.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Моля за малко помощ и съвет втора скорост на Yamaha R6 2000 г.  (Прочетена 6956 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

halio

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6

Здравей те колеги  за първи път пиша и се извинявам ако не съм на място имам следният проблем.На първа скорост всичко си е супер ,като включа втора и подам плавно газ и започва да влиза в обороти за секунда две при плъзва все едно прескача веригата това го прави един или два пъти и  след това всичко си е ок.Ако някой има такъв проблем моля да ми пише.Благодаря  предварително.
Активен

maistora88

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 222
  • Кара: CBR1000 /ZZR1100 /XT600E /TDR125
  • Кефа цена няма

Имах същия проблем при Ямаха ФЗР 1000 правеше го около 1 месец и след това започна да изключва от 2ра.
Активен

sportsman_86

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 114
  • Кара: gsxr 750-1988; dr 750 chopper

проблема трябва да е във фиксаторите, но като се разглоби ще се разбере с сигурност какво е
Активен

halio

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6

Здравей те колеги  за първи път пиша и се извинявам ако не съм на място имам следният проблем.На първа скорост всичко си е супер ,като включа втора и подам плавно газ и започва да влиза в обороти за секунда две приплъзва все едно прескача веригата това го прави един или два пъти и  след това всичко си е ок.Ако някой има такъв проблем моля да ми пише.Благодаря  предварително.
Двигателя се разглобява или има по лек  вариант,че ако сега го направя се притеснявам ,че отиде сезона.

« Последна редакция: юни 01, 2011, 09:32:47 am от halio »
Активен

Pepi86

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 133
  • Кара: Suzuki GSXR 750 Srad

Колега, оправи си проблема овреме, да не ти иде и другия сезон, съвет  ;) . Продават една Р6-ца, дето пише, че изключва от 2-ра скорост и ремонта бил към 500 лв. Подробности обаче не знам.
Активен
Колата вози тялото на човека,а мотора - неговата душа!!!

tomahouk

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 872
  • Кара: HONDA CBR 900 RR

Като го отвориш 90% ще излезе и друго,така че ще трябва да приготвиш някой лев отгоре.Друг начин няма.
Активен

passatora

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 38

Колега това е редовен проблем на този модел с втора скорост. Но ремонта не му е 500лв за съжеление. Трябва да се разглоби и да се види какво е точно.
Активен

Da_Godfather

• Newbie
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
  • Кара: Yamaha YZF R-6 2002

Здравейте колеги,

От скоро съм член на форума, както и от скоро успях да сбъдна мечта - и аз съм на две колела, и по цял ден главата ми е по пътищата, а тялото в офиса  : )

Машинката, с която се сдобих е Yamaha YZF R-6 2002, купих си я внесена, абсолютно стоков вид, даже лично свалих лепенките на надписите в долната част на спойлерите.

Но... След малко каране, усетох едно леко придърпване във втората скорост, подобно на това, което е описал колегата, който е стартирал темата. По принцип още като тествахме мотора с мой приятел, преди да го вземем, ни направи впечатление, че съединителя "отлепя" на края и ще предстои смяна. Интересното е, че ако по-плавно подавам газ, придърпва (или приплъзва, не знам, кое е по-точно да се използва) малко по-леко и не го прави толкова пъти, колкото ако рязко завъртя "масура"...

Та питанката ми е, дали това може да е проблем в следствие на изхабения съединител или е нещо повече, имайки предвид нещата, които се говорят за втората предавка на Ямаха?

Не съм забелязал да е било така от самото взимане на мотора и карането му в самото начало... Мисля, че почна да става преди два месеца.

Пиша тук, за да не отварям нова тема, защото тази, смятам че е подходяща.

Благодаря предварително на всички, които биха се заинтересували от моя въпрос.

Поздрави и безаварийни километри на всички : )
Активен

EmBlaNce

• 1
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 230
  • Кара: Honda CBR F4i

На всеки мотор съединителя отделя горе! Хубаво е да погледнеш дали е регулирано жилото правилно, а Ако буксува, тогава е проблем.  това с придръпването не е от съединител, там не мога да те насоча.
Активен

Ivan__ov

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 606
  • Кара: СмРАД 750 инджекшън

Съединителя отделя както си го нагласиш.
И защо да не може да е от него?
Въпросът е дали го прави само на 2-ра?
Активен

kiko22

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1079

Колега,я първо си регулирай съединителя от ръчката горе,след това виж дали проблема продължава и чак тогава се ориентирай към по-сериозните проблеми.Така и не разбрахме придърпва ли,или приплъзва?Но ако ти го прави само на втора предавка,се съмнявам,че е съединител.
Прилагам ти схема на регулирането и зоната на зацепване.Горе,в основата на ръчката на съединителя трябва да имаш 3-4мм. свободен ход.
« Последна редакция: август 31, 2016, 11:23:43 am от kiko22 »
Активен
Всеки умира,но не всеки живее!

Da_Godfather

• Newbie
  • *
  • Неактивен Неактивен
Re: Моля за малко помощ и съвет втора скорост на Yamaha R6 2000 г.
« Отговор #11 -: септември 07, 2016, 08:26:38 pm »

Здравейте,

Благодаря на всички, които споделиха мнение по въпроса с предавката.
Относно отделянето, лостае настроен, просто на съединителя си му идва времето и ще бъде сменен, най-вероятно за следващия сезон.
Що се отнася до самата предавка, проблемът там е, че при подаване на газ и влизане в обороти, примерно 4000-4500 има едно, все едно прескачане, и ако се задържи газта, то се повтаря няаколко пъти, подобно е на лашкане, не знам как да го обясня най-точно.
Мисля да посетя някой, който разбира от тези неща и бих ви попитал, дали някой може да сподели някакво мнение и да ме насочи към такъв майстор в София или Пловдив.

Благодаря предварително и дано времето е с нас за още месец, месец и нещо поне : )
Активен

Pancho77

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2924
« Отговор #12 -: септември 07, 2016, 10:28:52 pm »

Само за втора скорост ли става дума. Или само за една определена предавка, която и да е тя?
Активен

Da_Godfather

• Newbie
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #13 -: септември 10, 2016, 12:10:19 pm »

Здравей колега,

Става дума само за втора скорост.
Активен

Pancho77

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2924
« Отговор #14 -: септември 10, 2016, 04:51:11 pm »

Започват леко да изтърват страничните ( челните ) зъби на скоростите или позиционера има "загладени" ръбчета и затова така става. Но това е съвсем начален стадий.
Активен

ludau

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 338
  • Кара: YZF 426 '02
« Отговор #15 -: септември 11, 2016, 02:11:54 pm »

Здравей!
Общопознат проблем във всички Р6-ци. Това се случва,защото  челните муфи започват да изтърват и то само на 2-ра скорост. Разглобете двигателя, свалете скоростите, оправете муфите на зацепването на втора скорост. Вижте каналите на бурето , което движи вилките и самата вилка, отговаряща за втора скорост.
Имах такъв проблем с една ф2-ка, като разглобих двигателя, видях ,че е счупено бурето, с каналите и вилката е износена доста. Смених бурето с работещо в перфектно състояние, наварих и шлайфах вилката, свалих зъбчатката от вала и с ъглошкайфа и оправих наклона. Мотора така навъртя 10к км без никакви проблеми със зверска експлоатация. Така го и продадох и проблеми не е имало.
Успех!
Активен
Айнщайн казва:
"Да унищожиш предразсъдаците на хората е по трудно,
отколкото да разделиш атома на частици."

Страницата е създадена за 0.14 секунди с 22 запитвания.