Благодаря ви, колеги!
Като горд собственик на вероятно единствения у нас такъв мотор, имах (и все още имам) огромно желание да споделя опита и впечатленията си от него. Причината е, че сблъсъкът с нещо ново и непознато крие много въпроси, чиито отговори първия път се получават много трудно. Лично аз постоянно се сблъсквам с нови и непознати неща. По характер съм човек, който обича новото, необичайното, модерното. Обичам да съчетавам традиционното с иновативното и да се радвам на резултатите. По тази причина винаги ми е било много трудно, когато нямам нужната информация, за да продължа напред. Това е като по времето когато нямаше интернет. В най-добрият случай се разчиташе на библиотеките, а когато и те не можеха да помогнат, се налагаше принципът "проба/грешка".
Точно за това, преминавайки през новото предизвикателство (а то беше сериозно), исках да споделя и помогна на всички, които евентуално биха минали по същия път. Гугъл индексира всичко. Някой ден някой може да си купи подобна машинка и да почерпи информация от моите писаници. Верни/неверни, полезни/безполезни, пак е нещо. Например как се обезвъздушава система с две разширителни казанчета (нещо, което не бях виждал досега). Как работят съдове, скачени "отгоре". Какви рискове крие и какви ползи дава LED осветлението; що е то радиокомуникация и кои са най-приложимите варианти за мотори; как се прави окабеляване при допълнителни нужди и т.н., и т.н. Правя доста по мотора си и все неща, които съм правил многократно и смея да твърдя, че съм постигнал съвършенство при работата. Исках да споделя точно тези неща на чисто нов мотор (а не да снимам вече съществуващи), стъпка по стъпка, така както мисля, че би трябвало да се случват нещата.
Обаче дрънкането и напразния шум така ме подразниха, че спрях да пиша в темата. Сега не искам да развалям тази, защото тя е тематична. По-късно ще изтрия този пост, тъй като не е по темата. Ще създам нова (ако се наканя), в този раздел, където имам амбицията, че сме постигнали (с ваша помощ) добро ниво на разбирателство, търпимост и недопускане на тролове.