.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: На път с мотопеди (и не само) - тема за пътувания с любимите ни моторетки.  (Прочетена 221941 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 404
  • Кара: моторетка

Това с падането на стрелката съм го забелязал и аз. До първото деление пада много бавно, а след това - доста бързо. Аз го отдавам на формата на резервоара, без да съм я виждал мисля че отгоре е по-широк, а надолу се стеснява.
Айдеее момчета, време не остана. Вече броя всеки ден до срещата.... Да си пожелаем само хубаво време. И не е лошо да си вземете бански - не вярвам да ви изкриви - предлагам ви речно къпане за желаещите. Само да имаме хубаво време. Доколкото ви чувам настроение има.
Активен

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2897

Дайте да обмислим и планираме събирането по часове, за да не се появи препъникамък. Предлагам да уточним час за събиране. Идващите от по-далеко ще измръзнат, ако трябва да взимат Шипка рано сутринта. Затова е добре срещата да стане в обеден или следобеден час, или да се определи някакъв диапазон. После дайде да фиксираме някакъв час за тръгване към река или място за пикник, или каквото сте решили, за да могат и закъснелите да се включат. Визирам себе си - аз трябва да мина над 120-130 километра, за да дойда, затова трябва да планирам пътя си. Най-бавния беше май от морето, за него ще е изпитание... може и да бъркам някъде.

Мисля, че е добре да направим някакъв график и план за действие.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Ами да помислим как да се случат нещата...
Ти Гошко, ако тръгнеш от Пловдив към 8.30 сутринта( което за човек на моята възраст не е безбожно рано), при скорост от около 70км/ч би трябвало към 9.30 да си в подстъпите на Шипка. В този часови диапазон не би следвало при нормална метеорологична обстановка за сезона да ти стане хладно, предвид на това, че и скоростта по завоите не би следвало да я поддържаш висока с оглед на сигурността.....всъщност ще проверя и ще пиша отново, но доколкото чух по Шипка не пускат камиони от юг, не знам за мотори как е, но има опцията през Бузлуджа - там движение няма.... та..... между 10 и 11 часа ти би могъл да си на терен. Същото предвиждам и за Русенско-Тутраканския отряд, а за Любо слагам час горница....
В края на краищата вие следва да заявите час на тръгване, според вашето удобство, а аз ще се съобразя с вас. При мен е лесно. Аз съм тук и ще ви посрещам съгласно вашите виждания за пътуване.
Моето виждане е за пристигане в Габрово около 11.00 часа, но решението е ваше.
Стана доста дълго, но исках да изложа виждането си за вашето пътуване. Може да не съм прав във вижданията си... казвайте вие. Аз съм "за" всички ваши идеи. Важното е да е приятно за всеки от нас. Това в целта.
Активен

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Идеята ми беше да направим програма на мероприятието. Дотук бее предложено посрещане, след това предложение за трип и последващо вечерно мероприятие с нощувка в хижата.

Накратко:
1. Посрещане от любезния домакин
2. Кратко пътуване из околностите
3. Евентуално спиране край река
4. Акостиране в хижата
5. Вечерно мероприятие
6. Нощувка
7. Кафе на сутринта и кой откъде е.

Нека да конкретизираме нещата - ако има пътуване - да му уточним параметрите и да му дадем начален час. Казвам "ако", защото на някои от нас преди това ни предстои път и допълнителна по-дълга разходка би била уморителна.
- Ако целта е да се наблегне основно на разходката - мероприятието е подходящо за местните.
- Ако целта е мотосбирка, разходката трябва да е кратка.

В случай, че се предвиди кратка разходка до някоя местна забележителност с цел отмора и оплакване на очите, трябва да фиксираме начален час за тръгване, за да няма закъснели. Този час ще е пряко зависим от часа на пристигане в Габрово. В тази връзка, ако допуснем, че трипът ще е кратък, неговото времетраене трябва да бъде максимум час или два. Това означава, че времето трябва да се разпредели така, че пристигането в хижата да не е по-рано от 17:00 часа, тъй като просто няма какво да правим там ако се изтърсим по-рано. Идеята ми е да уплътним уикенда, защото все пак трябва да обърнем малко внимание и на семействата си. В допълнение ще кажа, че ако се ангажираме с мероприятието от събота на обед до неделя на обед, така ще се събере цял ден за домашни и лични грижи.

