.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Yamaha Yzf 125 за първи мотор?  (Прочетена 4934 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HrdStL

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 46
Yamaha Yzf 125 за първи мотор?
« -: ноември 15, 2015, 12:31:09 pm »

Здравейте.  Намерих изгодна yzf 125 : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=5&act=4&adv=51447403924033906&slink=bb35k7 и се чудя дали да не се възползвам, въпреки, че е 125ца. Нямам голям опит с моторите, карал съм симсонка 50цц и няколко малки скутера. На 23 години съм 175см, 67кг и се чудя дали няма да изглеждам малко смешно на този мотор. Вие какво мислите, дали си заслужава да почна със 125, като не съм сигурен дали моторите са моето нещо, смисъл дали ще ми е от полза и няма да ми писне много бързо и да го карам много рядко. Мислех си директно да взема 600цц, но там цените са към 7к, а ако не ми хареса особено много да карам мотор и не се чувствам добре, защо да се набутвам.
 Също така, с мотора е падано, но като гледам само е ожулен. Дали от такова падане може да има по-големи поръжения?
« Последна редакция: ноември 15, 2015, 12:55:12 pm от HrdStL »
Активен

sev80

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 321
  • Кара: SUZUKI GSXR 750 L5;HONDA CBR 1000RR-2014;APRILIA SPORTCITY 125-2009г.
Re: Yamaha Yzf 125 за първи мотор?
« Отговор #1 -: ноември 15, 2015, 03:05:07 pm »

В правилната посока мислиш,нищо му няма на моторчето.Имаш цяла зима да си го стегнеш,боя,масла и каквото трябва.На пролет плащаш всичко-данък,преглед,застраховка и газ на макс :headbang:
Активен
"Всичко навътре от морето е провинция"-Хемингуей

kiko22

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1079
« Отговор #2 -: ноември 15, 2015, 03:18:17 pm »

Не че ти препоръчвам да започнеш с 600 кубика,още повече,че се чудиш дали моторите са "твоето нещо",но защо пък шестците да започват от 7хил.лв.?!Я по-добре си купи най-новия смартфон или таблет и не се занимавай с глупости.Имах един приятел навремето,който като гледаше,че всеки от компанията ни си е хванал по едно момиче за гадже и ни викаше:"Абе трябва и аз да си хвана приятелка,но не съм сигурен дали момичетата са моето нещо..." Оказа се,че е гей...
Активен
Всеки умира,но не всеки живее!

HrdStL

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #3 -: ноември 15, 2015, 03:25:45 pm »

Не че ти препоръчвам да започнеш с 600 кубика,още повече,че се чудиш дали моторите са "твоето нещо",но защо пък шестците да започват от 7хил.лв.?!Я по-добре си купи най-новия смартфон или таблет и не се занимавай с глупости.Имах един приятел навремето,който като гледаше,че всеки от компанията ни си е хванал по едно момиче за гадже и ни викаше:"Абе трябва и аз да си хвана приятелка,но не съм сигурен дали момичетата са моето нещо..." Оказа се,че е гей...

Мисълта ми е, че без да пробвам за по-голям период от време, няма как да знам дали ще искам мотор и за в бъдеще. А за 600цц казах тази цена защото прецених, че няма смисъл да взимам нещо, което е грозно и струва около 3-4к, като има уникално изглеждащи и нови(2007-2009г) за около 6-7к. А тази 125ца изглежда много добре като за толкова малък мотор и струва 2500 + най-вероятно няма да си счупя главата с него.
Активен

kiko22

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: ноември 15, 2015, 03:33:29 pm »

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=5&act=4&adv=51418393984647374&slink=bb6peb

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=5&act=4&adv=51437764530017630&slink=bb6peb

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=5&act=4&adv=51443802538912022&slink=bb6peb

Не е като да нямаш избор,нали?Но лично аз смятам,че е по-добре да започнеш със 125сс.,след като нямаш опит с моторите и конкретната 125-ца не е лош избор.Успех!
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1118
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)
« Отговор #5 -: ноември 15, 2015, 05:59:38 pm »

