Още никой не е измислил как да се спре (автоматично) теча на масло при спрял мотор (не изгасен а спрял). Това е възможно при електрическия клапан, с ЦК ключе. Или Сит да измайстори електроника за това!!! Сит?
Как да не съм измислил

.. То е елементарно.. Разработих електроника, която се връзва за + на бобината на двигателя (все едно на входа на оборотомера на тези с електро-механичен или електронен ) Електрониката следи оборотите на двигателя, като 'брои' импулсите на запалването, подобно на вакуумната система на заводстките ойлери и 'мисли' кога и колко да пуска масло в няколко степени. Идеята ми е за 4 степени, ако броим и 0-левата докато мотора е на място под дадени обороти...
Все още не съм го реализирам наяве, а само на схема... Но и това ще стане...
Докато още не е направено.. Давайте идеи за подобряването му ?
Има малък недостатък, че ще се нуждае от монтаж на някакво табло отпред с бутони и светлини за индикация.. Все пак ще трябва да се спира/пуска, да се избира ръчна или автоматична настройка и .т.н. И това ще е проблем за някой гол мотор или някое голо ендурце за гората. Аз съм го измислил с идея за моя мотор /туристически ендурце/ , която електроника няма да е само за ойлера, а с още благинки, следящи работата на мотора - запалване, волтаж, консумация на ел. енергия, възможни проблеми по електрото като цяло, но това си е само за моя вариант.. Естествено може ойлера да се направи независимо /отделно/ изцяло
Има и друг вариант.. Настройката да е ръчна на дебита на маслото /потенциометър на въпросното табло с врътка, но да има и детекване за минимални обороти и да прекъсва при работа на място, примерно под 2000 об... ? Какво ще кажете, давайте идеи за алгоритъма на работа, а аз ще го схематизирам и и реализирам като отделя малко време ....