Автор Тема: HONDA +/-  (Прочетена 438436 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Kawasuna

• Full Member
  • Публикации: 93
  • Кара: cbr954rr
Re: HONDA +/-
« Отговор #700 -: септември 13, 2014, 10:50:22 am »
Здравейте отдавна в темата не писано,ще споделя нещо.Вчера си почиствах веригата,мотора беше на стойка(задна),респективно задното колело във въздуха.След като почистих веригата изплакнах я с вода,и запалих мотора на скорост да осуши веригата както е на стойката.Установих че веригата подскача доста от веме на време,сякаш е неравномерно изпъната,това го прави само когато е на скорост,иначе на свободна като завъртя задната гума си върви перфектно.Някакви идеи

Неактивен Pancho77

• Hero Member
  • Публикации: 2924
« Отговор #701 -: септември 13, 2014, 02:27:50 pm »
Горната или долната част подскача, ако горна е спокойна долната подскача всичко е добре.

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • Публикации: 8463
  • E няма такъв кеф!
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
« Отговор #702 -: септември 13, 2014, 09:36:52 pm »
Здравейте отдавна в темата не писано,ще споделя нещо.Вчера си почиствах веригата,мотора беше на стойка(задна),респективно задното колело във въздуха.След като почистих веригата изплакнах я с вода,и запалих мотора на скорост да осуши веригата както е на стойката.Установих че веригата подскача доста от веме на време,сякаш е неравномерно изпъната,това го прави само когато е на скорост,иначе на свободна като завъртя задната гума си върви перфектно.Някакви идеи

Кой те научи да си миеш веригата с вода? И какво постигна с този метод?
Ако те съмнява, че веригата е неравномерно разтегната, най-добре ще е да провериш. По принцип няма верига, която да се разтяга равномерно по цялата си дължина. Като намериш участъка в който веригата е с най-малко провисване и то се окаже по-голямо от зададеното по каталог, опъни веригата докато този участък влезе в норма. Ако веригата е до толкова разтегната, че няма накъде повече да се обтяга, просто я смени. Друго по веригата няма какво да направиш. И я почиствай с керосин, а не с вода.
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен Kawasuna

• Full Member
« Отговор #703 -: септември 13, 2014, 10:36:19 pm »
Към двамата колеги които са ми отговорили.
1.каво значение има дали отгоре подскача,или отдолу??
2.веригата ми е чисто нова на 2-3к.километра,така че не е разпъната неравномерно.С газ за горене я изчистих,след това разтворилите се мръсотии изплакнах с вода(как иначе да ги съборя)подсуших веригата както съм описъл по_горе и след това я напръсках със спрей за вериги.Когато я завъртях на стойката забелязах това подскачане.Още един път казвам подскача само когато е на скорост.На свободна като завъртя гумата няма проблем.Моля прочетете какво съм написъл преди да давате съвет.

Неактивен soadfan

• Hero Member
  • Публикации: 1220
    • Ъ?
  • Кара: F шестнай... две :D
« Отговор #704 -: септември 14, 2014, 09:09:22 am »
2.веригата ми е чисто нова на 2-3к.километра,така че не е разпъната неравномерно.С газ за горене я изчистих,след това разтворилите се мръсотии изплакнах с вода(как иначе да ги съборя)подсуших веригата както съм описъл по_горе и след това я напръсках със спрей за вериги.Когато я завъртях на стойката забелязах това подскачане.Още един път казвам подскача само когато е на скорост.На свободна като завъртя гумата няма проблем.Моля прочетете какво съм написъл преди да давате съвет.

След като те питат дали горната или долната подскача - явно има значение.
Провери си free play/slack дали е в стойностите по ръководство - на мен друго не ми идва на ум

Неактивен sev80

• Hero Member
  • Публикации: 321
  • Кара: SUZUKI GSXR 750 L5;HONDA CBR 1000RR-2014;APRILIA SPORTCITY 125-2009г.
« Отговор #705 -: септември 14, 2014, 09:35:13 am »
Получих едно много изкушаващо предложение за бартер.Давам моя ЦБР-1000РР- 2009 година,пълен оригинал за ЦБР-1000РР 2007 година също в  оригинален вид и ми се доплаща 4000 лв.
Офертата ме устройва,но като концепция двата мотора имат ли съществени разлики,отделно от това цбр-2007 много ми харесва визуално.Някой има ли обективно виждане относно двата мотора,да сподели.
"Всичко навътре от морето е провинция"-Хемингуей