Моето предложение е:
1. Посрещане от домакина около обяд (12:00 - 13:00). Съзнавам, че е късно, но минаването на Шипка в това хладно за сезона време по-рано от 11 часа е меко казано "ободряващо. По пътя, особено с нови машини, трябва да се спира (визирам за по-далечните от нас)

2. Кратко пътуване - да се набележи маршрут, начален час на тръгване и ориентировъчен час на пристигане в крайната точка.
а) Предлагам начален час за тръгване 13:30 - 13:45 за да има време за кафе и запознанство.
б) Предлагам домакинът да подбере маршрут до някоя забележителност или местност за почивка, къпане, кратък пикник на открито или друго

3. Евентуално спиране край река - предложението е отлично, може да се съчетае и с кратък пикник. Могат да се носят прости провизии (могат да се купят и от някой магазин в Габрово), подходящи за директна консумация или евентуално приготвяне на еднократни барбекюта.
а) час на акостиране край реката - 15:30 часа (най-топлата част на деня).
б) час на тръгване - когато решим (вероятно около 17:00 часа)

4. Пристигане в хижата и настаняване - около 17:30-:18:30 часа.

5. Вечерното мероприятие може да започне между 19:00 - 19:30 часа
а) краят му не се вижда

6. Нощувка - няма какво да се обсъжда

7. Сутрешно кафе (когато му дойде времето) и свободен час на тръгване.

Вероятно не е най-доброто предложение, но целта е да избистрим детайлите. Може да се остави и запасен вариант, в случай че по-далечните не дойдем.
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1118
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)

Струва ми се добре измислено като график :bravisimost: Аз ще гледам поне 2 дни преди 19-ти да потвърдя дали ще мога да дойда или не. Тъй като съм най-отдалече и ще ми е нужно най-много време за пътуването (съответно графикът да може да се напасне). Също мисля, че е добра идея с Гошко да се срещнем преди това някъде и да продължим заедно към Габрово. Но това ще го уточним когато съм сигурен за ангажиментите си, при всички положения ще пиша своевременно как са при мене нещата.   
Активен
След всяко надолнище идва нагорнище.

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен

От морето до Габрово си е приключение!

Аз също щях да ти предложа да се срещнем някъде. Виждам го на Казанлък или по-точно село Шипка - преди прохода. Инак ще ти дойде доста да идваш до Пловдив, освен ако не ти с пътува.
Освен това кандидати от Пловдив може да се съберем и да пътуваме в група. Да не се натискат, ами да казват овреме!
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

На мен ми се нрави графика на Гошко. Реалистичен е. Остава да се включи северната банда с тяхното виждане по въпроса. Гошко, мисля си, че ще е най-удобно да дойда да ви взема от входа на Габрово, за да не стоите и да чакате някъде си, по безиностанции или разклони, или светофари. Групата е малка и спретната и предполага лесно стиковане във времето. Надявам се, че си записал телефона ми и ще имаме връзка по време на вашето пътуване. Като часово разпределение предложението ти също не е лошо измислено. Приемам го в този му вид. Остава да  стиковате срещата си с Любо и смятам, че всико е ок. :bravisimost: вече във времето ще уточним възможностите и желанията за трипче с пикник и евентуален час на тръгване, съобразен с пътуващите, но за това предлагам да се уточним след като чуем северняшкия ансамбъл с тяхната програма за път.( надявам се Русе и Тутракан да не се бъзвате от определенията, ама така ви разграничавам север - вие, юг - Гошко, изток - Любо, център - ние с Марин)
Активен

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Една от по-хард идеите ми беше да се срещнем на Шипка. Така всеки ще усети тръпката от планинското каране (за мен тя е най-сериозна). Не съм я обмислил още...
Активен

