.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: ebay.com и тънкостите на покупка от най големият оналйн пазар във света  (Прочетена 8714 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kokoVmaxa

• Fan of DUCATI but BMW User
  • Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4039
  • Кара: BMW & HD
  • "RBT Custom motors" Ltd.
    • www.racebiketuning.com

- Поради факта че има много колеги на които не им е ясна материята ето една тема за да може всеки да сподели своите премеждия и даде съвет на друг колега пред дилема за покупка от евау..........
Активен
My Garage - R1100S Boxer Cup / , H-D FXR Black Death / DUCATI 748R Superbike

burkov

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 547
  • Кара: Honda VFR 800 VTEC
    • Безплатно българско списание за Автомобили :)

Моя съвет е ако не ползвате редовно онлайн плащания или се притеснявате за сигурността на данните и парите си, да ползвате някоя фирма да свърши това вместо вас. Освен че ще ви доставят стоката до врата, срещу скромен процент от стойността на продукта ще си спестите нуждата от регистрация на PAYPAL акаунт, ebay акаунт и т.н.

Аз съм от хората които си пазаруват сами, до момента съм направил повече от 500 поръчки в ebay, amazon, dealxtreem и подобни сайтове.
Моя съвет е да внимавате с доставката, има вариант да платите за стоката и после да се окаже че няма опция за доставка до България. Другия вариант е да се рекламира безплатна доставка, и когато платите да се окаже че дължите пари и то не малко за нея.

Важен момент е и пазаруването на стоки от щатите, почти винаги се минава през митниците и там ще трябва да доплатите 20% от цената за стоката + цената за  доставката.
Активен

soadfan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1220
  • Кара: F шестнай... две :D
    • Ъ?

Мисля да си поръчам ето ТОВА

По принцип ако някой има затруднения с пазаруването винаги може да помогна.

През годините с какво съм се сблъсквал най-често?
Тия хубавци в български пощи краднат яко. Така, че ако не пазарувате от английския ибей то задължително накарайте продавача да ви прати пакета до поискване (signedfor™/registered mail), тогава получавате проследяващ номер (tracking number), с който можете да следите пратката и от сайта на български пощи (когато пристигне на територията на страната). Това изисква предварителна уговорка с продавача, много често обичат да надцакват с цената (в  българия е 4 лв допълнително, щото връщах една батерия до Англия). Ако е скъпо е вариянт да я пратите до Англия и от там има фирма, която може да ви я достави за 4.5 до 1 кг + 2.5 за всеки следващ килограм. Така аз си доставих новата мишка и ми излезе в пъти по евтино отколкото да я купя от Англия или да я купя от Щатите с УСПС доставка.
Само за съпоставка с цените в България ->

125 паунда  (*2.453576=307лв) + 20.40 лв доставка до БГ (повечето продаващи в английския ибей, доставят за тяхна сметка в пределите на Кралството), има, няма 330 лв...:D
Активен

rosenrt

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 9
  • Кара: Suzuki Gsr 600

Здравейте.Някой може ли да помогне за една покупка от ebay,нямам опит до сега не съм пазарувал от там
Активен

qko_mlqko

• Крал Иво Дичев
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 375
  • Кара: Мокик Балкан МК50-3 1974г. и Honda CB600F Hornet

Много важно нещо: цената на доставката се определя от продавача, по негова преценка!

Доста често се срещат стоки с цена 0.01$ и доставка примерно $15. Това е трик на търговците. Ако клиентът е недоволен и иска да му се върнат парите, в повечето случаи се възстановява само цената на продукта, без доставката :) Така един вид няма връщане... Но понякога всичко се възстановява на 100% , зависи какво решат от PayPal.

Друго! Може да ви звучи адски тъпо, но имам приятели които са го правили и съответно са изгаряли по този начин. Не превеждайте пари по Уестърн Юниън, по някакви банкови сметки и т.н. !!! След като пратите парите по този начин, няма абсолютно никаква гаранция, че ще ви изпратят това за което сте платили... PayPal е един наистина надежден начин за плащане, използвайте го ;)
Активен
Тъп въпрос задаваш- тъп отговор получаваш!

Психично болен, избягал от лудницата- НА СВОБОДА!!!

Firehand

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 529
  • Кара: 600 Hornet '08

Някой може ли да даде линк към някой изпробван продавач на екипировка в ebay, от който е пазарувал и е доволен?
Активен

tikvenika

• артист - моторист
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 158
  • Keep on riding!

Самият сайт има система за оценяване надеждността на продавача. Тези с по—висок коефициент имат повече успешни продажби, одобрения от клиентите си и съответно можеш да ги определиш като по—коректни и сигурни дилъри. Като цяло никога не можеш да получиш гаранция на 100!
Активен
Honda Silver Wing 600i (2005)
Cagiva Raptor 650 (2000)
Suzuki DR 800 BIG (1991)
Honda XL 600 V Transalp (1987)
Honda CB 400 N (1981)

mv.angel

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 63
  • Кара: Honda Hornet CB600F

аз при поръчка от ебей вече ползвам опция за доставка до англия и от там в габко директно до България. Проблемът е, че трябва да се чака 10ина дена, но ако не бързаш е много по-евтино: 2лв на кг!
Активен

Firehand

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

аз при поръчка от ебей вече ползвам опция за доставка до англия и от там в габко директно до България. Проблемът е, че трябва да се чака 10ина дена, но ако не бързаш е много по-евтино: 2лв на кг!
И аз точно така пазарувам от там :) Сега се чудя (понеже гъбко правят доставки и от Германия) дали няма да е удобно за пазаруване примерно от louis.de
Активен

che

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2026
  • There is no replacement for displacement......

