Не ми пали фитилите!

Чопър има за тийнейджърските години. Сега ми се ще нещо по-стабилно за селски и паркови разходки.
Малката много обича да се вози и да управлява мотопеда, качена отпред. Разбира се, с минимална скорост и помощ от възрастен. Мен винаги са ме възпирали и дори са ми забранявали подобни преживявания, дори с велосипед. Мисля да не я ограничавам, за да не се окаже в даден момент, че забраненият плод е най-сладък.
Идеята е вечер след работа да се забием в парка или в училищния двор и там да побръмчим половин час колкото да ни замирише на бензин.
Идея номер две е в някой от неделните следобеди да си правим "турове" из селото ми, в което не липсват крайни пътища, пътеки, дори стадион. Има отдалечени райони с герени, чалтици и просто необработваеми полета, които предлагат часове отмора, особено с такова превозно средство.
Двамата се събираме спокойно на седалката - пробвахме вече няколко пъти. Малката се научи да управлява, подава газ, отнема газ и спира. След още 2-3 урока ще може да ме вози без моя намеса. Разбира се, разходките никога няма да са без постоянно присъствие на възрастен (аз). Хубавото е, че има ограничител на газта.
Вбъдеще, ако някой ден се решим да се пусне сама, предварително ще бъдат инсталирани дистанционен кът-оф и дистанционна спирачка. Дори обмислям подаването на газ да се контролира дистанционно.
Тя вече има навици с електрически мини-автомобил, така че това ще е следващата стъпка.
АТВ-то не се регистрира и съответно не може да се кара по пътищата.
90 кубика, 4-тактово, с автоматичен съединител (многодисков в маслена баня), хидравлична дискова задна спирачка, барабанни предни с жило. Няма диференциал.
Предни два амортисьора, регулируеми; централен заден, пак регулируем.
Гуми... някакви.
Разход, скорост - Божа работа!
Евентуално ще мисля за някакъв вентилатор за двигателя, но това ще е... евентуално.
Ха, сега кажете какво мислите? Дали такъв подарък е удачен за рожден ден на 5-годишно момиче?