Е, пак е по-добре от темата за Он-Оф-а. Там май някъде на втора страница си го купих, тъй че може да се нарече тенденциозно.

Ами накратко - снощи си взех мотопеда и веднага на ОМВ. С пренебрежителен поглед и каменно изражение изръмжах на бензинджийчето:
- Догоре, момче!
- 95 нали?
- Не, МаксМоушън 100!
И...
Хахахахахахахахаха...
Събра цели 4 лева и 45 стотинки!
От там - ГАЗЗЗЗззз и вкъщи. Първата ми работа беше да пробвам стълбите. Трудна работа! Ще трябва да опитвам пак. За сметка на това ваденето и прибирането в/от гаража е детска игра. Мотопедчето е много компактно. Особено като покарах малко го усещам още по-лекичък. Не съжалявам за избора си!
Разбира се, първо прочетох книжката и се информирах за сервизните интервали и различните допуски - верига, спирачки, газ. Още в магазина успях да уредя подмяната на предния венец един зъб по-голям. Возията е много плавна, вървенето е супер. Много стегната и тиха машинка. Предстои да монтирам симпатичен червен куфар, който го отваря страшно много!!! Реших да купя втора задна седалка (тя се сваля с голи ръце и едно щракване), която да разколача и да използвам основата й за скара на куфара. Така ще имам хем куфар, хем садна седалка, които ще могат да се подменят мигновено, дори само с една ръка. Днес изарботих подсилващи стоманени планки, които ще бъдат прикрепени към долната част на скарата и ще я заздравят. Така куфарът би трябвало да стои стабилно, да не се клатушка и да издържа поне 2-3 килограма товар.
Първи впечатления - отлични! Моторчето дърпа добре и тръгва много уверено. Изкуших се да подам повече газ и на 4-та изпълни километража, който е до 60. Газта беше малко над средата. Мотопедът има сулук да поддържа тази скорост и да вдигне поне още 10-15 километра в час. След разработката ще го засека с GPS за максимална скорост, тъй като тя ми се вижда голяма за показанията на километража. Тези дни ще направя и сравнителен тест пак с GPS.
Относно сглобяването нямам никакви забележки. Моторът е направен както трябва. Отрегулирах си леко спирачката, предстои да смажа с тефлон и качествена грес всички лагеруващи и триещи елементи - ръчки, газ, жила и т.н., но това ще стане довечера или утре.
Хубави снимки ще направя утре, а днес слагам няколко от телефона: