.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: KEEWAY KEE 110  (Прочетена 267249 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 89
Re: KEEWAY KEE 110
« Отговор #80 -: май 15, 2014, 01:07:02 pm »

Виж си фиксатора на скоростите,по принцип и там остава старо масло което неможе да се изтиче от пробката на картера,само внимавай да не фръкне пружината с коноса...Когато му доиде времето за смяна де :beer:
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 404
  • Кара: моторетка
« Отговор #81 -: май 15, 2014, 01:10:25 pm »

Колеги, извинявайте за повторната публикация за един ден, но все искам да ви питам и все забравям: като си сменихте предния пиньон с по-голям не ви ли падна мощността за сметка на повишената максимална скорост и ако е паднала мощността, то доколко е осезаемо? Обмислям варианта за смяна на пиньона, но се колебая по отношение на мощността, предвид теглото си и заобикалящите ме баири. Ако някой може да предложи и нещо за четене по въпроса, ще съм много благодарен....... А вие поздравявате ли останалите мотористи, когато се разминавате ;)
Активен

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 91
  • Кара: keewey kee 110
« Отговор #82 -: май 17, 2014, 12:20:55 pm »

Здрaвейте колеги.
Днес получих новa дaтa зa достaвкaтa нa моторчето, но е с 20 денa по-къснa. Лошо е дa чaкaш толковa дълго, зaвиждaм ви блaгородно и се нaдявaм , че с вaс не е било тaкa.

Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1118
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)
« Отговор #83 -: май 17, 2014, 04:01:24 pm »

То пък егати дългото време за чакане на доставката, все едно мотора струва 10 бона. Предвид че тези моторчета се купуват често винаги трябва да има наличности, поне при сериозните търговци.
Активен
След всяко надолнище идва нагорнище.

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #84 -: май 17, 2014, 04:36:32 pm »

Колега " най-бавния" ти ще споделиш ли впечатлемия от своя мотор,все пак е с 40cc по мощен,как върви доволен ли си като цяло от него,колко му е мак.скорост.?
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #85 -: май 17, 2014, 07:18:27 pm »

Ами скутера е много хубав като цяло, красив, удобен. Като максимална скорост на равно вдига около 90км/ч (аз съм около 100 кила екипиран). С двама души също върви много добре, изкачва големи баири, надежден е. Досега за почти 10 000 км не съм сменял нищо освен масло и филтърчето за бензина. Разхода му е 3/100, управлява се лесно, направен е много практично. Мислех си преди за Кийуей Партнер, най-много ме привлече ниския му разход, обаче като визия изобщо не ме кефи и това е основната причина да не си купя такъв.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #86 -: май 18, 2014, 04:45:02 pm »

Колега "Най-бавния", а ти къде се подвизаваш? Дали не си ни близо та да се включиш в предстоящите ни летни изяви?
Колега Марин, дано този път да се случи идването на моторчето. Мисля вече да се засмеем за нова придобивка.
Колега Данчо, имаш ли някакъв коментар по последния ми пост? Разчитам много на твоето мнение, както и на мнението на останалите колеги, които препоръчват смяната на пиньона. Надявам се да ме насочите....
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #87 -: май 18, 2014, 08:18:39 pm »

От Бургас съм, карам основно из района и рядко ходя на по-дълги разстояния със скутера. Но идеята е добра и по-нататък ако имам повече време може да отскоча към вашия регион да покараме, може да си направим и пикник:)
Активен

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #88 -: май 18, 2014, 09:38:45 pm »

Аз съм доволен Милене,преди с оригиналната на 75-85км/h имаш чувство ще се пръсне двигателя,сега с тая скорост си варви с много по ниски обороти и му е по леко на мотора,е пада малко в байрите скороста,но с 5км.С пасажер катери на трета и ускорява на продължителен баир,по равно се държи добре и е приятно да се патува на дълги разтояния,друго което съм забелязал че малко ми вдигна разхода на гориво,бях го засичал с скорост 60-70км/h малко с смесен разход изгори ми 2,2 лт.100 км.при подържане на 80-85км отива и към 2,5 на 100км.Но както казах аз съм доволен от сегашното състояние..Моят съвет към теб е,щом толкова си навит трябва да пробваш, но поне с два пиньона,определено ще усетиш разлика но ти трябва да си избереш с кои най ти допада карането,при мен ми допада тоя с 16 зъбака и не съм го пипал.Но тия мотори не са с много кончета и най малкото нещо може да му повлияе на вървежа,сложи си хубава свещ,притягаи си веригата когато е необходимо,не го караи с хлабава,смазвай я да не тегли суха,помпи си гумите на 2,5 атмосвери,това също влияе на вървежа и на износването на самата гума.Също така зависи и какъв бензин сипваш,това също му оказва голямо влияние,друго какво да те посъветвам,освем запретваш ръкави и пробваш :)Хубаво е да си провериш въздушният филтър дали е омаслен,при мен не беше.И това не е за пренебрегване.Мисля че това е общо взето,другото остава в твои ръце.Без да пробваш няма как да разбереш как ще ти върви мотора..успех и да споделяш после... :beer:
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #89 -: май 21, 2014, 08:27:47 am »

:( ебаси гадното... вчера ми падна моторетката от стойката и получи деруга на предния спойлер.... колега Марин, НИКОГА не оставяй мотора си на пачия крак. Пачия крак е направен да се сгъва при повдигане на мотора сам и машината е ужасно неустойчива. Така и стана. Вадейки го от гаража го оставих на пачи крак и докато се обърна да затворя вратата чух дрънченето. Никога, ама никога не ползвайте пачия крак на този модел. Вдигайте мотора на стойката му. По-трудно е, ама спестява ядове. Деругата не е голяма, ама е таман за яд. Не знам, може ли да се окриви нещо при такова падане....
Активен

