При мен е много читава веригата. Все още е с оригиналната си 919-ката, но всичко е лъскаво и готино а тази сива верига ме дразни. За това се чудя дали да не си сложа златен ДИД или още по-добре Реджина.
Въпроса е ще има ли верига със стъпка 520, която да е достатъчно здрава и да не се разпъне след 10 000 км, все пак е 900, а не 600 куб.
Искам да мина на по-лека верига и пиньони.
според мен се занимаваш с глупости,здрава верига да махнеш за да сложиш друга.имаше спрейове за верига с оцветители.но ако все пак те боли главата и се чудиш за какво да си дадеш парите 520 ще си изкара повече от 10 000,все пак няма да ходиш по пистите с тоя хорнет.а и я слагат на хилядарките.
чакай сега да те почна
търсиш оригинален мотор и после гърненца,краш барове,верига ще сменяш сега,къде остана оригиналната визия?
Ха-ха а бе все ми се чопли нещо по мотора, а с този Хорнет ударих на камък. На малко километри е и отгоре на това пристигна от Германия обслужен. Накладки чисто нови, спирачна течност, антифриз... Всичко му е наред така да се каже. Проверих всичко възможно, лагаерите са перфектни, спирачната система... Искаше само едни нови задни накладки, че беше с оригиналните заводски. Смених ги и сега няма какво да пипам по него, а аз съм такъв, че все трябва да правя по нещо. Купих краш бар, купих разни лампички, крушката на фара с 120% повече светлина на Осрам, че не ми се слага ксенон. Сега като гледам тази обикновена верига и взех да се дразня... Друго ще стои една златна серийка на DID... а и ще му олекне малко на мотора ако сложа стъпка 520 с такива пиньони.
Разлика се усеща 100%, макар и да не е голяма.
Искам да направя това от чисто визуална гледна точка. А след месец-два ще заръчвам MIVV X-Cone както са тръгнали нещата.
Разглеждах всякакви вериги и силата на опън която издържат. От златната серия няма 520-ка която да я дават за 1000 куб. мотор. Има някаква Z серия или нещо от рода, супер здрава верига и от нея има 520 която е с по-висока якост и издържа при 1000 куб. мотори, но е най-обикновена сива, на цвят, като моята оригинална на мотора.