Драги колеги, наложи се и на мен да търся заден спирачен диск за Сузуки VX-800. За съжаление моделът се среща доста рядко, а нови с цени над 300 лв. от Англия и САЩ засега не ми се търсят. Погледнах и дисковете Араши, които Коко V-max
-a предлага (между другото сайта му не се отваря), но за жалост баш моя диск го няма, просто фирмата не ги произвежда.
Попрочетох това-онова за материалите, от които се изработват дискове и тъй като размерите и геометрията на моя диск не са сложни реших да го правя като нестандартен детайл от нисковъглердона неръждаема стомана с подходящото съдържание на легиращите метали в нея.
Та въпросът ми е някой заигравал ли се е с подобна простотия и къде евнтуално бих могъл да го поръчам да ми го изработят. Пробвах в NHM в Карлово (по-точно с. Куртово, Карловско), човека има отлични машини, но само за зъбчатки за верига и няма оборудване да направи диск.
Дискът е с размери Ф 250 мм. външен, 84 мм. централен отвор, 5 бр. отвори за закрепване на диаметър 96 мм. и дебелина 5,5 мм.
Хайде, давайте идеите....