.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: На път с мотопеди (и не само) - тема за пътувания с любимите ни моторетки.  (Прочетена 221940 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 91
  • Кара: keewey kee 110

Приятели, тук ще даваме предложения за бъдещи сбирки, организирани пътувания, както и случайни мероприятия. Снимки, пътеписи и прочие доказателствен материал са добре дошли.
На добър път, колеги!
Гошко

Миене разчитам та теб!
Хайде всички тук мераклии да направим едно трипче из горите след две Недели.
Една нощувка на чист въздух не  е излишна никому. Аз съм за 19 юли, Вие свободни ли сте?
Милко направи някоя врътка с колегите си, до тогава има време. Милене някоя хижа или къща за гости с барбекю и дворче дали ще се намери из Балкана? Чувал съм че има  ;). Само да се обадят всички мераклии предварително! Убеден съм че ще се получи добър уйкенд.

Колегата от снимката е от Русе мой приятел със скутер Априлия 200 (агитирам го и него за отбора с кебапчетата ;))
« Последна редакция: октомври 20, 2014, 02:21:46 pm от Гошко »
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 404
  • Кара: моторетка

Скъпи колеги,
Тъй като знам, че някои имат ограничения във финансов аспект, съм търсил възможно най-евтиния вариант за едно бирено-ракиено-мастично вечерно сборище. Предлагам ви да разгледате този линк, който НЕ ПУСКАМ КАТО РЕКЛАМА,  а като една евтина възможност да се повеселим на балкана. През деня можем да си направим едно каране по полупланинско трасе, а в късния следобед да акустираме примерно там. Мястото предлага и други възможности за нощувка, но това е най-тънко и може да побере бая народ. прилагам линк към страницата ( не е реклама)
http://pochivka.bg/o-16112-хотел_хижа_узана

Активен

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 89

Здравейте Колеги..Предложението на Марин за 19 юли ме устроива и мен за Разходка из балкана,за съжеление нямам възможност за тоя уикенд да пресъствам на разходката до беклемето,предложено от Гошко..но надявам се за 19 юли да се съберем повечко хора,тази хижа Узана ми се струва страхотно местенце за отсядане,хареса ми.Твърдо съм ЗА..дано има повечко хора навити за това мероприятие,само колегата Най Бавния мълчи  ;) нищо не казва дали е съгласен и той да отскочи.Ще е страхотно да се съберем по сериозна групичка и да си направим шоу.. :beer: както се полага :headbang:
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1118
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)

Ами той Милен ми звънна днеска да ми каже за мероприятието, аз съм навит и ще ми е приятно да се запознаем, да покараме из балканските пътища и да се почерпим :cheers:остава само да имам 2 свободни дни по това време. Все още не знам как ще съм тогава с ангажиментите, надявам се да се освободя и да дойда :)
Активен
След всяко надолнище идва нагорнище.

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен

резервирaй зa мен едно място.
Активен

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2897

Идеята за Узана е добра! На мен ми идва малко далечко, но какво от това? Не пречи да пробвам. Габрово се очертава като място за среща. Може би трябва да се обяви час и лесно за намиране място в града. Например ОМВ (за това се сещам първо). Не знам, кажете.
Активен

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен

Пaк дa уточним стaвa думa зa 19 юли !!!
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1118
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)

Колеги, пуснах за продажба някои неща, не знам дали сте прочели в рубриката "продава". Ако някой се интересува от тези работи да ми драсне на лични.
Активен
След всяко надолнище идва нагорнище.

