.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Накладки - какви как и защо (образователно Разяснителна ТЕМА) ?  (Прочетена 49965 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

apollo11

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 556
  • Кара: TDM900

Слагаш едни органични- около 30тина лв са на диск.
Обаче, свьршват бьрзичко, но пьк щадят диска..
Активен

opsi4

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 135
  • Кара: Yamaha FZ6 S2 '08

Аз преди 3-4к. км. сложих  TRW синтеровани по препоръка и за сега съм доволен. Също не карам много агресивно и би трябвало да изкарат поне 3-4 сезона. По спомен бяха към 110-120лв за моя мотор без отсъпката. :bravisimost:
Активен

Moni

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 874
  • Кара: XL 700

Миналата година сложих ''Брембо''и  за да спре мотора беше нужно усилие само с един пръст върху спирачката.Много ми харесаха ама и цената тук е бумбастична 120лв. аз си ги поръчах на едно приятелче от Германия и ми излезнаха 56лв.
Активен

mitko__90

• Newbie
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
  • Кара: Honda Hornet 600 2003

Благодаря за отговорите на FERODO органични ще си взема :)
Активен

Пламен Шопов

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2356
  • Кара: Honda Hornet 919 03'/Honda Hornet 600 01'/Honda SLR 650 98
    • http://plamenshopov.snimka.bg/other/plamen.493734.18331532

Хорнет 600 след 99-та година оригинално е със синтеровани накладки. Аз лично не виждам смисъл да слагаш органични.
Единствено първият Хорнет 600 който е произведен 98-ма година (с предната 16 цолова джанта) е с органични накладки и дисковете му могат да бъда износени по-бързо от синтерованите накладки.
Аз съм карал с Brembo, Ferodo, TRW и особена разлика не видях.
TRW-то свирят, което не ми харесва на мен.
Бих те посъветвал да си поръчаш от Хонда - NISIN, не са скъпи и са дота качествени.
Активен
Honda Hornet 919 03'/ Honda Hornet 600 01'/ Honda CBR 600 F4 00'/ Honda CBR 600 F2 91'
                                               Honda The Power Of Dreams

mitko__90

• Newbie
  • *
  • Неактивен Неактивен

Благодаря за отговора,но аз ходих до Хонда Варна и ми искаха 98 на спирачен апарат,което за мен е лудост.
Дали са NISIN не знам,но за мен това са много пари за един апарат. :)
Активен

opsi4

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 135
  • Кара: Yamaha FZ6 S2 '08

TRW-то свирят, което не ми харесва на мен.

При свирещи накладки може да се сложи медна грес на гърба на накладката, (където буталцата на спирачните апарати настискат задната част на накладките) да не си ги намажете върху лицето на накладката !!  :D
Идеята е медната грес да обере вибрациите получаващи се при спиране и с това неприятното скърцане/свирене. Много важно е да се използва точно медна грес, а не обикновена заради устойчивостта и на високи температури.

П.п. Моите TRW не свирят изобщо, може да се дължи на изцяло ревизираните ми спирачни апарати или самите конкретни накладки.

« Последна редакция: януари 23, 2017, 09:13:59 am от opsi4 »
Активен

Гошко

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2898

Само един път през живота си направих грешката да сложа медна грес в близост до накладки...

Не го пожелавам на никой!!!
Активен

mitko__90

• Newbie
  • *
  • Неактивен Неактивен

ЗДРАВЕЙТЕ,не си правете експерименти с спирачките това е живота ви. Има специални греси не струват милиони аз си купих такава на ( LIQUI MOLY керамична работна темп -40 +1400)  на стойност 10лв 50гр и ще си имам за напред хубава грес за обслужване на спирачките. А  ако не ви се дават толкова бях видял в OLX малки разфасовки в наелонови пликчета по 3-5 гр за 3-4 лв обслужваш и си свиркаш. :)
Активен

китан

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1424
  • Кара: изтребител

за да не ми скърцат,като ги поставям им махам ръба

и ги надирам,да спират повече ;D ;D ;D

като пишете аз си купих феродо(примерно)...пишете кой модел,че иначе е малко като аз си взех опел,много скърца

ма къв опел,кола ли бус ли ;D ;D ;D ;D
Активен

Moni

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Миналата година почти на края на сезона смених мотора.Още като го купих задната спирачка беше на нула.В първия мото магазин взех накладки на ''Феродо''(около-35лв.)и го подкарах към вкъщи.Бах мааму отзад нема никой,викам да се по на пасне ще се оправи ама за 370км.нищо не се промени.Отделно след това навъртях още 900км.и не усетих никаква положителна промяна.Зимата тъй и тъй си чеша капризите та си поръчах накладки EBC цял комплект,смених ги но времето се развали и не мога да кажа нищо за качеството им.Ако сме живи и здрави и даде време някъде м.март ще пиша пак.
Активен

apollo11

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

ъъ, проверявал ли си помпата за масло, въздух..
щото чини ми се, няма да е от накладките - все пак си ги взел за твоя мотор ;)
Активен

Moni

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

За въздух ???едва ли педала си се втвърдява веднага след натиска.Иначе накладките бяха черни феродото също.
Активен

Гошко

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

И аз си мислех че се втвърдява веднага...
Докато един ден не реших да сменя течността. Оказа се че има ДОСТА въздух в помпата... обикновено при обезвъдушаване масова грешка е да се спре след първите мехури.
Вторите са от помпата.

Можеш да провериш за въздух докато караш и напомпиш няколко пъти. Ако вземе да хваща повече, взимай бурканчето и почвай!
Активен

apollo11

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

то може и гумичките на помпата да са  сдали багажа.. тогава и да помпи,все тая :D
Активен

Гошко

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Може и отдушника на помпата да е запушен. Тогава става мнооого филм.
Активен

Moni

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Вие нещо за мезе ме взехте-въздух, гумички,отдушник.Абе верно зимния сезон не ни се отразява добре.
Активен

apollo11

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

;D
Е, мОНКА, то и изказването ти е страно -сложих феродо, ма не спира   :P
Активен

Страницата е създадена за 0.115 секунди с 21 запитвания.