Автор Тема: Новият закон,който са измислили яко ни е*е.  (Прочетена 48569 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен maverickf1

• Hero Member
  • Публикации: 251
  • Кара: GSX-R 1000
Re: Новият закон,който са измислили яко ни е*е.
« Отговор #40 -: януари 15, 2016, 12:46:08 pm »
От всички приказки и това което се пише из нета става ясно едно. Тия които измислят тия поправки в законите имат идея да ни накарат да плащаме на сила годишни застраховки и дотам. Както обикновено не могат да обяснят защо трябва да го правим. Официалното изявление беше меко казано малоумно - заради многото коли които се карали без ГО в чужбина и за да има пари в ГФ ако нещо стане. Пълни Глупости! Трябва да сключваме годишна застраховка тъй като има европейски директиви затова, но това както всичко останало излиза наяве впоследствие просто защото самите тия които следва да прилагат новия законе не са наясно какво правят. (или по-вероятно се правят че не знаят).
Ок, трябва да имаме годипни ГО на мотори, кемпери, каравани НО, защо трябва да бъде насила и с извинване на ръцете на толкова хора. Защо не може да има разсрочено плащане? МНого въпроси които увисват както винаги без отговор. От КАТ са готови да свалят автоматично всяко МПС което не е платило ГО до 1 месец след изтичане на полицата. Добре, но КАТ не казват дали са готови автоматично и да възстановяват регистрацията на въпросното МПС. Има много и различни твърдения как точно ще става това: Автоматично както би трябвало да бъде, след разходка до КАТ и попълване на заявление, повторно минаване н преглед или друго - неща които са страшно неудобни за всеки един, да не говорим че са абс неправилни и форма на рекет. Дефакто ни вкарват в една сива зона отново на неяснота която поражда недоволство у всеки.

Ако имаше яснота за цялата процедура и беше казано простичко: Трябва да имате ГО за цялата година, как я плащате ваша воля - цялостно или разсрочено, но трябва да имате. Ако не сключите ГО имате срок и задължения, които трябва да погасите ако ли не явтоматично МПС-то се сваля от отчет. Когато си платите вноската по ГО то регистрацията ви също така ще бъде възстановена автоматично. Ако не я възстановите по разлчини причини до 2 г. след изтичане на прегледа - трябва да минете преглед и да си направите нова ГО.

Защо хора които не карат но притежават МПС ще трябва да плащат като не го ползват, защо хората с каравани ще плащат за цяла година като ги ползват 2-3 месеца. Откъде накъде състезателите ще плащат ГО като машините им дори нямат номер и не се движат по републиканската пътна мрежа?!

Ако нещата се казват ясно и има идея как да бъде за всички лесно и разбираемо в момента нямаше да има поредните полемики и чувството че хората са ограбени защото точно това се получава в момента и с право всички са недоволни.

Защото от цялата работа единствения извод който всеки може да си направи е че това си е поредния пладнешки обир който трябва да преглътнем името на нечии корпоративни интереси.
I feel the need...the need for speed

Неактивен ХХХ

• Hero Member
  • Публикации: 1118
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
« Отговор #41 -: януари 15, 2016, 01:03:00 pm »
Ами нещата нарочно не се правят разбираемо и прозрачно, като целта за пореден път е една и съща и всички я знаем - пладнешкия обир.
След всяко надолнище идва нагорнище.

Неактивен китан

• Hero Member
  • Публикации: 1424
  • Кара: изтребител
« Отговор #42 -: януари 15, 2016, 06:15:21 pm »
кое ви не е ясно?доста ясно си го казаха
нямаш застраховка,свалят те от отчет.
плащаш си гражданската след това,глоба 150лв,или 250 не съм сигурен и отиваш в кат да чакаш да ти пуснат мпс-то
таксите по самото пускане ги забравих
опашките не били големи,каза мазния и нагъл чичко от кат

Неактивен Moni

• Hero Member
  • Публикации: 874
  • Кара: XL 700
« Отговор #43 -: януари 15, 2016, 06:43:33 pm »
От такива мазни и нагли чичковци в ръководните свери (г-н Пеевски и темподобни )аман.Какво става с нас защо се примиряваме с всички тия варианти да ни ошушкат по един или друг начин,че и законно на всичко отгоре.Това и предишното правителство намериха начини да си плащаме за всичко.Добре в Европа за всичко се плаща.И ние дай като тях.Пак добре но варианта Български заплати с европейски стандарти ни е превърнало в сървайвър.Едно реалити на живо. 