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен

Да за 19 юли правим подготовка :cheers:
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Здравейте колеги,
Тъй като срещата ще се проведе на моя тритория и се явявам нещо като домакин, ще си позволя да ви предложа следния вариант:
Групата от Русе и Тутракан мисля, че могат да стигнат до дома ми. Мисля, и че те ще пристигнат първи. Ако не са сигурни за дома ми, нека си кажат - ще ги посрещна на входа на Габрово. Групата на Гошко и Любо следва да бъде посрещната на входа на Габрово от Шипка. С Милко имам няколко варианта, ако е свободен или ако е на работа. - с него ще уточним допълнително. Идеята ми е да се съберем, да пием по кафе у дома и да се реши какво ще правим през деня. Имам предложение за едно приятно полупланинско трипче и ако времето позволява и имаме смелост ;) леко къпане  в кристално чиста река.
Предлагам да не се товарите с излишни провизии от градовете си, в Габрово има Била, Лидл, Кауфланд и множество бакалии, месарници и дори пазар, от където можем да си купим всичко необходимо. Ноооо, ако някой иска да се похвали с нещо собствено производство, няма да бъде върнат :)
Оставям на вас да решите ориентировъчен час на акостиране в Габрово, но все пак колкото по-рано успеете да стигнете, толкова повече неща, които излезят като идеи биха били осъществими.
И тъй като е добре да имаме връзка помежду си както по време на пътуването, така и по  принцип ви оставям телефона си: 0884 99 08 39. За тези, които не ме познават се казвам Милен.
На този етап за друго не се сещам, но очаквам идеи и от ваша страна.
Желая ви лек и ползотворен ден, и бързо минаване на времето до срещата.
Активен

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Извинете разсеяността ми, но кой е Любо и откъде е? Може да пътуваме заедно от някой етап.

Едит: не знам дали няма да ме ангажират служебно - имаме служебен повод този уикенд (19). Ще разбера дали съм свободен в последния момент.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Любо е колегата с ник "най-бавния". Беше ти писал и оставил номера си за връзка, ако не ме лъже паметта в темата за ендурото. Там предлагаше да се срещнете когато отидеш по Равда. Любо е от Бургас, а пътува често до Слънчев бряг и евентуално можете да минете Шипка заедно.
Активен

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен

Милене,ти кога мислиш да резервираш места,пиши ме мен и Драго,тои Марин ти потвардил за него вече..остана само да се разберем с Марин в колко часа ще тръгваме от нашия край..
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Направих предварителна резервация за да ни имат предвид, като се разбрахме, че ще уточним бройката другата седмица по това време, а и да дойдат един двама души повече от това, което ще им кажа другата седмица, нямало да бъде проблем. Така че в хижата вече знаят за нас.
Активен

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Любо е колегата с ник "най-бавния". Беше ти писал и оставил номера си за връзка, ако не ме лъже паметта в темата за ендурото. Там предлагаше да се срещнете когато отидеш по Равда. Любо е от Бургас, а пътува често до Слънчев бряг и евентуално можете да минете Шипка заедно.

Проблемът е, че работата ми е толкова стресова и интензивна и се налага да помня невероятни подробности, се етига до там, че не помня доста от подробностите в личния си живот. А и темата за Он-Офф-а отдавна съм я забравил. Колегите просто се подиграваха. Както и да е, надявам се Любо да получи отговор на въпроса си наживо. ;)
Освен ако не дойда... или не дойда с нещо друго. Ако съм свободен, сигурно събота сутринта ще реша с какво да дойда.  ;D При мен взимането на решения в личния живот е доста трудно... за разлика от службата...
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Здравейте колеги,
Снощи се запознахме с Милко и покарахме малко заедно. Милко разказа, че Keeway Kee се произвеждали в 4 модификации на двигателя. Огледахме обстойно моторите и установихме, че дори външно съществуват определени разлики  - имаме различни ауспуси, лепенките на моторите ни също се различават - моите са релефни, а неговите не са. Има известна разлика в звука на двигателя. За малко си разменихме моторите и неговия ми се стори малко по-нисък от моя. Като вървене не намерих разлика между това, как вървеше моя преди смяната на пиньона и това как върви неговия ( той е с оригиналния пиньон с 14 зъба). Сега ми е любопитно да видя мотора на Марин, дали е като Милковия или като моя, или може би друг вариант :) интересно... :)
Активен

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен

Интересно ми е да разбера каква е разликата в двигателите..?То за звука може от много фактори да се влияе,една профилактика на въздушният филтър,изпиране и умасляване и си сменя звука усезаемо,в цилиндъра кадето влиза кривката на аспуха има една гарнитура кръгла,с времето обгаря и трябва се притягат шпилките на кривката иначе издиша от там и си сменя и звука,след време се сменя тая гарнитура защот се сплесква..има бая гъдели по мотора които трябва да се знаят:):) :)Аиде наздраве.... :beer:
Активен

boy3m

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 394
  • Кара: 04`Keeway KEE110; 08`Honda Transapl XL700V; 88`ETZ 150
  • Ето ме! Приятно ми е: Аз съм г-н Ки