Сега се чудя (понеже гъбко правят доставки и от Германия) дали няма да е удобно за пазаруване примерно от louis.de

Има фирми, които доставят от luis.de и wemoto.com на "каталожна цена", без да плащаш доставка, така че няма смисъл да е през грабко или друга фирма за доставка.
Активен
'02 Aprilia RSV1000 Mille
'85 Kawasaki GPZ900R

Firehand

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Така е, но в тези фирми не важат промоциите от тея сайтове доколкото знам.
Активен

mv.angel

• Full Member
  • Неактивен Неактивен

Доставкат от Германия е пока 2лв на кг или подобно. Ако се ползват отстъпките от луис и не се виждат в БГ доставчици, моторко например, тогава си заслужава да се ползва габко от Германия.
Активен

soadfan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • Ъ?

Доставкат от Германия е пока 2лв на кг или подобно. Ако се ползват отстъпките от луис и не се виждат в БГ доставчици, моторко например, тогава си заслужава да се ползва габко от Германия.

Само дето DE услугата им е 4.40 на кило и все пак ако промоцията е добра си струва
Активен

Firehand

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Ами струва си. Примерно на мен ми трябва панталон и видях това http://www.louis.de/_304a737d9d798293c13abbb4e80f2a2996/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=205521&lang=en намалено е с около 30+ евро. Ако искате да го купите от някой от наще магазини обаче или ще ви го хванат на оригиналната цена, или няма да ви отговорят както не ми отговориха от един от нашите магазини , които рекламират във форума :)
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8430
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
  • E няма такъв кеф!

Ами струва си. Примерно на мен ми трябва панталон и видях това http://www.louis.de/_304a737d9d798293c13abbb4e80f2a2996/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=205521&lang=en намалено е с около 30+ евро. Ако искате да го купите от някой от наще магазини обаче или ще ви го хванат на оригиналната цена, или няма да ви отговорят както не ми отговориха от един от нашите магазини , които рекламират във форума :)

Ами за нашите магазини ми се струва нормално да правят така. Като имаш предвид, че иначе не дължиш нищо за доставката, нормално е хората да си избиват отнякъде разходите. При това те не вземат пари за доставка и на стоки, които не са в промоция. Пък може и да бъркам. В крайна сметка никой никого не гони с пистолет в ръка да му ползва услугите  ;D
Активен
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Firehand

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Аз не ги съдя. Просто казвам, че има сметка за доста неща въпреки цената от 4.40 на кило. Ако някоя стока не е в промоция е по-изгодно от наш магазин да се поръча.
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8430
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
  • E няма такъв кеф!

Аз пък не споря. Примерно е на сметка да се поинтересуваш дори за цените из нашите магазини. Така например каската ми в София я предлагаха за 320 - 330 лв, а аз я намерих в Пловдив на 280. И при едно ходене до там по друга работа си взех и нея. Кой ти ги дава тези 40 - 50 лв ей така.
Активен
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

mv.angel

• Full Member
  • Неактивен Неактивен

От габко, за доставка до София
http://www.gabco.org/price.php
Цитат
1. Транспорт на стоки от UK до BG - 2.20 лева/кг., за всеки започнат килограм, в рамките на един курс (независимо от брой пакети в рамките един курс).

2. Транспорт на стоки от DE до BG - 4.00 лева/кг., за всеки започнат килограм, в рамките на един курс (независимо от брой пакети в рамките един курс).
 Превоз на двигател, скорастна кутия, резервни части и аксесоари за тях, скутери, мотоциклети, ATV, пластмасови брони/куфари (Top Roof Box) за автомобили, палет/ обемиста/ нестандартна пратка от UK/DE до BG - ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ от личният си профил, за цена и възможност за доставка до BG.

Аз лично съм доволен от тях.
Активен

soadfan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • Ъ?

Аз също. Преди ползвах друга фирма, цената на започнато кило беше подобна, но имаше 1.5 за "обработка" и ДДС на половината сума за обработка на доставка и всеки пакет се калкулираше отделно... 5 пакета по 0,500 килограм: 5*(1.50+2.50+0.15)=20,75лв. Докато в Габко за същата услуга се заплаща 6,60 лв. (петте пакета се слагат на кантара - 2.500 кг, т'ва прави 3*2,20лв.). Аз постоянно имам нещо за получаване, разни дреболии от по 0.100-0.200 кг. Стана ми любопитно и хвърлих един поглед на историята на акаунта 89 пратки в 32 курса, средно по 3  пратки на курс. 3*4,15 = 12,45 лв. в Гивтранспорт средно на пратка (ако приемем, че са до кило). Най-голямата сума до сега, за доставка която съм плащал в Габко, е 28.6 с една голяма поръчка от спортдирект.

П.П. До момента съм дал около 150 лв за доставки от както ползвам габко, при гивтранспорт щеше да е поне 400 лв (смятам го по 1 кило пратка, без да включвам повече пари за по-тежките). Говорих с администраторката, обясних и за тая такса, че е глупава при положение, че не препакетират пратката...ама...
« Последна редакция: септември 20, 2013, 05:41:56 am от soadfan »
Активен

Страницата е създадена за 0.126 секунди с 23 запитвания.