.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Питане за регистрация  (Прочетена 9336 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

OBI_1

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 596
  • Кара: Kawasaki GPZ500S Ninja Kawasaki ZX-9R Ninja Kawasaki ZXR 750 Ninja Kawasaki ZR-7
Re: Питане за регистрация
« Отговор #20 -: ноември 29, 2012, 01:27:32 pm »

Моя производителя му дава 74.6, т.е. наистина излиза от законовата рамка.

В документите е важно кво пише. Или ако нищо не пише дали не може да кажеш, че е рестрикнат или некви филми.
Активен

soadfan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1220
  • Кара: F шестнай... две :D
    • Ъ?
« Отговор #21 -: ноември 29, 2012, 01:42:25 pm »

Моя производителя му дава 74.6, т.е. наистина излиза от законовата рамка.

В документите е важно кво пише. Или ако нищо не пише дали не може да кажеш, че е рестрикнат или некви филми.

Аз така се изказах, щото по презумция, квото производителя каже т'ва пише в талона. Ама верно, че понякога тука в БГ чиновниците допускат грешки (избирателно, разбира се) и вземат киловатите за конски сили и после ги преобразуват в киловати и става едно ейййй толкова малко число :D
Активен

che

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2026
  • There is no replacement for displacement......
« Отговор #22 -: ноември 29, 2012, 02:30:36 pm »

Ама верно, че понякога тука в БГ чиновниците допускат грешки

Vtr-a по талон е 1988г и 130 коня, ходи после им обяснявай, че почва да се произвежда 97-ма, а 130 коня е SP1, a не F версията
та и за това мисля да вадя някакви бележки да ми оправят талона, че утре като ме наджаса някой от ГО-то ша ми кажат кво искаш за мотор на 24г.
Активен
'02 Aprilia RSV1000 Mille
'85 Kawasaki GPZ900R

Maurice

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 55
  • Кара: Honda CB600F '10
« Отговор #23 -: юни 06, 2013, 05:26:56 pm »

Гледам сте подхванали темата за данъците и понеже преди два дни си имах вземане даване със зачисляването на моя мотор, та да споделя своето премеждие. Първо ми казаха да си изкарам бележка за катализатор,който наистина го имам. Взеха ми 15 лева и ми казаха: "Дано да мине пред данъчното"! Попитах ги защо да не мине,а отсреща само вдигане на рамене и прочие. Като отидох в данъчното, една млада булка ме обслужваше. Като и показах бележката, просто ми заяви, че в големия талон пише, че имам катализатор (Евро3), но мотора ми е 75кВ, а има ограничение до 74кВ. Тогава се усетих защо ми вдигаха рамене от сервиза. Та който има машина над 74кВ, да не си губи времето и средствата. Мотора го писахме 1250 лв. Не знам какви са тези такси за прехвърляне, но платих само 50лв за 8 месеца от 2013 година в данъчното. В големия талон катализатора се отбелязва на (V.9)!! Относно плащането на данъците, по-добре да се плащат навреме, вместо да се плащат с лихвите.
Активен

vesaka_ss

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5
« Отговор #24 -: септември 21, 2013, 07:00:08 pm »

По-миналата година си купих мотопед *Балкан*,договора за покупка от зам-началника на КАТ.Тъкмо отпадна нотариалната заверка до 350 сс,типова бланка,услуга на гражданите,реверанс за което,благодаря!Това е от мен каза човека-по нататък на гишето по общият ред.Да,  ама не-каза момата на гишето. За да ви издам нов талон на мотопеда трябва да платите Г.О.Това при дата 15 януари(дълбоката зима),каква Г.О. бе гражданко,какви  пет лева,вие нормална ли сте?Продавача си взе договора и го е отписал  от даначното,а аз след скандал на гишето,казваики им,че са ненормални да ми искат да платя 42 лв за годината още от януари без да знам изобщо дали ще го карам през годината.Мотопеда е произведен през 1967г. и е в повече от отлично състояние.И сега не зная как да постъпя.Имам си договор,мотора е изряден и искам да си го регистрирам.Въпроса е дали ще ме глобят за това закъснение!После проверих изискванията за регистрация в интернет и служителката се оказа права.Просто пак някои дебелогъз педерас не е мислил с главата си когато са писани условията.
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8430
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #25 -: септември 21, 2013, 09:45:45 pm »

Безплатни удоволствия почти няма. Вместо да се караш със служителките, по-добре да се беше подготвил предварително. Дали е справедливо да се плаща за цяла година застраховката "Гражданска отговорност" от собствениците на двуколесни е въпрос на гледна точка. Ти може да си караш мотора и една седмица в годината, ама други ги караме по 10 - 12 месеца  ;) Още повече никой не те кара зорлям да си купуваш мотор, нали? Щом си се хванал на хорото, ще трябва да го играеш.
Активен
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

OBI_1

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 596
  • Кара: Kawasaki GPZ500S Ninja Kawasaki ZX-9R Ninja Kawasaki ZXR 750 Ninja Kawasaki ZR-7
« Отговор #26 -: септември 22, 2013, 01:05:28 am »

По-миналата година си купих мотопед *Балкан*
Глобата в КАТ ти е 20лв фиш, който аз лично съм изхвърлил, така че не се коси и когато решиш си направи една гражданска и си го прехвърли на твое име ако искаш. След 2г. май глоба няма въобще. В данъчното също има глоба, която вече ще трябва да се плати, там вече ако решиш да си го регистрираш.
Активен

Страницата е създадена за 0.12 секунди с 22 запитвания.