Ако имаш по-висока категория от А1(а ти явно имаш щом си мислил и за 600куб.)изобщо не си и помисляй да се качваш на тия куци 125-ци, било то Ямаха, Хонда или нещо друго, дето е с мощност около 15коня и мяза на малко по-голямо колело, накичено с пластмаси. Въпреки, че не си висок и едър ще изглеждаш смешно на тоя мотор, просто щото той е прекалено "рахитичен", във всяко едно отношение. Освен това красотата(или грозотата)на мотора не зависи от годината на производство, нито от цената му, а е силно субективна величина, зависеща от различните възприятия на всеки човек :)Иначе си много прав да не даваш много пари за първия мотор, но мисля че с тия 2500 дето си замислил за няква рехава 125-ца дето ще ти омръзне още на втория месец и ще се чудиш как да я продадеш после купи някой по-мъжки матор от по-стара година, препоръчвам ти нещо в диапазона 250-750куб. :Dс 1 или 2 цилиндъра. и не толкова висока мощност. Много подходящи модели са: Suzuki SV650, GS500, GN250, Kawasaki ER5/6, GPZ500S, Honda CB500, NTV650/400, Ducati Monster 600/620(мотора е много готин и сигурно ще ти хареса)Всеки един от тия модели е супер за начинаещ моторист, и не е толкова скъп, някои дори можеш да намериш за около 1200-1500лв в много добро състояние. Успех!
Активен
След всяко надолнище идва нагорнище.

HrdStL

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: ноември 15, 2015, 07:19:28 pm »

Благодаря за предложенията. Ducati-to наистина не е лошо за цената си.
Активен

kiko22

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: ноември 15, 2015, 08:43:56 pm »

Е те точно от чувала с п...и,уцели х.я...Ducati-то го забрави като вариант,ако искаш да пътуваш спокойно и сигурно и да не висиш само по сервизи.Ама защо,как и прочие,не ми се обяснява.Има много писано по тая тема както "за",така и "против".Просто ми се довери...ако искаш де... ;D
« Последна редакция: ноември 15, 2015, 08:46:56 pm от kiko22 »
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: ноември 15, 2015, 08:55:03 pm »

Относно Дукати, наистина си имат някои особености и си е един вид компромис да купиш мотор на тая марка. Повечето хора, които купуват Дукати го правят заради външния вид и готин звук на мотора, наистина е супер машината обаче някакси не е да го имаш за постоянно, по-скоро някой да ти даде да покараш, да се накефиш и да му го върнеш с благодарност :)ама не и да се занимаваш с него. Но ако и на теб ти харесва и решиш да си направиш кефа на душата може да пробваш с Дукати, със сигурност ще е по-добре отколкото някаква 125-ца. Тая пролет бях в магазин на Ямаха, имаха и от последните модели 125куб., а също и 250куб., даже 250 ми се стори малък като размери, а 125-ците изглеждат като моторчета за юноши на 14-16 години.
« Последна редакция: ноември 15, 2015, 08:59:20 pm от ХХХ »
Активен

sev80

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 321
  • Кара: SUZUKI GSXR 750 L5;HONDA CBR 1000RR-2014;APRILIA SPORTCITY 125-2009г.
« Отговор #9 -: ноември 16, 2015, 07:18:56 am »

Нямах намерение да пиша,но просто не се сдържах да не напиша нещо.Как може човек каращ някаква 150 кубикова чикия да дава "компетентни" мнения за марки,модели и кубици.Аз си позволявам,имал съм от-балканче.скутери,125,600 и 1000,общо 12 броя..Защо му набиваш в главата на момчето че 125 му е било малко,този мотор си подържа120-140 километра,малко ли е?Как да гради навици на 600,като при всяко подаване на газ ще се чуди какво да прави.
Не ми влиза в безмислени полемики,но аз мисля,че е най правилно първо 125 и нагоре.Ако следваш съвета на по горния пост,то направо 1000 нали ще ти умалеят,после совалка.Преценявай,главата е твоя и кожата също,каквото и да си купиш-Успех.Само не забравяй,колкото е важен мотора-толкова и екипировката
Активен
"Всичко навътре от морето е провинция"-Хемингуей

powercepyman

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 347
  • Кара: Suzuki Bandit 600s
« Отговор #10 -: ноември 16, 2015, 08:31:27 am »

Хайде на дървото /поредната тема за и против/  ;D.

Колегата начинаещ  - прегледай стотиците подобни теми и тогава пак питай ако има нещо неясно.

Колегите подкрепящи "умаляването на мотора" след изпирането му накрая на сезона - оставете незнаещите намира... Това, че много малък процент от новоизлюпените мотористи имат уменията да управляват мотори от по 100 к.с. за първа машина, както и достатъчно сив памук между ушите да го правят сравнително безопасно поне за себе си не означава, че трябва да хвърляте всеки новозапочнал в блатото, за да видите дали ще издрапа читав...

А мотори от типа на Suzuki SV и Ducati според мен са толкова далеч от концепцията "първи мотор", че не виждам смисъл да го коментирам.

