.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Проблемче..!!  (Прочетена 4587 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Kyuzo

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6
  • Кара: Kawasaki Ninja
Проблемче..!!
« -: юли 23, 2013, 08:54:29 pm »

Наскоро изкарах А2 категория и се спирам на Кавазаки зхр намерих 1 такъв обаче има някакъв странен проблем мотора пали като е студен а като си дигне нужните градуси на колкото трябва да работи не пали веднага а трябва да се изчака поне 5 минути за да истини двигателя и тогава пали питах доста хора и никои никога не е попадал на такъв проблем на мотор.. ако някои знае или е попадал на такъв проблем ако може да сподели.. :)
благодаря предварително.  :SOS: :SOS:
Активен

Vencako

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 37
  • Кара: Honda cbr600f2
Re: Проблемче..!!
« Отговор #1 -: юли 23, 2013, 10:57:26 pm »

коя година е :)
Активен

Kyuzo

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: юли 24, 2013, 06:37:28 pm »

Мотора е 94 година 250 куб.
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8430
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #3 -: юли 24, 2013, 08:46:39 pm »

Мотора е 94 година 250 куб.

Хм. Ми те Кавите излизат счупени от завода, бре. Не го ли знаеш това  ;D ;D

Проблемът може да е поради много причини и без нужните проверки просто ще си гадаем.
Активен
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Vencako

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 37
  • Кара: Honda cbr600f2
« Отговор #4 -: юли 24, 2013, 09:24:24 pm »

Може да има някои датчик по двигателя които не работи както трябва,но за тази година не сам сигурен дали имат.
Активен

Kyuzo

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: юли 28, 2013, 01:05:40 am »

Може да има някои датчик по двигателя които не работи както трябва,но за тази година не сам сигурен дали имат.
а дали може да е наистина нещо сериозно от сорта 200-300 лева ремонт.. ?
Активен

VENTO

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 918
  • Ремонт и обслужване на мотоциклети. 0878-725-667
    • Мото гараж.
« Отговор #6 -: юли 28, 2013, 08:08:29 am »

А когато не иска да пали, има ли искра на свещта?
Хайде да направите някой проверки, защото без инфо не става.
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #7 -: август 02, 2013, 03:45:36 pm »

Някой модератор няма ли да го разчисти този bengdeng  :-\
Активен
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Maurice

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 55
  • Кара: Honda CB600F '10
« Отговор #8 -: август 17, 2013, 01:50:34 pm »

Като стана дума за проблемче, при мен се появи следното! Смених си предните мигачи с диодни. Сега като пусна ляв или десен мигач, мигат доста по-учестено. Като пусна на аварийни, всичко си работи както трябва. Някой знае ли къде може да се крие проблема? Не съм мерил съпротивлението на старите и новите мигачи. Допускам, че може да има разлика макар, че би трябвало всички мигачи да са стандартни от към тези показатели. Ако някой може да ми даде идея, къде се крие проблема, ще съм благодарен и половина!
Активен

soadfan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1220
  • Кара: F шестнай... две :D
    • Ъ?
« Отговор #9 -: август 17, 2013, 03:39:37 pm »

Като стана дума за проблемче, при мен се появи следното! Смених си предните мигачи с диодни. Сега като пусна ляв или десен мигач, мигат доста по-учестено. Като пусна на аварийни, всичко си работи както трябва. Някой знае ли къде може да се крие проблема? Не съм мерил съпротивлението на старите и новите мигачи. Допускам, че може да има разлика макар, че би трябвало всички мигачи да са стандартни от към тези показатели. Ако някой може да ми даде идея, къде се крие проблема, ще съм благодарен и половина!

Съпротивлението ти е проблема или ги оставяш така или им купуваш реле за диодни мигачи. На практика мотора си мисли, че имаш изгоряла крушка и по този начин ти казва да я смениш:D

П.П. И моите мигат бързо, ама не ми пречи. Даже един познат казва, че така му харесва повече и ще си сложи диоди и той само заради това :D
Активен

Moni

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 874
  • Кара: XL 700
« Отговор #10 -: август 17, 2013, 04:50:17 pm »

В зависимост от натоварването на релето честотата на мигане се изменя.При по голямо мига по бързо(в момента в който се натовари изключва и пак отново)и при по малко натоварване времето е по голямо. :bravisimost:
Активен

Maurice

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 55
  • Кара: Honda CB600F '10
« Отговор #11 -: август 17, 2013, 06:21:10 pm »

Т.е. мога да направя един мост с резистор. Само не ми е ясно, защо при аварийните всичко си е ОК. Като си помисля, че пак трябва да свалям всичко, може и да ги оставя да си светкат как си искат. Ако някой има диодни, може ли да ми каже колко им е съпротивлението, за да си намеря предварително резистор, а не да ми стои мотора разкован цяла седмица.
Активен

soadfan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • Ъ?
« Отговор #12 -: август 17, 2013, 07:38:48 pm »

Т.е. мога да направя един мост с резистор. Само не ми е ясно, защо при аварийните всичко си е ОК. Като си помисля, че пак трябва да свалям всичко, може и да ги оставя да си светкат как си искат. Ако някой има диодни, може ли да ми каже колко им е съпротивлението, за да си намеря предварително резистор, а не да ми стои мотора разкован цяла седмица.
Ами предполагам, че при аварийните всичко е наред защото работят и двете задни крушки или...не съм сигурен (не съм го проверявал), но време оно си знам, че това поведение на релето е умишлено създадено от инжинерите с цел да ти привлече вниманието за да смениш крушката един вид диагностика в реално време, та от там явно са решили, че при аварийните трябва да си работи нормално...
Активен

soadfan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • Ъ?
« Отговор #13 -: август 17, 2013, 09:03:46 pm »

Грешиш колега,при аварийни товара е достатъчен за да работи релето нормално(3 крушки светят),апри мигач остава само една и тогава товара към релето се сещаш колко е.Поздрави
По принцип и аз това казах, колкото до второ твърдение.... Възможно е, не съм търсил информация и все пак си мисля, че ако решат могат да направят релето да работи нормално дори и при изгоряла крушка, логиката ми подсказва, че е оставено така с някаква цел
Активен

nakazatelq

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 51
« Отговор #14 -: август 25, 2013, 07:45:48 am »

*
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #15 -: август 25, 2013, 10:15:00 am »

*

В последно време някои се изхитряват да пускат теми за продажба на нещо без да имат изискваните 50 мнения, но в други раздели. Ама това " * " вече е страшно хрумване. По-добре щеше да е със супермотото  ;)
Активен

Страницата е създадена за 0.171 секунди с 21 запитвания.