.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: KEEWAY KEE 110  (Прочетена 267248 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 91
  • Кара: keewey kee 110
KEEWAY KEE 110
« -: декември 15, 2013, 09:54:03 pm »

Здравейте.
От много години не съм карал мотор и нещо пак почна да ме човърка от вътре. Решил съм да си купя КЕЕ 110. Бих искал да разбера отзивите от някой който си е дал парите за такова моторче.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 404
  • Кара: моторетка
Re: KEEWAY KEE 110
« Отговор #1 -: декември 20, 2013, 12:24:30 pm »

Аз също съм харесал този мотор. На външен вид изглежда като това, което карам в момента. Карам Kymco Active 50. Машината съм купил нова през 2007, навил съм и 14000 + км. и до този момент не съм сменил даже крушка (разбира се сменям маслото на 1000 км). Много съм доволен от това моторче, но аз вече натежах за него и си търся нещо по- голямо. Трябва да се има предвид, че мразя да тормозя машините и много рядко претоварвам - по- скоро по изключение. И така съм си харесал този Keeway Kee 110, като мисля през март да си взема такъв, въпреки че в нета освен технически данни за него друго не можах да открия. Ако някой може да каже нещо за фирмата, ще е много добре.
Активен

fish

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 83
« Отговор #2 -: януари 02, 2014, 07:47:32 pm »

Има и алтернативаа  -SCOOT  balkan
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1118
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)
« Отговор #3 -: януари 02, 2014, 09:03:22 pm »

Keeway 110cc......най-голямата му добродетел е, че е икономичен - 1.5-1.8/100. Няма мощност, наема се бавно/особено с двама души/, максималната му скорост е около 80-85 км/ч, което е напълно сравнимо с китайски скутер 125/150 куб. Има 4 предавки, които се сменят без съединител, не е красив, и двете му гуми са тънички, неудобен и неподходящ за по-дълго пътуване или за терени, различни от асфалт. Удобен и практичен за града и близките околности - ходене на работа, кратки разходки. Лично аз не ги харесвам тоя тип мотори. Ако някой иска да си купи красив, практичен и сравнително надежден китайски мотор, бих му препоръчал скутера WANGYE GRACE 125/150cc - много сполучлив модел (аз имам такъв 150куб., 10 к.с. - струва 1850-1950лв.) и мотоциклет 200куб., 4 тактов с въздушно охлаждане , около 17 к.с. и 5 предавки - LIFAN 200GS SPORT - също много добър модел ( струва 2600лв) За тези двата мога спокойно да кажа че си заслужават.
Активен
След всяко надолнище идва нагорнище.

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: януари 03, 2014, 10:50:44 am »

Принципно е по-добре мотора да е марков, но всеки сам си преценя. Аз също се колебаех между нов китайски и марков от ръка, мисля че не съм сбъркал с избора. Номера е да вземеш сполучлив модел, а специално ако се купува малък скутер или мотор до 250куб., на който няма да му вадиш душата китайското е добър избор. Освен това нови имат гаранция, частите са евтини, регистрират се без никакви проблеми /при новия внос винаги има някакъв риск да стане сакатлък с документацията /, едва ли някой ще тръгне да ти го краде. Ако се вземат предвид всички фактори разумния избор в тоя случай клони повече към новия китаец.
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: януари 03, 2014, 12:50:26 pm »

Не е лошо, за 200-250куб. скутер и нагоре избора пада върху марковото. Бих посъветвал да се търси скутер, който освен ел.стартер има и крачна манивела/за съжаление по-големите скутери нямат манивели/.От двигателите до 150куб. се срещат по-често. Манивелата/предвидена е като резервен вариант, в случай че се прецака стартера или акумулатора е много слаб/ може да ти спести много ядове, особено ако си далече от вкъщи. Няма как да запалиш скутера с повреден стартер, направо загиваш, и те чака голямо бутане, в случай че няма възможност някой да те вземе с бус или пикап, или скъпоструващата пътна помощ./един мой познат вече знае :D/Ако проблема е в акумулатора, можем да помолим някой да ни даде ток със щипки, или пък да си купим нов акумулатор/ако намерим кой да помогне де, ако имаме пари, ако наблизо има откъде да се купи и т.н/. Изобщо при избора човек трябва да се ръководи от доста неща.
Активен

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: януари 05, 2014, 08:57:17 pm »

Благодаря на отзовалите се. Но очаквам мнения за посочения модел.
От патили хора,които имат преки впечатления.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: януари 06, 2014, 01:51:12 pm »

Мартине, единствения с когото съм говорил лично и притежава такъв мотор е един дядо, който сподели, че е много доволен, и че няма никакви проблеми с него. Лично аз обаче имам резерви към мнението му, защото като погледнах километража, беше навил само 1300 км. Въпреки това, през март аз лично съм решил да си купувам Keeway Kee 110. Доколкото чета из форума, проблемни за китайските мотори са основно издевателствата над тях. Другото, което ми е направило впечатление е, че някои съфорумници имат известни проблеми с карбураторите. Е, какво пък, ако е чак толкова зле, един карбуратор винаги може да се смени. Между другото съм срещал много позитивни отзиви за предния модел - Keeway Partner 110.  Лично познавам двама собственици на този модел, които го определят като много надежден. Там обаче на мен не ми харесва като визия. На мен ми трябва надежден мотор, който да е малък, да не гори много и да е достатъчно мощен за да ме придвижва прилично на кратки разстояния.
Активен

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2898
« Отговор #8 -: януари 07, 2014, 08:51:38 am »

Само да споделя, че досега съм видял хиляди карбуратори, но лош не съм виждал...
Виж, лошо настроени и лошо стопанисвани съм виждал МНОГО!