Неактивен китан

• Hero Member
« Отговор #44 -: януари 15, 2016, 07:14:40 pm »
стара ти е информацията приятелю.
ние не сме европейски стандарт с български заплати,ние сме български заплати с цени по-скъпи от европата.тук е доста по скъпо от италия,а там си е скъпо сравнено с германия и испания,та прави си сметката как е тук.

по моя край отдавна не е оцеляване,директно си правят чудеса за да оцелеят

Неактивен ХХХ

• Hero Member
« Отговор #45 -: януари 15, 2016, 08:02:24 pm »
А когато ножа опре до кокала какво се прави.......? ::)

Неактивен kiko22

• Hero Member
  • Публикации: 1079
« Отговор #46 -: януари 15, 2016, 09:16:37 pm »
Добре де,И?Какво следва,освен поредното вайкане и поредните полемики по форуми и кафенета?Какво питам ви?Дали някой ще поеме инициативата да организира на протест ПОНЕ мотористите от цяла България,за да "разлаем кучетата"?Дали ако този "някой" се появи,мотористите ще се отзоват?Защото не е достатъчно само да имаш мнение и гражданска позиция,нужно е да ги отстояваш.А за това се искат воля и топки.За да си отвън на студа,да те брули вятъра и да те пере дъжда,вместо да си седнал удобно пред компютъра в топлата и уютна стая и да разтягаш локуми,трябва да си повече от убеден,че от теб и само от теб зависи промяната,че ти и само ти можеш да промениш статуквото и че това няма да стане,седейки пред компютъра.Защото е нужно усилие,защото са нужни жертви,защото е нужна вяра.Защото "какъв е смисъла,като нищо няма да се промени?",защото "защо пък точно аз,те ша кажат по новините...",защото "ми жената,ми детето,ми аз съм на работа..."  Защото,защото,защото...Защото на българина открай време му дай само да лае...Да седне на масата,да гаврътне три-четири ракии за кураж,да лее гръмки слова,призиви и закани и като му дойде бабаитлъка,да удари по масата,да гръмне с пищова и след това да иде и да си легне кротко до топлата кълка на жена си.А на сутринта като удари камбаната за сбор,той да си намери някаква работа и после да гледа сеир.Ей това сме ние.Затова и дереджето ни е такова.
« Последна редакция: януари 15, 2016, 09:37:27 pm от kiko22 »
Всеки умира,но не всеки живее!

Неактивен китан

• Hero Member
« Отговор #47 -: януари 15, 2016, 10:05:51 pm »
гледам в другия форум,че във Варна правят протести,някой има ли идея къде близо до Бяла Слатина има такива?Враца,Монтана,Плевен?

Неактивен Kokoshinko

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 25
  • Кара: Cbr 954
« Отговор #48 -: януари 16, 2016, 01:03:10 pm »
kiko22 е дяволски прав, нали Слави събира подписи и ги събира от октомври миналата година. Нужни  са 400 000, а има 270 000-300 000,  100 000+ липсват значи хората не искат референдум. Би трябвало да се съберат мното над 400 000 ама уви. Пък с протести май няма да стане работата, "Кучетата лаят, кервана си върви''. При свалянето на борисов преди какво стана след това, старата песен на нов глас. Трябва нещо повече, трябва гражданско неподчинение, вандалщини  ама нали РОДНАТА ПОЛИЦИЯ ГИ ПАЗИ хората ги е страх.

Неактивен kiko22

• Hero Member

Неактивен Kokoshinko

• Jr. Member
  • **
« Отговор #50 -: януари 18, 2016, 06:23:18 pm »
Току що бях при един застраховател и той ми каза,че това най-вероятно ще влезе в сила края на февруари и искали да го направят така че ако стане да те свалят от отчет в КАТ, при плащането на застраховката автоматично да си в системата като редовен без да се ходи до областен град ако във вашия не се правят регистрации на мпс-та и т.н. А ако не си платим застраховката и полицията те спре има глоба за това,че нямаш застраховка и глоба,че си свален от отчет и се водиш без номера. Айде това е за сега общо взето  :cheers:

Неактивен ХХХ

• Hero Member
« Отговор #51 -: януари 18, 2016, 07:01:59 pm »
То много глоби бе джанъм.......не са хубави тия работи дето ни ги гласят начи.  :fireinahole:Що ли си мисля, че ще има само автоматично отписване в КАТ, пък автоматичното записване май ще го пропуснат ;)И някой мазен търтей в КАТ  ще ти  обяснява с менторски и назидателен тон нещо такова - Ама вие как си я мислите тая работа бе гражданино, свалили са ви колата от отчет и ся си въобразявате че ще ви я връщаме автоматично........ще платите глоба, после такса за преминаване на канала и технически преглед и чак тогава ;)

