Автор Тема: хонда вижън 50 кубика  (Прочетена 18781 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Публикации: 2943
Re: хонда вижън 50 кубика
« Отговор #20 -: февруари 15, 2015, 01:47:04 pm »
Е, пак де! Стрийт... Все тая, същият мотор.
DCT?

Неактивен neuttrino

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 18
  • Кара: Honda NT1100
« Отговор #21 -: февруари 15, 2015, 02:16:55 pm »
Първо снимка на "Малкият":

Изчетох доста по темата за махането на ограничителя и при този скутер не е проста работа, както при другите китайци.  Според "Интернет" органичителят е в електрониката или вариатора, или ауспуха, или просто толкова си може. В интерес на истината когато го купувах продавачите от магазина (официалният представител на марката) малко ме подведоха, че няма ограничител, ама това е друга история. Като най-обещаващ метод е кит за вариатора срещу около 60-70 GBP, като обещаната максимална скорост е около 65 km/h, вероятно и това ще се случи, но сега не е на дневен ред.
Сега по другият въпрос:
Honda NC750S 2014, manual transmission

Само да уточня, че опитът ми на две гуми е 3500 км на скутер и 4500 на NC-то.
Когато дойде време за по-голям мотор изчетох "Интернет"-а на тема: "Най-добрият мотор за мен. Чисто нов, фирмен, над 500 cc"
От предлаганото в България (и в ценовата категория) имах избор между Honda NC750 (S или X) и Yamaha MT-07. Yamaha-та - по-мощна, малко по-грозна (субективно, за мен), май не произведена в Япония (така и не разбрах), няма ABS и с много негативни коментари в интернет за вносителя. NC750X - по-голям мотор, по-труден за каране в града (80 % от времето се кара в София). Очевидно остана NC750S, а и като го видях в шоурум-а на живо, се влюбих в него.
Моторът е много удобен за каране в града, достатъчно тесен за провиране, удобна седалка и стойка за каране. Минусът е, че е доста тежък - с горивото е над 220 кг. Аз съм 185 см висок и на място стъпвам и с двата крака на земята. На по-дълго каране, след 200-250 км, започва да боли д-то  :) Над 120-130 духа много, слюдата е една мъничка, май само за красота е там. Над 150 си е вече усилие да караш и ръцете се изморяват много бързо, вятъра се опитва да те изтръгне от седалката, ако легнеш на багажника (това което прилича на резервоар е всъщност багажник, но за това малко по-натам) може да се кара горе долу.
Спирачките са добри, но можеше да са по-добри. ABS-ът за мен е нещо много хубаво, а тук има и на предната, и на задната гума. Не че не спира, спира моторът, но можеше още малко, ако бяха сложили още един диск на предната гума, щеше да е по-добре. Знам, че този мотор е само 55 коня и за такива коне се слага по един диск, ама....
Разходът на гориво е повече от приличен. Е не можах да го докарам до 2,8 по каталог, но с по-разумно каране не е проблем 3,5 на 100. При студено време под 4 не може да слезе, както и да го караш. Резервоарът е под седалката, гърловината му е под пасажерската седалка.
Това, което при другите мотори е резервоар, при този е багажник и то не малък. Каската ми е отваряща се (съответно малко по-голяма) побира се без проблем, барабар с ръкавиците, боне, дъждобран и заключвалка за предният диск. Това е много хубава екстра, при каране в града, нямаш нужда от топ каса (която загрозява мотора).
55 коня, голям въртящ момент, дърпа доста яко. Минус са късите скорости, а и няма как да е по друг начин с ограничител но 6000 оборота.
По книжка дават обслужване на 12 000 км, което е добре според мен.
Изглежда като по-мощен мотор. Редовно по светофарите ми ръмжат да се състезаваме (BMW-та, голфове - стандартната работа), което е глупаво защото дори този маломощен мотор с 105 кг моторист (общото тегло гони 340кг) прави до 100 за 6-7 секунди, по-бързо от 90% от състезателите.
Като заключение, за да не ставам досаден:
градски мотор, отличен разход на гориво, перфектен за ежедневно каране, достатъчно мощен (добър въртящ момент), става и за разходки извън града.
На този етап напълно покрива нуждите ми, а и отговаря на малкият опит който имам. За по-натам вероятно просто ще добавя един VFR или GoldWing (вече втора употреба, защото там парите са сериозни) за далечни пътешествия. Едно е сигурно - при всяка възможност на 2 гуми  ;D

