Автор Тема: На път с мотопеди (и не само) - тема за пътувания с любимите ни моторетки.  (Прочетена 251069 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mit

• Hero Member
  • Публикации: 270
На ченгенето ши са отбия ощи утре. В събота, съм по-на юг, ако искате да пием по бира, обадете се.  :beer:

Неактивен васко-57

• Hero Member
  • Публикации: 684
  • Кара: Honda VT-750C, Honda ANF 125i Wave
Да посъбудим темата....с предстоящия трип в Румъния.
След импровизираната среща в Калоферските войводи и съобразно допълнителното предложение на Милко за леко удължаване на румънския маршрут на север (препоръчано от опитен колега обикалял нататък), вчера седнах на гугъл мапса и измислих маршрута.
Получи се около 2000 км. (за мен), та в основни линии е това:
Д-1 - 18.07 - неделя - сбирка в Оряхово х-л Край реката;
Д-2 - 19.07 - ферибот-Трансалпина-Турда около 400 км.;
Д-3 - 20.07 - Турда-Бистрица-Биказ около 390 км.;
Д-4 - 21.07 - Биказ-Меркуреа Чук-Картишоара-Трансфагарашан-Куртя де Арджеш около 350 км.;
Д-5 - 22.07 - Куртя де Арджеш-Русе-Побит камък около 270 км.;
Д-6 - 23.07 - петък - Побит камък-кой откъдето е.
Ако има други предложения - давайте да ги обсъдим, то не че не можем да го направим и в Оряхово де.....
Впрочем в петък съм на софра с домакина от Побит камък и ще направя резервация :bravisimost:

Неактивен Mit

• Hero Member
Разширението на север е готино. Червеното езеро, ждрелото на биказ и после язовира   :bravisimost:

Неактивен васко-57

• Hero Member
Вчера мернах в нета, че Сърбия също била отворена за пътуване и ми мина една мисла - да влезем в Румъния през Железни врата. В този случай първият ден ще е както през 2019г. - сбирка някъде на АМ Хемус и нощуване в Неготин. На втория ден Неготин-Ж.Врата-Трансалпина-Турда (около 400км.) и нататък по стария план. Поне в румънско да не влизаме гладни..... :occasion18:

Неактивен kokoVmaxa

• Fan of DUCATI but BMW User
  • Hero Member
  • Публикации: 4039
  • "RBT Custom motors" Ltd.
    • www.racebiketuning.com
  • Кара: BMW & HD
 аз на Есен някакво ми е едно такова Черногорско настроено , ама............ ще я видим
My Garage - R1100S Boxer Cup / , H-D FXR Black Death / DUCATI 748R Superbike

Неактивен boy3m

• Hero Member
  • Публикации: 394
  • Ето ме! Приятно ми е: Аз съм г-н Ки
  • Кара: 04`Keeway KEE110; 08`Honda Transapl XL700V; 88`ETZ 150
Вчера мернах в нета, че Сърбия също била отворена за пътуване и ми мина една мисла - да влезем в Румъния през Железни врата. В този случай първият ден ще е както през 2019г. - сбирка някъде на АМ Хемус и нощуване в Неготин. На втория ден Неготин-Ж.Врата-Трансалпина-Турда (около 400км.) и нататък по стария план. Поне в румънско да не влизаме гладни..... :occasion18:

васко-57,

още го помня това плато от мЕшано мЕсо или там как беше.Ммммммм... ;)
Плюс това имам от лани още техни пари...
Ако не искат ваксинация съм с двете ръце"ЗА".
Ама ако са Ковид ангажименти,различни от изискванията за румънско- съм "пас".

:cheers:

п.п.похвалиха ни северния маршрут  :bravisimost: :notworthy:
http://www.carspending.com/bg/vehicles/4266-keeway-kee-110   тук е цялото досие на г-н Ки ;)

Цитат от един друг форум:"Колата е за да върши работа , мотора е за да доставя удоволствие. По друг начин казано , колата е жената ,а мотора е любовницата."

Неактивен Rossonero76

• Sr. Member
  • Публикации: 124
  • Кара: Kawasaki Z900 '19
Да посъбудим темата....с предстоящия трип в Румъния.
След импровизираната среща в Калоферските войводи и съобразно допълнителното предложение на Милко за леко удължаване на румънския маршрут на север (препоръчано от опитен колега обикалял нататък), вчера седнах на гугъл мапса и измислих маршрута.
Получи се около 2000 км. (за мен), та в основни линии е това:
Д-1 - 18.07 - неделя - сбирка в Оряхово х-л Край реката;
Д-2 - 19.07 - ферибот-Трансалпина-Турда около 400 км.;
Д-3 - 20.07 - Турда-Бистрица-Биказ около 390 км.;
Д-4 - 21.07 - Биказ-Меркуреа Чук-Картишоара-Трансфагарашан-Куртя де Арджеш около 350 км.;
Д-5 - 22.07 - Куртя де Арджеш-Русе-Побит камък около 270 км.;
Д-6 - 23.07 - петък - Побит камък-кой откъдето е.
Ако има други предложения - давайте да ги обсъдим, то не че не можем да го направим и в Оряхово де.....
Впрочем в петък съм на софра с домакина от Побит камък и ще направя резервация :bravisimost:

Ще приемете ли един "новобранец" в групата ?

Неактивен васко-57

• Hero Member
От това което четох, разбрах че в Сърбия влизаме без нищо, но се опасявам от Сърбия в Румъния да не ни искат тест или имунизационен паспорт. Мъчих се да потърся инфо в сайта на румънското МЗ, но всичко е на румънски - няма опция английски. Ако до събота - 17.07 нямаме сигурна информация в неделя ще цепим за Оряхово.
Направих една Вайбър група, засега с 5 човека, но Стефан тръгва за Алпите и отпада, а Петър от Пз. не е много сигурен, че нещо доучва по програмиране.
Ще се чуваме в седмицата след изборите  :bravisimost:

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • Публикации: 8449
  • E няма такъв кеф!
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
Гугъл преводач е опция при неразбираем румънски ;)
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен boy3m

• Hero Member
  • Публикации: 394
  • Ето ме! Приятно ми е: Аз съм г-н Ки
  • Кара: 04`Keeway KEE110; 08`Honda Transapl XL700V; 88`ETZ 150
васко-57,

ще погледна по ФБ групите,дали няма инфо от някой ,който е пътувал и е влизал през Сърбия.

"Зайчарско"  :cheers: ми се сака.
http://www.carspending.com/bg/vehicles/4266-keeway-kee-110   тук е цялото досие на г-н Ки ;)

Цитат от един друг форум:"Колата е за да върши работа , мотора е за да доставя удоволствие. По друг начин казано , колата е жената ,а мотора е любовницата."

Неактивен Dr.Ago

• Hero Member
  • Публикации: 254
  • Всички гласове в главата ми казват, че съм добре.
  • Кара: Suzuki SV650
  Пратих линк на лични съобщения за моите снимки от пътуването в Румъния. Само на Вилиян не съм, че не му знам никнейм-а, като за компенсация показвам негова снимка с петата мечка, която видяхме в Румъния до и на пътя:

Всички минуси, погледнати през средния ти пръст са плюсове.

Неактивен Mit

• Hero Member
 Брях, то голямо животно, таман пет сте видяли, казваш!
Впечатлен съм