Според мен, прекалено се вживявате в проблема с каските. Шумоизолация, вентилация... Като си легна на дивана в хола и си пусна климатика, знаете ли колко ми е тихичкоо и каква чуууудна вентилация има? Нали все пак става въпрос за каране на мотоциклет? Шумно е - двигателят реве, вятърът свири, задушно е - жега и пепеляк, мараня се вдига от напечения асфалт... Ако търсиш комфорт, тишина и добра вентилация - на мотора ли ще ги намериш?
И друго не разбирам - ще караш 500 кубика мотор с 80 - 120 км/час, и си купуваш каска като за Супербайк или F1. Оправдано ли е? Ще кажете - безопасността е важна, животът и здравето нямат цена. Добре де, ако някой е толкова загрижен за безопасността и здравето си, защо ще кара мотор? Да седне в кола с 15 въздушни възглавници, да се опаше с колани... А още по-добре - изобщо да не излиза от дома си. Моторът е риск и всеки от нас е наясно с този факт. Или приемаш риска и караш, или не го приемаш и гледаш. Каската за 1000 лева какво променя?
Сутринта погледнах моя Нолан - има етикетче отзад на тила. Моделът е N83 (случайно и колата ми е E83), пишеше нещо и за материалите, но не обърнах внимание. Взех го преди 2 години нов за 100 лева - без дефекти, просто залежал в магазина по-стар модел. Извадих го от калъфа, отлепих му фолиото на слюдата и го подкарах. Не знам вие какво точно очаквате от вашите каски, може би просто моите изискванията са по-ниски, но съм доволен от него. До момента не се е налагало да ми спасява главата и се надявам така да си остане.