Неактивен piron47

• Full Member
  • Публикации: 60
  • Кара: Honda Sh 150i
« Отговор #52 -: януари 18, 2016, 07:06:37 pm »
ако стане да те свалят от отчет в КАТ, при плащането на застраховката автоматично да си в системата като редовен без да се ходи до областен град ако във вашия не се правят регистрации на мпс-та и т.н.  :cheers:

Колега , бъди сигурен че втората част /новото записване/  няма да стане скоро автоматично, ще има редене на опашки, губене на време, такси и всичко съпътстващо това удоволствие - нерви, псувни и т.н.  Честито на печелившите   :violent:

Неактивен kiko22

• Hero Member
« Отговор #53 -: януари 18, 2016, 07:33:53 pm »
http://regiona.bg/index.php/component/k2/item/9747-времето-изтича-още-малко-подписи-трябват,-за-да-успее-реферндумът-на-слави

Не агитирам никого и знам,че привидно темата е за друго,но вярвам,че повечето от вас ще направят връзката.

Неактивен Kokoshinko

• Jr. Member
  • **
« Отговор #54 -: януари 18, 2016, 07:35:18 pm »
Ще е много кофти, защото хората които са от общински град без действащ КАТ трябва да ходят до областен град, както и аз от Свищов  до Търново и това са си 170-180 км отиване и връщане, а това са разходи за път и т.н. Дано да си го измислят там в шибаната система, че да няма такива излишни разходи щото не е добре работата.

Неактивен Kokoshinko

• Jr. Member
  • **
« Отговор #55 -: януари 18, 2016, 07:42:30 pm »
http://regiona.bg/index.php/component/k2/item/9747-времето-изтича-още-малко-подписи-трябват,-за-да-успее-реферндумът-на-слави

Не агитирам никого и знам,че привидно темата е за друго,но вярвам,че повечето от вас ще направят връзката.
[/quote

аз когато се разписвах още в началото мисля октомври беше, после  казах на колегите си 1 път къде е пункта в нашия град и днес разбирам,че не са ходили изобщо понеже  на работа ни дадоха бланки да се разписва който не е и до 2 часа когато си тръгнахме никой не се написа, а като казах на една жена тя ми вика "Че ще се промени ли нещо?", друг пък не искал да е първи в списъка......!!! Така, че за пореден път се убеждавам колко заспал народ сме за жалост.
« Последна редакция: януари 18, 2016, 07:49:59 pm от Kokoshinko »

Неактивен Moni

• Hero Member
  • Публикации: 874
  • Кара: XL 700
« Отговор #56 -: януари 18, 2016, 07:49:58 pm »
Както и да го измислят сигурен съм че ще е в наш ущърб.Макар,че искрено се надявам да не е чак толкова зле колкото в момента.Ще махнат нещо друго ще променят но накрая пак дупе да ни е яко.Накрая си викам,поне винетка не плащам за него,до кога ли?

Неактивен ХХХ

• Hero Member
« Отговор #57 -: януари 18, 2016, 09:32:34 pm »
Дааа, идеята за референдума си е много добра. Сигурен съм че ще се съберат подписите, въпроса е дали наистина властимащите ще позволят той да се проведе или под един или друг предлог ще попречат това да се случи. Така или иначе трябва да се опита и нищо не губим тъй че дайте своя подпис за референдума, ако не сте го направили досега.

Неактивен Гошко

• Hero Member
  • Публикации: 2943
« Отговор #58 -: януари 23, 2016, 09:55:58 am »
Колеги, има ли вече някаква яснота по казуса?

Онзи ден "изгрухтях" една цяла застраховка и снощи изтеглих пари за още 4 - колкото ми остават несключени. Отхвърлям варианта за разсрочване по ред причини.
Звъннах на колеги за последна консултация и всички те казаха, че нещата си остават постарому - няма глоби, не се налага да се правят никакви действия, след като МПС-то е било служебно спряно.

Вярно ли е това, някой знае ли нещо конкретно и с реален източник?

Още се чудя какво да правя... Държа едни 400 лева, дето съм предвидил за кръвопийците и сърцето ми се къса...

Давайте акъл!

Неактивен ХХХ

• Hero Member
« Отговор #59 -: януари 23, 2016, 10:28:43 am »
Не бързай да ги даваш Гоше, направи си ГО само за тия моторчета дето караш. То по тоя казус със сигурност ще има промени.