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 89

Тия дни ще срещна с Марин и ще обсъдим вариянтите за тръгване,аз си мисля някаде към 8:30 сутрин да се изтрелям от Тутракан към Русе,но искам Марин да каже кога ще му е удобно за тръгване на него.А срещата в Габрово на OMV-ли ще бъде ??,за Драго няма проблем,когат тръгна аз и той е тръгнал.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Данчо,
8.30 като тръгнеш от Тутракан, към колко ще сте в Русе? Ще ми се да ви знам графика за да мога да си направя сметката за програмата тук.  И в синоптик, и в дали вали съботата я дават с приятните 25 градуса, без валежи, което ми носи радостно усещане за сбирката.
Наздраве на всички  :cheers:
Активен

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен

един час го слагам до Русе,за нататък немога да кажа,поне една почивка ще направим,и то сигорно на OMV-Бяла,мисля да дозаредя там.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Русе-Габрово по спомен са 150км. Смятам, че за три часа би трябвало да успеете. уф, вече нямам търпение да идва другата събота...
Гошко, ти проучи ли къде се намира Узана?
Активен

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 91
  • Кара: keewey kee 110

Здравейте колеги,
Вече съм си у дома, но не съм спирал да ви чета и до сега.
плана ме устройва за среща на място в 12 00.
Данчо до сега не съм поддържал повече от 60 км на дълго, и се знам тези 2,30 часа + спирания дали ще ни стигнат?( за теб пробега е 220 км, така че може да се чуем по телефоните )
И да резервираме време за пазаруване на провизии! Ще ни избяга още един час.
Утре съм почивка и ще почерпя Малчо с ново масло :occasion1: (правим 1000 км ) и нов пиньон.
Нови колеги НЯМА ЛИ ???? Не остана време,после да не стане тесен паркинга пред хижата. :beer: ;)
Активен

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен

Здравей Марине,добре дошъл сред нас:) :beer:.Аз тъкмо това се замислих дали ще можеш да подържаш скорост от 80км.,но когато монтираш пиньона то ще си покаже.ти щом утре си почивка неискаш ли да метнеш някоя въдица към нашия Дунав:) хем и да пием по бира и да се разберем за патуването.?пратката ти е пристигнала ли?
Активен

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Предлагам да спестим на домакина посрещането из различни точки на Габрово, защото дори двама да закъснеят или подранят, графикът ще отиде на кино.
Моето предложение е да се срещнем на OMV или друго известно и широко място в Габрово, близко до входно-изходните пътища. Може някой хипермаркет с кафене и паркинг, може някоя бензиностанция с голям паркинг.
Хрумва ми Кауфланд или Лидъло - не знам дали има в Габрово и къде се намират, но това е добро място за среща, защото подранилите могат да напазаруват за пикника, а защо не и цялата група да си накупи по бира-две и мезе за по-късно? Обикновено Кауфланд предлага евтина скара за бърз обяд...

Даже като се замисля по-сериозно, май Кауфланд или Лидъл са  идеалното място за среща. До тях се стига и с питане, всеки местен знае къде са.

Едит - намерих и двата хипермаркета. Мисля, че Кауфланд е по-добро място откъм размери и възможност за пазаруване, но е в центъра. Не знам откъде идва северната група.
« Последна редакция: юли 11, 2014, 09:08:44 am от Гошко »
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Здравейте момчета,
искам да коментирам последния пост на Гошко. В Габрово Метро няма, бензиностанцията на OMV в момента е в ремонт и работи само 1 колонка (не е ясно докога), а цялата останала площ е в метални ограждения, така че мястото не е подходящо за изчаквания. Най-добре (а и най-практично) би било изчакване на Кауфланд. За идващите от юг, Кауфланд се намира след като се премине през централна градска част се гледат табелите, указващи Велико Търново. т. е. влизате в Габрово от Шипка и карате в посока Център. Подминавайки  бензиностанцията на OMV , навлизате в централна градска част. Бензиностанцията ще ви бъде от лявата страна. Преди да стигнете бензиностанцията на OMV  ще минете по доста обезобразен от водния цикъл участък от пътя. Това следва да насочи вниманието ви, че наближавате OMV . След като подминете тази бензиностанция ще преминете един свтофар, който бележи края на централна градска част. В дясно от светофара има мост. Продължавате направо и след около 300 метра ще видите ремонт на пътя - изгражда се кръгово движение. От дясно има 12 етажна административна сграда. След участъка в ремонт ( около 150м) следва светофар. Срещу вас ще бъде Домът на хумора и сатирата ( познава се по забит метален стършел в облицованата с бял камък фасада). Карате направо и подминавайки дома на хумора и сатирата(той остава от дясно на пътя) ще видите бензиностанция на Лукойл. Тя е непосредствено на гърба на Дома на хумора и сатирата. След бензиностанцията следва изоставената сграда на бившия текстилен техникум, която е зашумена откъм пътя с дървета. След като тази сграда свъши, веднага в дясно има отбивка, в която трябва да влезете. От ляво ще видите бензиностанция Шел и точно срещу нея е пряката. Влизайки в тази пряка след около 200 метра сте пред Кауфланд. Изглежда пространно, но от OMV  до Шел не мисля, че е повече от 1км. въпреки че не съм го засичал. от всеки обект, който съм ви описал се вижда следващия. прегледайте го и на стрийт вю и ако нещо е неясно - насреща съм.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

