Автор Тема: Чат тема на "проектантите"  (Прочетена 83677 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Константин

• Newbie
  • *
  • Публикации: 4
  • Кара: honda cbr f2
Re: Чат тема на "проектантите"
« Отговор #80 -: декември 01, 2013, 05:25:28 pm »
Здравейте  колеги   
от скоро съм горд собственик на хонда ф2 и сега зимата мисля да я преобразя цялостно . Завършил съм автомобилен и машиностроителен дизайн и ме гризе да преобразя мотора си. но в момента съм до никъде поради финансови причини

Неактивен Константин

• Newbie
  • *
« Отговор #81 -: декември 01, 2013, 05:39:15 pm »
ето до тук съм

Неактивен werty

• Hero Member
  • Публикации: 814
  • Кулинарен рокер
  • Кара: със стил
« Отговор #82 -: декември 01, 2013, 08:11:39 pm »
Е докъде си ??

Залепил си с лейкопласт един шарнир за степенката  ^-^
Исках Intruder VS800 - имах го
Исках Intruder М800 - имам го
Искам Intruder M1800 - ще го имам

Неактивен Константин

• Newbie
  • *
« Отговор #83 -: декември 01, 2013, 08:26:14 pm »
до никъде не съм още по горе споменах :) тепърва обмислям как да присъдя шарнира така че мотора да стане по дълъг с около 10 -15 см.

Неактивен kar4ooo

• Sr. Member
  • Публикации: 141
  • what the f**k
  • Кара: 666
« Отговор #84 -: декември 01, 2013, 08:46:36 pm »
Шарнир от 919 до колкото виждам.
Какво мислиш да и правиш общо взето ? Имам познат, който беше преобразил Ф2 в 1000rr 2010...може и да се бъркам за годината. Мисълта ми е, че той може да ти даде някоя идея.

Неактивен Константин

• Newbie
  • *
« Отговор #85 -: декември 01, 2013, 08:56:36 pm »
(кар4ооо) благодаря за предложението но за сега искам сам да мисля по мотора :) да от 919 -ка е шарнира и джантата която е по широка съответно по широка гума и идеята ми е сам да си измисля дизайна и направя а не да слагам спойлери от по нов мотор

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • Публикации: 8451
  • E няма такъв кеф!
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
« Отговор #86 -: декември 01, 2013, 09:24:17 pm »
И за какво беше тогава тази интродукция, като явно скоро няма да правиш нищо  :-\
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен kar4ooo

• Sr. Member
  • Публикации: 141
  • what the f**k
  • Кара: 666
« Отговор #87 -: декември 02, 2013, 01:25:56 pm »
(кар4ооо) благодаря за предложението но за сега искам сам да мисля по мотора :) да от 919 -ка е шарнира и джантата която е по широка съответно по широка гума и идеята ми е сам да си измисля дизайна и направя а не да слагам спойлери от по нов мотор
Какви модификации мислиш да правиш тогава, освен шарнира и по-широката гума ? Нещо по ДВГ или ?  :

Неактивен zaba

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Публикации: 456
  • OFFERINGS TO THE GOD OF SPEED
    • ZABA
  • Кара: GSX-R 7/12
« Отговор #88 -: декември 02, 2013, 08:01:45 pm »
Ще помоля всички да са толерантни , колкото до колегата Константин когато е наясно с проекта си  спокойно може да направи собствена тема която да следим с интерес  :cheers:
OFFERINGS TO THE GOD OF SPEED
SUZUKI GSXR 1200cc 5 speeds BY:

Неактивен kokoVmaxa

• Fan of DUCATI but BMW User
  • Moderator
  • Hero Member
  • Публикации: 4039
  • "RBT Custom motors" Ltd.
    • www.racebiketuning.com
  • Кара: BMW & HD
« Отговор #89 -: ноември 08, 2017, 10:39:32 am »
.... по стечение на обстоятелствата , едно DUCATI 748 заседна в моите ръце :-X :-X................
 и Сега следва Шев и Кройка и от Най-тъпото и Малоумно 748Е 2001 да се получи някаква сносна трак-дей играчка ...........

Аре малко хелп ще искам вече , като цяло съм решил няколко неща и обмислям няколко други които ще споделя , всякакво инфо и всяка помощ с инфо е добре дошла........

електроника:
 Поради факта че мотора е Стоково и стандартно 748 в Компа намерихме EPROM U59 ( най-елементарен стандартен епром ) там обмислям поставянето на Нов , който обаче ще бъде избран след като се нареди целия сетъп
 Както всеки един що-годе подготвен трак байк и на този ще му се постави Шифтър .......... и смятам да приключа до тук с подобренията в областа на електрониката

Двигател:
 Нови Иридиеви свещи , Нови ремъци и Нови лагери на Ролките............

Изпускателна система:
 - за момента съм се спрял на две опции - или оставаме със стоковата или ако се разберем с канадеца - "Fast by Ferraci " слип-он изпускателна система

Еърбокс:
 Иска ми се карбонов................ ама някак си малко скъпичко ми се вижда начинанието........ и за това за сега само и единствено Обмислям кит на ВМС - ама незнам какво и как се прави за да се поставят тия два филтъра

Инжекция:
Тук идва един от интересните моменти - Дроселите са 50мм , но под тях инжекционните тела се свиват до 45мм ............ чудя се дали аджеба да не им пусна стружка във +1..............2...или ............3 мм примерно

Окачване:
 ............... евентоално Нови Пълнители и заден Амортесьор от MUPO.it ( това Дукати е 2002 ....... ама задния амортесьор е SACHS от 1997 нейде........)

Спирачки:
 - Радиални Комплект Китайчета на ADELINE - очудващо мега добри отзиви до момента , а за 340 кинта се сдобих с Комплект RCS помпи за Съединител и Спирачка със сгъваеми ръчки ......

My Garage - R1100S Boxer Cup / , H-D FXR Black Death / DUCATI 748R Superbike