Инвитро.
Другият начин е жената да кръшне и после нагло да обяснява, че и се е явил Светият дух. Съжалявам ако наранявам нечии религиозни вярвания, но това са единствените два начина жена да забременее. И двата, както всички знаем, са свързани с оплождане на яйцеклетка от сперматозоид. (На това място в спора ни, онова последното отче се съгласи, но хитро се измъкна като каза, че Бог е способен на всякакви чудеса

).
Впрочем, майката на първия Буда е сънувала бял слон преди да зачене също непорочно. Дева Мария съвсем не е първата, заченала непорочно син месия. Интересно ми е само с какво му е бил пълен хоботът на този бял слон

Та всеки има правото да вярва в каквото иска. Странно ми е само хората да се вземат толкова на сериозно в защита на вярата си, че чак да се сърдят на някого, който не вярва. Странно е и друго - че повечето вярват в нещо си, но по инерция го отъждествяват с Християнството и по-тясно - с Исус.
... Значи от гледна точка на Християнството излиза,че Господ е прецакал хиляди поколения човечество като ги е лишил от Вечен живот,само защото не е пратил Месията си по-рано да ги светне на постановката. ..
Точно. Господ прецаква всички наред. Някой сигурно ще изпее заучения рефрен, че Господ ни подлага на изпитания, за да се увери във вярата ни. Интересно какво прави господ с друговерците? Като гледам как си живеят живота в Абу Даби и почвам да се съмнявам кого обича повече

Майтапът настрана. Кой ще ми обясни защо Господ допуска да умират малки деца, които още не са се осъзнали като човеци, пък дори и да изкупуват някакви стари грехове? Някой вероятно ще рече, че така Господ наказва родителите им? Е да, ама нали уж Господ е любов? Нещо не се връзват нещата.
Но дори и атеист като тебе предполагам е усещал наличието на нещо повече от материалното в себе си и живота изобщо?
А аз говоря точно за това...
Аз като практичен човек си имам теория по въпроса. Специално за хората смятам, че сме просто или експеримент на някоя по-развита цивилизация, или сме част от такава, попаднала случайно на тази планета. Доказателства в тази връзка колкото щеш. Самият ни нагон да унищожаваме планетата по всевъзможни начини е достатъчно доказателство, че не сме от нея. Тя и Библията казва, че Бог ни е пратил тук по наказание, така че явно съм прав. Но ако някой започне да ми разправя за съдба и как животът ни е предначертан... влизаме в Матрицата. А бая мощен софт и хард ще трябва да има този Някой, за да сътвори тази графика