сега за група армии "север" ;)
Влизате в Габрово по известното вам надолнище, подминавате от дясно изоставена бензиностанция и карате все направо. След това следва неурегулирано кръстовище, на което продължавате пак направо ( ще видите магазин на Технополис, който излизайки от кръстовището ще ви е отдясно). Следва леко изкачване и като заравни главния път прдължава с лек десен завой, а в ляво има разклонение и след него сервиз на ситроен. Подминавате го и вниманието ви следва да се заостри. след излизането от десния завой следва прав участък на главния път. Ще видите, че този участък преминава през мост. Непосредствено преди моста, в дясно има отбивка с леко надолнище и чисто нов асфалт. Тази улица следва коритото на реката и вие трябва да се движите срещу течението.( от там влязохме предния път като дойдохте с Драго). Този учатък от пътя е ненаселе. Движейки се по тази улица (Орловска) ще подминете от дясно една фабрика. На около 200 метра след портала на фабриката има мост, който ще ви бъде от дясно. Минавате по моста и сте пред Кауфланд. Остава да кажете час на среща.
Активен

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Аз се самокоригирах - проверих, че няма Метро и го заместих с Лидъл. Но смятам, че Кауфланд е най-удобното място заради големия паркинг и топлата точка (възможност за обядване на крак за прегладнелите).

И така, програмата доби следния вид:

12:00 - 13:00 - Среща на паркинга на Кауфланд - Габрово
- обядване на топла точка за тези, които желаят (най-евтиното място) и пазаруване на продукти за из път.

13:00 - 13:30 - Потегляне по подбран от домакина маршрут до някоя забележителност или местност за почивка, къпане, кратък пикник на открито или друго.

* 14:00 - 14:30 - Пристигане в точка за почивка (споменатата река) - почивка, къпане, пикник.

17:00 - Потегляне към хижа Узана

* 17:30 - 17:45 - Пристигане в хижата и настаняване

18:00 - 18:30 - Старт на свободната програма

*Забележка: Означените със звезди места са все още неуточнени, тъй като не съм наясно с разстоянията и мястото за почивка (беше спомената река). Също така домакинът предложи кафе на собствен терен. Не отхвърлям идеята, но ако все още тя съществува, трябва да я добавим в програмата. Съобразявам се с факта, че N-на брой мотори ще се изтърсят в един момент в дома на домакина и това може да донесе неудобства за него и съседите. Очаквам от него да каже дали да правим кафе-пауза у тях или не.

Моля домакинът да изясни следните две точки:
1. Правим ли кафе пауза в дома? Ако да - разстояние от Кауфланд и час на пристигане. Ако не - тръгваме към мястото за почивка.
2. Мястото за почивка - кое ще бъде и отново разстояние от Кауфланд и до хижата. Оставил съм големи времеви интервали, защото не съм наясно с времето за път. При финалния вариант ще оставя и минути за оглед, евентуални ремонти и притягания на болтовете. ;)

P.s. Моля да ме извините, че така нахално взех инициативата за програмата, но го правя с най-добри намерения. Ако има дори един несъгласен с това и с точките - веднага да казва, ще се самокоригирам! Професионални изкривяване ми е...
Активен

boy3m

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 394
  • Кара: 04`Keeway KEE110; 08`Honda Transapl XL700V; 88`ETZ 150
  • Ето ме! Приятно ми е: Аз съм г-н Ки

Здравейте колеги,
искам да внеса малко светлина и да повдигна завесата на изненадата,понеже с домакина го умувахме-това трипче.