Най-често карбураторите страдат от безразборно бъзикане, "почистване" и опити за тунинговане.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: януари 07, 2014, 10:09:37 am »

Гошко( извинявай, че се обръщам към теб така, но само твоя ник знам), за мен ще е много важно да чуя и твоето мнение по въпроса за този мотор. Явно имаш доста по- голям достъп до информация относно тези неща от нас и за ценя много твоето мнение. Предварително съм наясно, че мнението ти няма да е от собствен опит, но за мен ще бъде много интересно какво ще кажеш, ако успееш да отделиш малко време по темата. Живот и здраве напролет ще мога да споделям лични впечатления от машината.
Активен

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: януари 07, 2014, 02:43:15 pm »

Гошко( извинявай, че се обръщам към теб така, но само твоя ник знам), за мен ще е много важно да чуя и твоето мнение по въпроса за този мотор. Явно имаш доста по- голям достъп до информация относно тези неща от нас и за ценя много твоето мнение. Предварително съм наясно, че мнението ти няма да е от собствен опит, но за мен ще бъде много интересно какво ще кажеш, ако успееш да отделиш малко време по темата. Живот и здраве напролет ще мога да споделям лични впечатления от машината.

За съжаление не мога да дам мнение, тъй като нямам личен опит с точно този модел.

Ако качеството е като на Грейс-а (WANGYE GRACE 125/150cc ), няма място за мислене - с този мотопед имам личен опит и съм впечатлен!

P.s. Няма нужда да се извиняваш за обръщението. Аз сам съм си написал ника Гошко и явно ми харесва! ;)
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: януари 07, 2014, 04:49:29 pm »

iaskoo, тук търсим отзиви и мнения за нещо, което на нас ни е харесало, което е по джоба ни и което смятаме да вземем. Монго хубави неща се предлагат на пазара, вярно е, но като вземаш 500 лв. заплата и имаш жена и дете на раменете трябва ли да си купува някакъв стар ботрасник, дето не знаеш кой какво е творил по него и едва ли не ти е набор? Разбира се прочетохме и твоето мнение и го уважавам, но не мога да си позаволя друго. В края на краищата покупката касае мен и евентуално колегата, който е инициирал тази тема.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: януари 07, 2014, 04:52:02 pm »

извинявайте за правописните грешки, но колегите ма разсейват много :D
Активен

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #13 -: януари 07, 2014, 07:00:25 pm »

Колега "Габрово" май по-добре да си пишем на лични,но няма да могат да се включат други колеги които търсим. Ако обичаш провери си съобщенията. :cheers:
Активен

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #14 -: януари 08, 2014, 07:49:47 am »

Колеги, разчистих темата и можете отново да водите диалог спокойно. Аз ще се радвам да науча повече за този вид мотопеди, защото ми харесват като концепция и често срещам такива на пътя.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #15 -: януари 08, 2014, 09:04:57 am »

колега marin.sm, прегледах си личните съобщения, но няма нищо... погледнах и твоя профил и си мисля, че системата не ти позволява да изпращаш, ако нямаш публикувани 5 мнения. мисля, че така беше регламента. извинявай, че не си направих труда да го прочета пак преди да ти пиша.
Активен

welinow

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 32
  • Кара: INTRUDER VL 1500 LC ,Балкан 50 МК-3
« Отговор #16 -: януари 08, 2014, 10:14:46 am »

Здравей , и аз имах дилемата нов Keeway Partner 110 или втора употреба марково моторче и взех първия вариянт ,новото си е ново , лично аз не съм го карал много, че съм го оставил да го кара близък роднина , но мога да кажа само добри работи за моторчето, много е икономично, ако му смениш предния пиньон с един два зъба по голям става по комфортен за каране на по дълги разтояния.Като го вземеш нов трябва да притегнеш всичко що може да се притяга ,все пак е внесен на части и тука всеки продавач си го сглобява .
Активен

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #17 -: януари 08, 2014, 09:21:44 pm »

И какъв разход ти дава? Рекламира се 1,5 л. ,което ма привлича най-много.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #18 -: януари 10, 2014, 10:31:16 am »

Kолега marin.sm и аз се опитах да ти изпратя в лични съобщения, но май нищо не стана. а относно разхода, хората които карат партнер казват, че е към 1.8/100. Но имай предвид, че ние караме в габровско и тук са повечко баирите. Така че по равното може и да е вярно.
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #19 -: януари 10, 2014, 12:49:18 pm »

Разхода варира според условията и стила на каране. Нормално е в града да гори малко повече щото се кара много на първа и втора, чакане по светофари.....Така или иначе тоя тип мотори са най-икономичните на пазара. Ако имаха и малко по-готина визия и аз щях да си взема такъв преди :)
Активен

Страницата е създадена за 0.151 секунди с 22 запитвания.