знам може би по компетентните ще кажат
Активен

alex22

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 102
« Отговор #47 -: март 10, 2011, 10:40:26 am »

Здравейте . Както е тръгнало с мнения за масла и аз да питам за мнението на по-компетентните. На мен за хорнета ми предлагат в магазина 10w40 на фирмата FUCHE някакво Silkolene, та карал ли е някой с такова масло и ,що за масло е това,Silkolene, какви са отзивите ви.Благодаря много прдварително.И ако някой може да каже какъв и каква марка антифриз да сложа искам да сменя старя, че не се знае какъв е.Помагайте че топлото идва :)
Активен

GHOST RIDER1

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 410
« Отговор #48 -: март 10, 2011, 11:00:04 am »

Здравейте . Както е тръгнало с мнения за масла и аз да питам за мнението на по-компетентните. На мен за хорнета ми предлагат в магазина 10w40 на фирмата FUCHE някакво Silkolene, та карал ли е някой с такова масло и ,що за масло е това,Silkolene, какви са отзивите ви.Благодаря много прдварително.И ако някой може да каже какъв и каква марка антифриз да сложа искам да сменя старя, че не се знае какъв е.Помагайте че топлото идва :)
    Правилно е FUCHS  ;) Хубаво е  :bravisimost:---ВЗИМАЙ.. НО внимавай от къде и кого  !!!
Активен

skalpi

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 223
« Отговор #49 -: март 10, 2011, 07:24:48 pm »

ето този антифриз       Антифриз MOTUL Motocool Expert -25
Активен
само зелена нинджа може да бие 4ерна нинджа

maverickf1

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 251
  • Кара: GSX-R 1000
« Отговор #50 -: март 10, 2011, 07:47:36 pm »

за масло репсол или motul 10w50
антифриз: за алуминиеви блокове, червен G12, има го по бензиностанциите и магазините за автоаксесоари (аутомания например)
« Последна редакция: март 10, 2011, 08:30:29 pm от maverickf1 »
Активен
I feel the need...the need for speed

sasho

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 359
    • http://www.bikepics.com/members/sashkina/
« Отговор #51 -: март 10, 2011, 09:23:47 pm »

аз съм с мотул 5100 15В50
не разбирам от масла но ми го препоръча тренйор по супермото и автомобилизъм и механик, преди това е бил мотоциклетен състезател и си му вярвам безрезервно на човека
а мотора нито го нагаря нито го харчи
 :)
Активен

turbusa

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #52 -: март 11, 2011, 05:55:43 pm »

според горния линк, излиза че едно от най хубавите масла е БАРДАЛ, чувам и от други места хубави отзиви за него, но тая година пак ще карам с БЕЛРЕЙ, аз съм много доволен, вече трети сезон карам различни мотори с него и той ми дава най добри показатели, за мен мотула е най големия ТРАШ
Активен

alex22

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 102
« Отговор #53 -: март 12, 2011, 11:02:06 pm »

днес заложих на silkolene super 4  10w40 полу синтетика, ще пробвам ако не бива ще го сменям през сезона. немога повече да се лутам из форумите и колкото повече четеш, по-зле става.относно антифриза намерих някакъв немски , червен само че не  G12,  K12 , той става ли за алуминиеви блокове или не.
« Последна редакция: март 12, 2011, 11:19:21 pm от alex22 »
Активен

maverickf1

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 251
  • Кара: GSX-R 1000
« Отговор #54 -: март 13, 2011, 05:07:29 pm »

Трябва да стане..поне от това което видях като инфо из нета...Само да не забравиш като го слагаш да го разредиш с вода (ако намериш деминерализирана още по добре)
Активен
I feel the need...the need for speed

Nexus

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53
« Отговор #55 -: март 13, 2011, 05:21:56 pm »

И аз в момента се лутам за масълце за Дукатито в книжката пише Shell Advance Ultra 4 , но като знам горивото на Шел какво е ( поне в България ) Много се колебая дали въобще ако намеря подобно масло да го купувам или да заложа на нещо друго ?!? Някой може ли да ми даде съвет ?
Активен

kingalex

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 133
« Отговор #56 -: март 13, 2011, 06:21:09 pm »

И аз в момента се лутам за масълце за Дукатито в книжката пише Shell Advance Ultra 4 , но като знам горивото на Шел какво е ( поне в България ) Много се колебая дали въобще ако намеря подобно масло да го купувам или да заложа на нещо друго ?!? Някой може ли да ми даде съвет ?
Shell Advance Ultra 4 - най-близката дестинация в която може да се купи читаво такова масло е Гърция . Дукатитата наистина се чувстват прекрасно с него , но от БГ - не КУПУВАЙ !
Активен

Nexus

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #57 -: март 13, 2011, 09:57:02 pm »

Shell Advance Ultra 4 - най-близката дестинация в която може да се купи читаво такова масло е Гърция . Дукатитата наистина се чувстват прекрасно с него , но от БГ - не КУПУВАЙ !
:notworthy: :notworthy: :notworthy:
Активен

turbusa

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #58 -: март 13, 2011, 11:19:36 pm »

колега какво се луташ като гледам си от софия, в ОВЪРДРАЙФ на цариградско шосе се намират те са официален дистрибутор на дукати те разполагат с необходимото масло и дават гаранция за него, какви са тея лутания това да не е 1985 г. айде бягай да го сменяш и не си търси оправдания
Активен

Nexus

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #59 -: март 14, 2011, 09:29:21 am »

.... Аки ти кажа , че съвсем не съм се сетил за този вариант ще ми повярваш ли ? Мерси !!!  :bravisimost:
Активен

Страницата е създадена за 0.144 секунди с 24 запитвания.