Автор Тема: KEEWAY KEE 110  (Прочетена 281916 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ХХХ

• Hero Member
  • Публикации: 1118
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
Re: KEEWAY KEE 110
« Отговор #40 -: април 15, 2014, 12:49:40 pm »
Ами нормално е разхода да е по-висок защото с тая ниска скорост ти караш на по-ниски предавки а там гълта повече бензин. Освен това мотора наистина не е още разработен, а високите обороти може да ги намалиш малко ако наистина мислиш че са прекалено високи. Може би те продавачите са го направили както трябва да бъде, незнам. Така или иначе винаги можеш сам да ги регулираш оборотите по твоя преценка. Не знам и какъв ти е смукача, може в началото да ти държи по-високи обороти. А относно мигачите, чувал съм че на някои модели мотори (това са редки изключения) има система за автоматично изключване на мигача както при колите.
След всяко надолнище идва нагорнище.

Неактивен дака_74

• Full Member
  • Публикации: 89
« Отговор #41 -: април 15, 2014, 01:47:06 pm »
Колега Габрово не е нормално да има високи обороти,погледни под ракохватката за газта,има една метална трабичка,водач на жилото с две гаики за контра и наи вероятно са хлабави,жилото ти явно е много натегнато,отпусни го от там има гаика за реголиране на жилото,вдигни мотора на степенка така че задната гума да е във въздуха и включи на първа,без газ само на обороти гумата нетрябва да се върти а само от време на време овлича,нагласяш го така и законтряш двете гаики на водача,успех и пиши какво е станало... :beer:

Неактивен дака_74

• Full Member
« Отговор #42 -: април 16, 2014, 02:22:20 pm »
Колега Габрово,пиши дали си получил лично сообщение,не съм сигорен дали съм го пратил по направление ;D

Неактивен габрово

• Hero Member
  • Публикации: 404
  • Кара: моторетка
« Отговор #43 -: април 16, 2014, 03:37:14 pm »
За съжаление не се е получило нищо в лични съобщения. :-[ Благодаря ти за отзивчивостта. :beer:

Неактивен дака_74

• Full Member
« Отговор #44 -: април 16, 2014, 04:46:45 pm »
Колега Габрово,провери си ел.поща-та :) мисля че там ти писах :) :beer:

Неактивен marin.sm

• Full Member
  • Публикации: 91
  • Кара: keewey kee 110
« Отговор #45 -: април 16, 2014, 06:17:17 pm »
Дака_74 ти от къде си? За мен  е ясно- Русе , Габровото - няма спор .И това 74 дали е набора ти? Ако е да - е ясна и възрастовата група на клиентите на този тип моторчета (четвъртата десятка или втората фаза ;)). Да подготвяме организацията за по - топло време. :beer:

Неактивен габрово

• Hero Member
« Отговор #46 -: април 16, 2014, 06:57:42 pm »
Първо да благодаря на колегата дака–74. Ще изпълня това, което си ми писал, но ще изчакам да спре дъжда, че в Габрово ще ни издави. Това ще се случи след празниците, защото по габровска традиция тези празници са доста натоварени с приятни ангажименти - при нас кръстниците събират кумците си 2 пъти годишно: на Заговезни - кумците ходят при кръстник с торта и се заговява до съмване, а на Великден повтарят визитата с козунаци и яйца. За Великден се пеква младо блеещо  ;). Е, а аз имам 4 семейства кумци и ще трябва да ги срещам :D.
Също така се присъединявам към питането на marin.sm. Аз имам същите предположения като него и имах същата идея за някакъв евентуален сбор с каране, биричка и т.н. през по-топлото време. Просто колегата marin.sm ме изпревари. Ако колегата дака–74 е и рибар..... :beer:.... наешихме се  :headbang:

Неактивен дака_74

• Full Member
« Отговор #47 -: април 17, 2014, 03:14:08 pm »
marin.sm,няма лошо да се организираме само да се оправи времето малко,от Тутракан съм и няма да е проблем да се организираме :) :beer:.Ако иска и колегата Габрово може да се включи :beer: :occasion18:,колкото повече,толкова повече както се казва.Да 74 е наборът ми :headbang:.Пожелавам на всички колеги в форума весели и щасливи празници.Наздраве на всички :beer: :)

Неактивен marin.sm

• Full Member
« Отговор #48 -: април 17, 2014, 05:33:02 pm »
Аха става организацията.
Аз само дето още нямам моторче, иначе картинката ми е ясна. Ще сме "Тримата от запаса".
Дано ротата се попълни с още хора.
Уверен съм, че Габрово ще се включи,ние си имаме приказка.
Данчо този куфар каква работа ти върши? И аз съм си избрал няколко, Но да ме ориентирате в колко литров влиза един шлем?
И още едно въпросче под седалката влиза ли каска?

Неактивен габрово

• Hero Member
« Отговор #49 -: април 17, 2014, 07:24:03 pm »
Да, моята каска е от типа "open face" и влиза като у тях си под седалката. Явно по топлото ще ме ядат комари  ;), ама можете да се наешите да препуснете до балкана на хладина. Аз за куфар не мисля да слагам, поне засега. Гледам на снимката колегата Дака–74 е и с екип... всъщност вие двамата се оказахте комшии, дколкото си спомням сте на петдесетина километра един от друг. Желая ви весели празници, на първо място да сте здрави, а после всичко останало се нарежда. Разчитам на сериозна организация и много радостни моменти с машинките. Наздраве  :cheers: и още веднъж  - Весели празници.

