Здравейте колеги,
От скоро съм член на форума, както и от скоро успях да сбъдна мечта - и аз съм на две колела, и по цял ден главата ми е по пътищата, а тялото в офиса : )
Машинката, с която се сдобих е Yamaha YZF R-6 2002, купих си я внесена, абсолютно стоков вид, даже лично свалих лепенките на надписите в долната част на спойлерите.
Но... След малко каране, усетох едно леко придърпване във втората скорост, подобно на това, което е описал колегата, който е стартирал темата. По принцип още като тествахме мотора с мой приятел, преди да го вземем, ни направи впечатление, че съединителя "отлепя" на края и ще предстои смяна. Интересното е, че ако по-плавно подавам газ, придърпва (или приплъзва, не знам, кое е по-точно да се използва) малко по-леко и не го прави толкова пъти, колкото ако рязко завъртя "масура"...
Та питанката ми е, дали това може да е проблем в следствие на изхабения съединител или е нещо повече, имайки предвид нещата, които се говорят за втората предавка на Ямаха?
Не съм забелязал да е било така от самото взимане на мотора и карането му в самото начало... Мисля, че почна да става преди два месеца.
Пиша тук, за да не отварям нова тема, защото тази, смятам че е подходяща.
Благодаря предварително на всички, които биха се заинтересували от моя въпрос.
Поздрави и безаварийни километри на всички : )