За разликата в различните цилиндри и бутала ми каза единия от двамата майстори с които разговарях заради проблеми със запалителната свещ.Обема е същия,но явно има разлики,понеже ми каза,че ако се наложи ремонт-първо се разглобява и се гледа от кой вид е проблемният детайл и тогава поръчват.

За срещата с Милен-много ми бе приятно да се запознаем и покараме дори за кратко.
Срещата не бе планирана,но по моя инициатива се чухме по телефона и стана факт,макар от моя страна да имаше фалстарт.Той се състои в едно мое решение още като купих мотора и реших да си зареждам на една бензиностанция и една колонка-на кръгъл пробег.Та това снощи ми изигра лоша шега.Уговорката беше да се срещнем по средата(приблизително) на пътя между двата града,да се запознаем и да решим на къде ще отпрашим.Да,ама.....не.Наложи се да тикам г-н Ки над 3.5км.-толкова бе разстоянието до най-близката бензиностанция. Тъкмо бях заредил когато Милен ми звънна да пита къде съм.И да знаете,че резервоара е 4 литра,в книжката пише 3.5л.,в сайта е 4.5л.-истината както в повечето случал е по средата.Вече е.....проверено( с доста пот) 8)Е те ...така.

За срещата на Узана,ме предвиждайте за нощувката.Ще се опитам следобяда да "прегриза синджира" и да дойда.Допълнително ще се чуем по мобилните да видим къде се намирате към този момент.Дано до тогава имам и нов апарат,че сега мога само да викам "Ало".
Милен ми каза за едно чудно местенце(няма да издавам-нека е изненада),знам го, много е хубаво,дори малко преди него има летен бар на който стават страхотни DJ купони :cheers:,но нашата цел е друга.
Активен
http://www.carspending.com/bg/vehicles/4266-keeway-kee-110   тук е цялото досие на г-н Ки ;)

Цитат от един друг форум:"Колата е за да върши работа , мотора е за да доставя удоволствие. По друг начин казано , колата е жената ,а мотора е любовницата."

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Момчета,
ние не сме затворена група, така че ако има и други желаещи за тази сбирка, нека заявят желанието си тук, тъй като съм поел ангажимент в четвъртък да се обадя за местата на хижата. По принцип ще говоря с 2 неизвестни, тъй като не се знае със 100% сигурност за Гошко и Любо, но много се надяваме да дойдат и те.
Активен

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен

За мен има лъч надежда, но в началото на другата седмица ще знам окончателно. Имам въпрос - половинки допускат ли се?

Онзи ден приключих с разработката на новия си мотор (1600 километра) и вчера му направих тест "на дълго" - 150 километрово пътуване "от всичко по малко" - градско, шосе, магистрала, планинско. Изпробвах и максималната скорост - с моето тегло (67 килограма), максимумът в изправено положение е малко под150 км/ч. Усещането с опънфейс каска не е особено приятно, но при лягане зад слюдата всичко се променя. Максимумът, който успях да постигна беше изпълване на километража - 160 км/ч. Вероятно има сулук за още съвсем малко, но моторът е висок и високите скорости са некомфортни, а и не исках да поддържам максималната скорост повече от няколко секунди - все пак това беше тест за машината, охлаждането, поведението, който е извън границите на закона.
Основният тест беше да намеря най-комфортната скорост за дълги пътувания и тренировка за срещата в Узана. :) Отговорът е 80-90 км/ч. Като се има предвид законовото ограничение от 80км/ч, а и по-голямата икономичност, тази скорост е чудесна откъм насрещен вятър, зяпане на околния пейзаж и все пак не много тътрене.

Това дотук беше хвалба...  ;D

« Последна редакция: юли 07, 2014, 01:41:36 pm от Гошко »
Активен

Страницата е създадена за 0.078 секунди с 22 запитвания.