Неактивен габрово

• Hero Member
« Отговор #50 -: април 17, 2014, 07:34:51 pm »
лошо е , че няма чат - с Марин сме по едно и също време вътре и не можем да разменим някоя мисъл... :violent:

Неактивен дака_74

• Full Member
« Отговор #51 -: април 17, 2014, 08:51:31 pm »
Еми аз по принцип карам с две каски,едната е "open face" тя се събира в куфара а другата ми е шлем и е по обемиста,тя не се побира,мисля че 25 литра беше куфара но ми върши страхотна работа,доста кентчета бира събира ;) :beer:а и предният багажник е също много полезен.под седалката няма много място,оставено е малко място за инструмент и резервоара е там,за каска няма място:):)Колега  marin.sm куфара отзад е голямо удобство,особено ако идеш на пазар  :bravisimost:един приятел кадето си караме насам натам слага чипса и бирата в ръкавите на якето ;D А колегата Габрово,нямаш проблеми да доидем до балкана само  marin.sm да вземе моторчето,аз съм навит стига да се организираме,мисля че някаде 220км бяха до Габрово от Тутракан,...така чее колко му е да се метнем дотам:):)

Неактивен габрово

• Hero Member
« Отговор #52 -: април 22, 2014, 03:40:55 pm »
Засякох го! С малко под 3 литра изминах 160 км., което по груби сметки прави малко под 2/100 разход. Всъщност със 7лв бензин 95 от OMV. Да приемем, че разхода му е 2/100. Карал съм с до 40км/ч, предимно на 4та предавка по терен, характерен за Габровско - хълмисто, до планинско, както и градско. Имайте предвид, че го разработвам и че съм 100+ кг. Как ви се струва разхода? Нормален ли е или висок?

Неактивен дака_74

• Full Member
« Отговор #53 -: април 22, 2014, 04:06:47 pm »
Браво Колега Габрово :headbang:Страхотно ти гори моторчето,не е много.Супер си е...Имайки в предвид в твоя случай идва малко смесен разход,градско извънградско,при вас има и много баири,бая стръмни,ти си тежичък,и мотора още ти варви стегнато,не се е разработил,имайки всичко това в предвид...Супер ти е моторчето.. :bravisimost:

Неактивен ХХХ

• Hero Member
  • Публикации: 1118
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
« Отговор #54 -: април 22, 2014, 04:42:31 pm »
И аз мисля че разхода е много добър, като се разработи хубаво сигурно ще падне още малко. Специално за бензина искам да споделя впечатленията си от ЛУКОЙЛ ЕКТО 98 СПОРТ (не искам да правя никаква реклама). Вече много време карам с тоя бензин, дава доста повече мощност от нормалния 95 на която и да е марка, вдига ми максималната скорост на скутера с почти 10км/ч и сваля разхода с 12-13%. Мотора си работи перфектно с него и ако не съм нещо много на зор винаги зареждам такъв бензин. Пробвал съм доста други бензини, включително и 100 октана като съм карал поне 2 резервоара с един и същ за да добия по-пълни впечатления, най-доволен съм от тоя.
След всяко надолнище идва нагорнище.

Неактивен габрово

• Hero Member
« Отговор #55 -: април 23, 2014, 11:48:06 am »
Данчо, значи няма смисъл да се рови по карбуратора - куче, което не лае - не се закача...

Неактивен габрово

• Hero Member
« Отговор #56 -: април 23, 2014, 11:51:09 am »
всъщност извинявай за обръщението, ако не ти харесва да ти викат Данчо...

Неактивен дака_74

• Full Member
« Отговор #57 -: април 23, 2014, 12:30:53 pm »
Милене,няма проблем Приятелю...Колегата Марин се губи някаде,:):)да не прави и той разработка и да не се похвали :)Ще го хванем да почерпи:) :beer:

Неактивен marin.sm

• Full Member
« Отговор #58 -: април 23, 2014, 04:59:29 pm »
Дa aмa не.Aз сaмо ежедневно ровя тукa дa четa вaшите мнения и се нaдявaм кaто монaхиня зa  _ _й.Рaдвaм се зa вaс, че ви се е сбъднaлa мечтaтa.В крaя нa Мaй е последния срок който ми дaдохa от мaгaзинa. До тогaвa ще нaтрупaм мaлко теория. Трaсето до Тутрaкaн е много подходящо зa рaзрaботкa нa моторчето, тaкa че Дaнчо кaто открием риболовa ще идвaм и при тебе дa ловя от вaшaтa рибa. ;)

Неактивен дака_74

• Full Member
« Отговор #59 -: април 23, 2014, 06:34:46 pm »
Ай дано по скоро го заредят тоя магазин,аз наскоро ми се налага да идвам до русе,че забелязах че са отворили до автогарата друг магазин за мотори,но нямах възможност да спра да го разгледам,ти от кой магазин чакаш да ти докарат..?аз моя също от русе го вземах,и имаше доста за тогаз от модела..а за рибата няма проблем,имам една стара въдица в мазето,ще трябва да я прегледам:):)