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #90 -: май 21, 2014, 10:21:43 am »

Много кофти случка Приятелю :-[ Пак че не си строшил нищо по мотора,аз на моя много рядко съм я ползвал и то само на затревени площи,понеже се окопава малко и тежеста пада към степенката и стои стабилен така,иначе само централната много леко се вдига на нея,само натискаш надоло степенката без да теглиш мотора към себе си....
Активен

zero

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 85
  • Кара: Kymco People S 50cc 4t
« Отговор #91 -: май 21, 2014, 02:52:24 pm »

Аз пък централна само като правя нещо по мотора ползвам, наи голямата екстра ми е пачия крак, моя обаче не се вдига сам трябва да го ритна на зад и тогава пружината го прибира, същата тая пружина пък го опъва в отворено положение когато го бутна да падне. Много си ми е полезничък и само на него кеси, има един кусур обаче. Не знам фабрично ли е или не но по принцип мотора когато е на пачи крак не трябва да може да запали, моя пали, и ми се случи един два пъти като се олисам да забравя да го вдигна, хубаво че при лек наклон стръгва в земята та се сещам. Та ми се ще да помисля по тоя въпрос да прекъсна запалването през пачия крак, инак видимо долу никъде няма бутон или място където да може да се монтира бутон. Иначе пред хондата-сх  две от нещата с които ме спечели и ме радва кимкото е че има пачи крак и че има манивела дори за 200 кубиковите мотори, да не говорим че таблото му е много по модерно и свети готино диодно, а не като на хондата все едно стар мОсквич :) Общо взето все по голям фен му ставам и нищо чудно да се размина с мерака ми за Хонда сх със същото като сегашното кимко ама 200 кубика :) и цената му е далче по приемлива, аи че много се отплеснах ама и без тва рядко се пише тука :)
Активен
Правило N1: Нещо което работи не се пипа.
Правило N2: На майстори и наркОмани вяра да нямаш..... и на доктори.
Правило N3: Винаги спазвай правилно N1.

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2898
« Отговор #92 -: май 21, 2014, 03:43:49 pm »

Може и моя да е вината за рядкото писане, ама по-добре качествено, отколкото спам. Поне изцепки няма в този раздел...

А защо не 300-кубиковото? Наскоро го гледах, дори покарах малко и с момчето (което срещнах случайно на улицата) се подърпахме из кръстовищата. МНОГО ми хареса стойката на скутера и габаритите. Не е разточителен, в същото време формите са стабилни.
Това ми беше сред фаворитите преди да се бухна за "туча"... ;)
Активен

zero

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 85
  • Кара: Kymco People S 50cc 4t
« Отговор #93 -: май 21, 2014, 08:15:17 pm »

Ми знам ли, щото ми се гледа бая широкичък :) пък за града мисля че 200 кубика ще са ми пре достатъчни :) Верно е че колкото повече толкова повече ама полека лека :)
Активен
Правило N1: Нещо което работи не се пипа.
Правило N2: На майстори и наркОмани вяра да нямаш..... и на доктори.
Правило N3: Винаги спазвай правилно N1.

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #94 -: май 21, 2014, 09:05:31 pm »

И моя може да пали паркиран с пачия крак. Ама трябва да е натисната задната спирачка.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #95 -: май 22, 2014, 12:30:13 pm »

Да, колега zero,  и на мен  стария мотор ми стои прекрасно на пачи крак и 10 години навик да се използва само пачия крак дава своето отражение. Там пачия крак не се сгъва сам, а трябва да го бутнеш с крак. Сгънат и разгънат го държи една двойна пружина. На стария мотор централната стойка е използвана само, когато се сменя масло или гума. На keeway kee обаче не е така и се налага да използвам само централната стойка за да не се получават повече инфекции, че е доста неприятно когато се случи. Добре поне, че деругата не е голяма и почти не се забелязва при спряла моторетка.
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #96 -: май 22, 2014, 03:46:11 pm »

Сложи му някоя лепенка да не си личи одраното място, има някои дето придават супер готин фасон. Аз например на няколко места имам налепени надписи и емблеми "МОНСТЪР".
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #97 -: май 26, 2014, 08:36:10 am »

Колега Марин, какво става  с поръчката ти. Онзи ден се рових в mobile.bg и там са си сложили реклама на КЕЕ. На 6ти ли очакваш да станеш собственик? Включвай се и ти тук във форума. Недей да чакаш да се сдобиеш с моторетка и чак тогава.  :cheers:
Активен

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #98 -: май 26, 2014, 03:38:20 pm »

Колегата Милен с този пиньон дет ти споменах,засичах го два поредни дни колко ще ми изгори,и резултатите са задоволителни,с 3,5 литра бензин изминах 160 км.При скорост извънградско 80-85 дори и на моменти и 90.Не съм го жалил освен в населените места с ограничението..Зареждах от различни места и няма разлика в пробека..
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #99 -: май 26, 2014, 04:57:52 pm »

:beer: Супер колега Дака, много ти благодаря за резултатите, които ми даваш. Разхода е много добър за тази скорост, мисля си аз  :) . Вече съм решил, че ще взема такъв (15 зъбов хахаха) пиньон. Ще видим само как ще станат нещата с монтажа, ама съм оптимист. . Днес с мен се свърза още едно момче, което както Марин чака доставката на тези моторетки. Пичът е от Севлиево и така няма да съм сам в клуб 110, Севлиево ми е съвсем наблизо. Вярвам, че накрая ще заформим стабилна група. :cheers:
Активен

Страницата е създадена за 0.127 секунди с 23 запитвания.