Автор Тема: Бърз въпрос за CBR 1000RR  (Прочетена 15759 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Стоян Стайков

• Full Member
  • Публикации: 82
  • уммм...уммм...омм..омм..омм
  • Кара: CBR 1000 RR
Бърз въпрос за CBR 1000RR
« -: юни 14, 2013, 09:39:05 am »
Здравейте колеги, извинявам се за глупавият въпрос предварително  :-\ Нормално ли е да свети термометъра за водата на таблото, смисъл това нещо показва ли ми кое е температурата или имам проблем с охладителната система? Иначе нито ми загравя нито нищо...гледах някакви клипчета в youtube(титръба) и ми се струва че на някои хилядарки не свети, на други свети...има ли някой компетентен по въпроса? Благодаря предварително  :)
НЕ става само с каране, трябва да е и без акъл :D

Неактивен soadfan

• Hero Member
  • Публикации: 1220
    • Ъ?
  • Кара: F шестнай... две :D
Re: Бърз въпрос за CBR 1000RR
« Отговор #1 -: юни 16, 2013, 08:36:33 pm »
Здравейте колеги, извинявам се за глупавият въпрос предварително  :-\ Нормално ли е да свети термометъра за водата на таблото, смисъл това нещо показва ли ми кое е температурата или имам проблем с охладителната система? Иначе нито ми загравя нито нищо...гледах някакви клипчета в youtube(титръба) и ми се струва че на някои хилядарки не свети, на други свети...има ли някой компетентен по въпроса? Благодаря предварително  :)

От опита ми с най-разнообразни МПС-та знам, че светне ли лампата за водата = прегряване... При теб може да е частен случай, но си провери каквото е свързано с тая система (датчици, ниво на охладителната течност и тн)

Неактивен Стоян Стайков

• Full Member
« Отговор #2 -: юни 17, 2013, 10:34:44 am »
Ами и аз знам че е прегряване, но никакви проблеми не съм имал, повече от 105° не ми се е случвало да прави, та ми се искаше някой от форума ако има и той този модел да каже при него как е, защото това не е червена лампа а е термометър потопен във вода и се съмнявам че е просто означител, сиреч казва ти ето това тука ти е температурата, а не скоростта или нещо друго...мале сигурно някой го чете това и си казва - Е не, тоя е много зле  :fireinahole: ама се притеснявам и няма кого да питам, а иначе проблеми с охладителната система никакви не съм имал.  :)

Неактивен ludau

• Hero Member
  • Публикации: 338
  • Кара: YZF 426 '02
« Отговор #3 -: юни 17, 2013, 12:04:23 pm »
Виж да нямаш поплавък в разширителното казанче и тая лампичка да ти показва,че ти е ниско нивото в разширителния съд!!!
Айнщайн казва:
"Да унищожиш предразсъдаците на хората е по трудно,
отколкото да разделиш атома на частици."

Неактивен maldezzar

• Hero Member
  • Публикации: 354
  • Кара: Ямаха Узф Р125 ; Хонда Ф4и спорт ; Ямаха Т-макс : Хонда 919, Yamaha R1 04
« Отговор #4 -: юни 17, 2013, 12:08:41 pm »
Ами и аз знам че е прегряване, но никакви проблеми не съм имал, повече от 105° не ми се е случвало да прави, та ми се искаше някой от форума ако има и той този модел да каже при него как е, защото това не е червена лампа а е термометър потопен във вода и се съмнявам че е просто означител, сиреч казва ти ето това тука ти е температурата, а не скоростта или нещо друго...мале сигурно някой го чете това и си казва - Е не, тоя е много зле  :fireinahole: ама се притеснявам и няма кого да питам, а иначе проблеми с охладителната система никакви не съм имал.  :)
Аз знам , че тези градуси са нормални за в града , гас-спирачка мойта 600-тка дига и 109 на моменти , виж като я карах тия дни само извънградско над 80 градуса не вдига , но според мене има някакъв проблем щом свети лампата . Потърси мануал на въпросната Хонда и погледни какво ти показва лампата  :bravisimost:

Неактивен gufi

• Moderator
  • Hero Member
  • Публикации: 819
  • Кара: ZX12R и Юпитер 5 с кош
« Отговор #5 -: юни 17, 2013, 02:10:09 pm »
Ето извадка от мануала:

Неактивен Стоян Стайков

• Full Member
« Отговор #6 -: юни 18, 2013, 08:52:44 am »
 :notworthy: Благодаря много! Оказва се че нямам никакъв проблем, това просто си показва къде ми е температурата. Ако загрее започват да светят разни лампи червени  :-X ама за сега да чукна на дърво не се е случвало и дано не се случва  :-) Благодаря отново  :cheers:

Неактивен valsorim

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 19
  • Кара: cbr1000rr
« Отговор #7 -: декември 06, 2020, 08:32:26 pm »
105  C? Моя лятото в града стига то 114  ??? :P :headbang: