.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Мнение за Yamaha  (Прочетена 3793 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пламен Шопов

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2356
  • Кара: Honda Hornet 919 03'/Honda Hornet 600 01'/Honda SLR 650 98
    • http://plamenshopov.snimka.bg/other/plamen.493734.18331532
Мнение за Yamaha
« -: май 31, 2014, 07:35:47 pm »

Става въпрос за ето този мотор.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=5&act=4&adv=51399305725515753&f1=details&slink=6mn91y
Обещал съм на мой приятел да отидем да огледаме моторчето. Карал съм модела, знам що годе как върви.
Въпроса ми е какво да гледам когато отида на място?
Нещо специфично за модела? Не говоря за стандартните неща, пали ли лесно... пуши ли, как са спирачките и т.н.
Активен
Honda Hornet 919 03'/ Honda Hornet 600 01'/ Honda CBR 600 F4 00'/ Honda CBR 600 F2 91'
                                               Honda The Power Of Dreams

gkaraivanov

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 17
Re: Мнение за Yamaha
« Отговор #1 -: февруари 10, 2016, 12:23:01 pm »

Здравейте,колеги моторът е YAMAHA X-MAX 125I  2006г. Имам следният проблем....Нивото на антифриза ми пада с около 50гр. на 150км.започва рязко да загрява и не го ли угася стрелката отива в червеното.Спирам доливам малко вода задължително обезвъздушавам от пробкара и нещата се оправят пак до следващите 100-150км.  ПОМАГЙТЕ....
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8430
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #2 -: февруари 10, 2016, 12:45:06 pm »

Здравейте,колеги моторът е YAMAHA X-MAX 125I  2006г. Имам следният проблем....Нивото на антифриза ми пада с около 50гр. на 150км.започва рязко да загрява и не го ли угася стрелката отива в червеното.Спирам доливам малко вода задължително обезвъздушавам от пробкара и нещата се оправят пак до следващите 100-150км.  ПОМАГЙТЕ....

Понеже си се намъкнал на човека в темата...
Като загрее, гледал ли си дали през дренажа на разширителния съд хвърчи вода или пара? Поглеждал ли си капачката дали е в изправност - в смисъл дали и работи вентилът? Проверявал ли си дали системата е пълна с охладителна течност съгласно ръководството? Проверявал ли си дали водната помпа работи? Проверявал ли си дали термостатът работи? Проверявал ли си дали вентилаторът се включва когато трябва? Проверявал ли си за теч от съединения или от някой маркуч? Проверявал ли си дали нямаш охладителна течност в картера при маслото? Ако не си, най-добре е да провериш тези неща. Когато имаш резултат, обади се и ще търсим решение. Дотогава не е лошо да прочетеш и правилата на форума и да разбереш кога имаш право да пускаш теми, та да не разводняваш тези на колегите.
Активен
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

gkaraivanov

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 17
« Отговор #3 -: февруари 10, 2016, 01:08:09 pm »

Ще проверя мерси :)
Активен

Страницата е създадена за 0.14 секунди с 21 запитвания.