Става дума за пътуване на около 40км.(да уточня,че това е дългото трасе-има и по-кратък път) от Габрово ето къде се намира:

линк за летния бар:
https://www.facebook.com/BedouinSummerBar/photos_stream

Аз може би ще се присъединя към групата в края на с.Г.Росица.

Програмата на Гошко и на мен ми харесва,само трябва преходите да се коригират на един час.
Мисля си скорост на придвижване 70-80км./ч. по правите участъци е постижима.По завоите по- полека.....
От Габрово до хижата са 15-20км. според картата.

Ако има неточности ,моля Милен да ме поправи.

:beer:
« Последна редакция: юли 11, 2014, 12:54:01 pm от boy3m »
Активен
http://www.carspending.com/bg/vehicles/4266-keeway-kee-110   тук е цялото досие на г-н Ки ;)

Цитат от един друг форум:"Колата е за да върши работа , мотора е за да доставя удоволствие. По друг начин казано , колата е жената ,а мотора е любовницата."

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Моля за извинение! Тъй като сутринта ме чакаше шофьора, а бях започнал да пиша вече, го нашмулих набързо и сега четейки откривам една непълнота относно група армии "юг" и една груба грешка относно група армии "север". Ще започна с "юг" - стигайки до бензиностанция OMV, пред вас има 2 възможности:
1. да продължите напред през светофара, покрай Община Габрово и областна администрация и на следващия светофар да продължите напред по описания маршрут(строящото се кръгово, дом на хумора и сатирата, лукойл и срещу шел - пресечката в дясно.
2. от OMV  следвате пътя с лек десен завой и след около 200м следва светофар, от дясно на който има мост. Кара се направо, подминават се 2 моста един до друг - единия е гърбав мост от турско, а другия за коли и пешеходци и на около 200м от тях е описания в предишния пост светофар, от който следва познатия маршрут (строящото се кръгово, дом на хумора и сатирата, лукойл и срещу шел - пресечката в дясно).
Всъщност двата пътя се разделят на OMV и се събират на светофара преди строящото се кръгово. Пътят, минаващ покрай Община Габрово е по-раздрънкан.

сега за "север" описанието на маршрута ви е такова, каквото го написах в предишния си пост, но там където съм писал да свиете в дясно преди моста, трябва да свиете в ляво. в дясно просто няма пресечка, а отбивка и разширение за вход към сервиз и някакви сгради. извинявайте още веднъж за грешката. гледам да се коригирам овреме.

сега за питането на Гошко:
1.Моето мнение не се мени - поканил съм ви и ако имате желание сте добре дошли на кафе пауза в дома ми. разстоянието до Кауфланд във време е не повече от 3 минути. живея в центъра на града.

2.относно Узана, тя отстои на 22-23 километра от центъра на града. Смятам, че ще искате и по една снимка на географския център на България, а той е там.

3.относно разходката - пътя от Габрово до крайната точка за пикник и къпане е в порядъка на до 1 час. Вчерашния пост на Гошко обаче ме смути, тъй като той е прав. ако сте уморени, може да ви дойде повечко пътя. Това трябва да решите вие. Колегата Милко е дал линк към мястото. и двамата сме на мнение, че си заслужава, но крайното решение е ваше. има и други приятни места, но за там и пътя е много на ниво за моторетки. Линкът, който е пуснал Милко е за летния бар в тази местност, а ние не е задължително да се врем в него. места за пикници там - бол.

Другото, което витае в главата ми е, че не е лошо, така и така се срещаме в Кауфланд, да се напазарува там и после, преди разходката(независимо какво ще се реши като крайна дестинация), всичкия багаж да се остави у дома (имам и СОТ  ;) ) и да се джитка с ненатоварени мотори. После, където и да ходим, за да тръгнем към Узана, трябва да се мине през центъра на града, т.е. отбивка от 200м за вземане на багажа не следва да ни затрудни...

часовете според мен, така дадени са добре.
Активен

Страницата е създадена за 0.081 секунди с 22 запитвания.