Скъсаният болт го оправихме - разпробихме го и оправихме резбата с метчика, стана ОК. И понеже съм слушкал и папкал, получих хубав подарък за Коледа - слюдата пристигна от Англия:

Спойлера не го гледайте - той трябва да се залепи, почисти, шкури, грундира, боядисва, лепенки, лак и изобщо... Сложих му слюдата само за проба и пасна добре. Оригиналната слюда е напълно прозрачна, като стъкло. Но аз гледах разни снимки и ми хареса слюдата да е леко затъмнена... Затова и поръчах "light grey tint". Иначе размерите, отворите и извивката са 1:1 с оригиналните. Чаках слюдата близо месец и пристигна точно на Коледа. С доставката ми се върза на 90 лева. Абе с две думи - доволен съм.
Имаше вариант сам да си направя слюда - да взема оригиналната от един познат, да намеря стара слюда с по-голям размер и подобна изивка, да наложа оригиналната и да я очертая, да я изрежа и да пробия отворите... Но като си направих сметката - само пътуването между градовете щеше да ми излезе толкова, отделно два дни разправии и колко проблеми могат да изникнат... Жена ми тъкмо се чудеше какво да ми подари за Коледа, ето - проблемът е решен.