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • Публикации: 8463
  • E няма такъв кеф!
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
« Отговор #706 -: септември 14, 2014, 11:45:46 am »

Ти провери ли дали е разпъната неравномерно, или просто така предполагаш, понеже е нова? При определени обстоятелства и верига като твоята може да се разпъне неравномерно.
Разтворените мръсотии ги избърсваш с парцал, който може да е напоен отново с газ за горене, а може и да е сух. Това, ако се вманиачаваш. Аз не се вманиачавам и веригата я чистя с ВД 40 без да я бърша след това или да я мия с вода  ;D Всички мръсотии падат и от нея, и от зъбаците. После скотойлера си влиза в действие  ;)
Нормално е веригата да подскача когато е на скорост - тогава оборотите са далеч по-високи от тези, които можеш да направиш на ръка. Освен това, когато моторът е на централна стойка, задното колело е увиснало повече отколкото когато е стъпило на земята, така че веригата е малко по-отпусната. Но! Точно в това положение се измерва колко е провиснала и съответно се опъва за да се докара до нормални стойности. Което ти препоръчах да провериш в предния си пост. Ако всичко е наред с провисването й, карай и се не бой.
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен китан

• Hero Member
  • Публикации: 1424
  • Кара: изтребител
« Отговор #707 -: септември 14, 2014, 12:11:56 pm »

След като те питат дали горната или долната подскача - явно има значение.
Провери си free play/slack дали е в стойностите по ръководство - на мен друго не ми идва на ум
що не пишеш на български?мрънкате за шльокавицата а постоянно пишете с английски термини.а на колегата за веригата,ако не е разтегната и не е хлабава,да си подскача колкото си иска.имаше клипче какво прави при върхови натоварвания,ще се учудиш какви ги върши тая верига под теб.

Неактивен Kawasuna

• Full Member
« Отговор #708 -: септември 15, 2014, 06:54:28 pm »
Благодаря за отговорите.Това подскачане го отдавам на оборотите на двигателя,постояно се менят в малки граници но се менят.Логично е защото на неутрална когато завъртя колелото това подскачане го няма

Неактивен guest86

• Hero Member
  • Публикации: 535
  • Кой ме накара да се кача на този мотопед
« Отговор #709 -: октомври 30, 2015, 02:21:19 am »
опъни си веригата до 2-3см ход между 2та пиньона,ако хлопа много пак е разпъната малко
зависи как си карал мотора 2-3 хол км!

Неактивен guest86

• Hero Member
  • Публикации: 535
  • Кой ме накара да се кача на този мотопед
« Отговор #710 -: октомври 30, 2015, 02:24:39 am »
sev80
не си сменяй мотора за 2007
нямат нищо общо 2-та мотора,твоя е по-лек и по силен
ако му сложиш и p.comander  още по добре

Неактивен sev80

• Hero Member
  • Публикации: 321
  • Кара: SUZUKI GSXR 750 L5;HONDA CBR 1000RR-2014;APRILIA SPORTCITY 125-2009г.
« Отговор #711 -: октомври 30, 2015, 06:54:30 am »
sev80
не си сменяй мотора за 2007
нямат нищо общо 2-та мотора,твоя е по-лек и по силен
ако му сложиш и p.comander  още по добре
Гледам мнението което си цитирал е от  14 септември 2015г.Три седмици след това претърпяхме инцидент със съпругата ми с въпросния мотор(пиян навлезе в насрещното и ни блъсна чакайки на стоп)вследствие на това тя бе с фрактура на ръката,аз натъртен,а мотора на боклука.Месец след това купих сегашния мотор,за който бях писал в поста който си цитирал.Дано този да го карам по дълго.Година преди това ме отнесе едно такси(карах к5 600),отне ми предимството,последва челен удар,аз на 10 метра зад колата,прескочил съм я.Мотора пак за боклука.Шофьора на таксито също беше пиян.Като магнит съм за такива . :violent:.Първия го осъдих,слабо ;),имаше само имуществени щети и аз не си изкарах медицинско,за да докажа телесни такива.Но втория път,когато жена ми счупи ръка,въпросния го разчекнах,буквално.
Относно двата мотора,този от 2007 ми харесва повече,по удобен е за мен,защото е по голям.По новия е като колело и е една идея по дребен,все едно си седнал на шестотка.Аз съм 180см и 90-91 кг. и ми бе по некомфортно да се свивам на по новия,нищо  че тренирам всеки ден.
"Всичко навътре от морето е провинция"-Хемингуей