Успех на новия колега. Карай не само със сърце, но и с ума си. Често сърцето изпреварва ума, което в света на мотоциклетизма е грешка, която можеш да си позволиш да направиш..., но в повечето случай само по веднъж...
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: ноември 16, 2015, 09:04:41 am »

Човека дето кара няква 150кубикова "чикия"(щото така му харесва) кара мотор повече от 20 години и е карал и доста други машини от най-различен калибър тъй че може да прецени кое за какво става. А пък сузукито 650 и Дукатито 600 са супер за първи мотор, и двата мотора са леки, маневрени и с умерена мощност.
А относно темата: Тия моторчета 125куб. са прекалено малки и няма никакъв смисъл колегата да купува такъв, да не остане доволен от покупката(щото той няма да остане доволен)и после да се чуди къде да го пробутва тоя мотор и да дава още пари за по-голям. Казвам го като човек, който се е набутвал с неподходяща машина(както сигурно и повечето от нас)и просто исках да предупредя момчето да не си дава парите ей така, а да потърси нещо по-смислено.
Активен

kiko22

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: ноември 16, 2015, 02:35:57 pm »

Сега,колега ХХХ,няма защо да се засягаш от изказването на SEV80,защото е логично и честно да ти кажа,аз също си го помислих,но не исках за пореден път да "слагам прът в колелата" и да спамя темата.И не съдя само по превозното средство,което си написал,че караш под автара си,а най-вече по изказванията и постовете ти.Не се сърди,но си личи,че нямаш опит от първа ръка с големите машини.Ето и сега съвета,който даваш относно SV и Ducati като първи мотор.Карал ли си някога V2 мотор?Освен това момчето е написало,че е карал само Симсон и скутер.Следователно може да се каже,че няма никакъв опит с моторите,а ти го качваш директно на 600 кубикова машина,където нещата се случват много по-бързо и времето за реакция е много по-малко.Нека първо да свикне да борави със 125 кубикова машина,където ускорение,спиране и скорост  са много по-умерени,случват се по-плавно и ти дават време да отработиш нужните навици и умения.Или както се казва,прощава грешките.Освен това обърни внимавие,че момчето не иска шестица за 3-4 хил.лева,а се заглежда от 7хил.нагоре,което автоматично го хвърля в дълбокото,без да се е научил още да плува.
« Последна редакция: ноември 16, 2015, 02:38:00 pm от kiko22 »
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #13 -: ноември 16, 2015, 03:34:34 pm »

Така е, опита ми е предимно на мотори с по-малка кубатура и мощност, просто защото харесвам повече такива. И съм карал мотори с V2 двигател ;), хвърчал съм и с голям пистак с почти 300км/ч и знам че не е за мене тва. Тия мотори по 600/650куб дето съм посочил като подходящи за първи са по-спокойни, карал съм SV650 и имам преки впечатления от мотора, Дукати си признавам че не съм карал, веднъж се качих на едно, запалихме го но дотам, не съм го карал. Има разлика от тях до другите 600-ки по 100+ коня. Просто исках да му дам съвет да не се занимава с толкова малък мотор като посочената 125-ца. Не знам що се намери някой да се заяде. Само дето спамим темата.
Активен

Moni

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 874
  • Кара: XL 700
« Отговор #14 -: ноември 16, 2015, 06:36:00 pm »

В нашата"групичка"на няколко пъти се присланчва едно момче с Ямаха 150 кубикова.Та същото това момче ми е взело акъла с него.При нашия стил на каране изобщо не се налага да го чакаме.На всякъде движи с нашето темпо.Е като изключим случаите в,които се по-заяждаме с някой келеш или когато излезем на някоя магистрала и просто за някой друг километър по-настъпим машинките.Първия път,когато караше с нас малко с нежелание се съгласих заради това да не го чакам а аз винаги карам най отзад.Е просто не се наложи върви си с 80-90 без никакъв проблем на правите както писа някой по нагоре 130 си ги лепи и поддържа.Та и според мен никак не е за подценяване малката кубатура.И аз бих го посъветвал да вземе по малък мотор да усъвършенства и изучи навиците на моторист пък после ако му се кара "понеже още не е сигурен" да си вземе по голям.
Активен

naim988

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 9
  • Кара: honda varadero 125 xl v7 simson50
« Отговор #15 -: ноември 16, 2015, 09:08:35 pm »

Здравей,колега аз също бях като теб.Голямо търсене,четене,интерес за първи мотор отговарящ за А1.И накрая го намерих,препоръчвам ти Хонда варадеро 125 просто уникален мотор голям,мощен,здрав.Погледнеш ли го от ум не ти минава,че е 125цц.Дву цилиндров 15коня,харчи между 2и3.А и цената му е добре моя си го взех само за 2 500лв  :) :) :)
Активен

Страницата е създадена за 0.153 секунди с 23 запитвания.