Автор Тема: Имат ли значение килограмите на ездача?  (Прочетена 2972 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Peter_mx

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
  • Кара: Събирам още бонбонки.
Здравейте, пичове!

Първо извинете ме, ако темичката ми ви се струва тъпичка и попада в категория "СПАМ"

От известно време карам един стар КТМ 250сс 4Т (под наем)

Писна ми да давам пари за чужд мотор, реших да си закупя собствен.

Та спрял съм се на 2Т машинка (чист крос). Изчетох всички възможни теми за "Първи мотор" , но така и не бяха споменати килограмите на ездача, как се отразяват на дадените кубици.

Бях се спрял на 250сс 2Т, но май се разубедих защото са си бая мощнички и трудни машини за каране.

Спрях се на 125сс 2Т двигател. (Това са някъде 40 кончета) , но ме притесняват моите килограми.

Та аз съм към 100кг. и висок 186см.

Какво бихте ме посъветвали?

« Последна редакция: май 03, 2014, 07:04:26 pm от Peter_mx »
Бъди човек в истинският смисъл на думата!

Неактивен newrider

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 16
  • Кара: Cagiva planet 125cc
Re: Имат ли значение килограмите на ездача?
« Отговор #1 -: юни 20, 2014, 05:16:52 pm »
Абе ти ако имаш сърце за тоя мотор нищо неможе да те спре не се притеснявай за тия кила!  :cheers:

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • Публикации: 8451
  • E няма такъв кеф!
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
« Отговор #2 -: юни 20, 2014, 06:09:59 pm »
Със сигурност с теб ще му е по-трудно, отколкото с някой по-лек. Като го покараш малко, хем ще свикнеш, хем ще разбереш за теб ли е.
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен MX13

• инж. Мартин Тошков Василев
  • Administrator
  • Hero Member
  • Публикации: 2689
  • работя в ZM-PerfOrmance Варна
    • www.motoforum-bg.com
  • Кара: yz250/RGV250/GSXR1100 '88/GSXR1100 '92/ GSXR711Turbo /TL1000R /RS250 /RD250 /ES175-2 /ES250
« Отговор #3 -: юни 25, 2014, 07:33:40 am »
Аз също от твоята категория и най-големия проблем, който ще срещнеш е намирането на пружини и за предницата и задния амортисьор! Оригиналните са карачи до 70кг.

Неактивен tikvenika

• артист - моторист
  • Sr. Member
  • Публикации: 158
  • Keep on riding!
« Отговор #4 -: ноември 06, 2014, 02:23:23 am »
Кво ти пука бе човек!? тъй като темата е стара, сигурно вече си пробвал мотора - пиши как се чувстваш на него! Би трябвало да има реглаж поне отзад за твърдостта на амортисьора, а и ти нито си чак толкова огромен, нито питаш можеш ли да побереш теб, жената и нощните шкафчета на пътешествието ви от Копенхаген до Тунис...на кросовия мотор...!
Какво е трябвало да каже човек като Гастон Райе? (многогодишен мотокрос шампион, в последствие става една от легендите на Париж-Дакар), който е една тапичка кинта педесет и пет, и седалката на мотора му му идва над нивото на гърдите? Той пък е в обратната ситуация, ама виж човекът каква диря в историята е оставил! Ако те кефи - карай смело и толкова!
Успех, безаварийно, само хубави емоции и много каааал!!!
Honda Silver Wing 600i (2005)
Cagiva Raptor 650 (2000)
Suzuki DR 800 BIG (1991)
Honda XL 600 V Transalp (1987)
Honda CB 400 N (1981)