Неактивен ХХХ

• Hero Member
  • Публикации: 1118
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
« Отговор #22 -: февруари 15, 2015, 06:55:47 pm »
Аха, на 2 гуми е добре и с нетърпение чакаме да се постопли вече че да караме по-често. А защо Хондата 750 е ограничена до 6000 оборота, това само за периода на разработката(гаранцията) ли е или постоянно ще е така. Иначе мотора определено не е с много коне, но с много добър въртящ момент и явно силен в ниските обороти, а щом казваш че и разхода му е 3.5 направо е супер.  Изглежда масивен и мъжкарски мотор :bravisimost:много е хубав наистина. Пожелавам ти само безаварийно каране и много кеф с тая Хонда. Пък даже на официалния представител много не вярвай, направо са те излъгали за ограничението на скутера че да не се откажеш ;)
« Последна редакция: февруари 15, 2015, 06:57:39 pm от ХХХ »
След всяко надолнище идва нагорнище.

Неактивен neuttrino

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 18
  • Кара: Honda NT1100
« Отговор #23 -: февруари 15, 2015, 07:41:55 pm »
Прекъсвача е на 6500, затова 750сс е 55 коня и има разход 3-4 :) така е проектиран мотора.
Ето какво казват Honda по въпроса:
"The research revealed that 90% of riding involved speeds of 140km/h (87mph) or less and engine speeds of 6000rpm or less."

Ето едно интерресно и обективно, бих казал, ревю:

https://drivingaroundvancouver.wordpress.com/2014/07/07/honda-nc750s-review/
« Последна редакция: февруари 15, 2015, 08:06:19 pm от neuttrino »

Неактивен Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Публикации: 2943
« Отговор #24 -: февруари 16, 2015, 08:34:30 am »
Абсолютно обективно и много правилно казано - от точка А до точка Б с максимална ефективност.

Неактивен d.krasimir

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 8
  • Кара: скутер
« Отговор #25 -: юни 13, 2015, 06:47:10 pm »
за сега съм доволен от хондичката.наистина гори малко и върви със45 но на мен повече не ми трябва.скутерчето е удобно и мисля че напълно ме удовлетворява.освен това в големия трафик пристигам по бързо  отколкото с колата. нямам и проблем за место за паркиране.благодаря на всички за мненията и отзивите и  ви пожелавам безаварийно каране.

Неактивен d.krasimir

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 8
  • Кара: скутер
« Отговор #26 -: септември 11, 2025, 11:00:36 am »
хондичката  вижън е вече на 6000 км. до вчера никакви ядове. и чудо. докато чаках на пешеходната , двигатела изведнъж угасна и не искаше да запали. тръгнах да го прибирам на бутане и след около 500 м пробвах пак и запали.някой има ли идея какъв е проблема . за сега пали и върви нормално.

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • Публикации: 8463
  • E няма такъв кеф!
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
« Отговор #27 -: септември 12, 2025, 09:31:39 pm »
За да изгасне бензинов двигател, или му е спрял токът по някаква причина, или бензинът. Като казвам тока, имам предвид на свещта. Другата крайност е бензинът да е дошъл в много повече и да се е задавил. При всяко положение, ако загасне пак би било добре да се провери в какво състояние е свещта. И дали хвърля искра. Според резултата се продължава с проверките и с евентуалната интервенция. Понеже моделът не ми е познат, ама доколкото знам е инжекция, ако има опция за четене на грешки, е добре да се провери дали е записал такива.
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.