Автор Тема: За вярата и религиите  (Прочетена 118540 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен dirtlego

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 668
 • Ducater
 • Кара: Ducati Diavel; Harley Davidson Night Rod Special; Yamaha FZ1, Yamaha FZ8; Honda Hornet 600
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1020 -: април 09, 2018, 08:37:09 am »
@ivchotr,

https://www.24chasa.bg/novini/article/6796664
„Контактът c извънземни цивилизации, мaкаp и непризнат от официалната наука, е факт”.

@ivchotr, това по-лесно ли ли е за вярване?
Намесени са всички. Екстрасенси, Ванга, военни,... не е наука, ама народа лесно хваща вяра на такива неща, или поне много по-лесно от колкото на Библията.
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Неактивен Rossonero76

 • Sr. Member
 • ****
 • Публикации: 110
 • Кара: Kawasaki Versys 650 '09
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1021 -: април 10, 2018, 10:06:31 pm »
Цитат
Разбирам твоята позиция, но Библията ясно казва на много места, че това така. Не може да четем само част от нея и да приемаме само това, което ни пасва на разбиранията. Писано е, че цялто Слово е боговдъхновено за поука и наставление.

Ще се опитам с опростен пример да приравня по реално тълкуванието за първородния грях.
Караш си мотоциклета и полицаи те спират. Рутинна проверка. Правят справка и ти казват - Господине, преди N години на днешната дата вашия баща е нарушил ЗДвП. Беше му наложена глоба в еди какъв си размер. И понеже носите първородния грях, и по тази логика вие също сте потенциален нарушител - ще ви съставим акт и т.н.
Ти се съгласяваш и подписваш.
След някой друг ден докато си на работа те вика работодателя. И ти казва - На тази дата преди N години е бил възникнал конфликт между дядо ти и друг негов колега. Дядо ти го ударил неправомерно и последствията за него били уволнение. Понеже носиш наследствен грях сме принудени да те уволним дисциплинарно. Все пак носейки греха, ти също си потенциален нарушител. Вече не си наш служител и т.н. Ти се съгласяваш с поставените условия и си тръгваш.
Колкото и глупави примери да съм дал, са за по близко практично приложение.
Е съгласен ли си с подобна трактовка ? Аз категорично не. Още повече, че това уж идва от най-съвършения и справедлив Бог.

Абонирам съм за pravoslavie.bg от фейсбук страницата им и получавам статиите им. Тази я бях чел преди време. Лесно е да се критикува науката. Неоспорим факт е, че и тя има пропуски. Всичко е в областта на теоретичната астрофизика. Тъй като никой не може да каже как, кога и защо е създадена Вселената. Посочените критици също са теоретици.

"Затова няма как да се избегне и впечатлението, че физиците просто нагласяват своите концепции, така че да съвпаднат с астрономическите наблюдения." Това е вярно. Струнната теория е точно това. По просто казано си пада малко стъкмистика за да може да попълни пропуските. С точно този инструмент обаче работи и автора на статията. С няколко десетки реда си натъкми нещата спрямо Библията. Има международни научни форуми, там се разискват  подобни въпроси. Излага си теорията и я защитава с аргументи.

"Християнската църква днес е изправена пред предизвикателството, с помощта на екип от експерти – космолози, астрономи, физици, математици, богослови и др., – да разработи подробен модел на Сътворението, който да позволява емпирична проверка на своята достоверност." 
Тука пак ще приравня с опростен пример. Когато искаш да направиш реглаж на клапаните - от къде вземаш техническите параметри? От производителя ( автора ) на мотоциклета, който е написал service manual.
Така, че Християнската църква да се обърна към автора ( който тя си мисли, че е ) с молитви  и от там да чака от нужната й информация. Не с с помощта на екип от експерти – космолози, астрономи, физици, математици да търси отговор.
И преди ти го бях написал, за разлика от религията, която си мисли, че знае всичко, науката, когато не знае отговор на даден въпрос пише теория.
Това е основната разлика. Нямам нищо против Християнството, но до там, че  да не ми пробутва нещо което тя не знае, за истина.

 


Неактивен ivchotr

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 7478
 • E няма такъв кеф!
 • Кара: Suzuki GSX 1100 E
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1022 -: април 10, 2018, 10:53:52 pm »
Надявам се да отделите малко време и да прочетете това:
https://www.pravoslavie.bg/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82/


Отделих му достатъчно време, за да го прочета цялото и мога да кажа, че това е поредният нескопосан опит да се обясни по "научен" начин Божието сътворение. Дори и за непрофесионалист като мен е очевидно бруталното напасване на някои научни теории, за да се обясни "божественият" произход на Вселената.
Например основният довод на списвача на тази жалка манипулация, който е повторен няколко пъти (обикновен психологически прийом) е това, че видиш ли, щом не сме видели все още протозвездите, значи те не съществуват, а следователно нямало и Голям взрив. Аз като непрофесионалист ще задам няколко прости въпроса:
1. Къде тези пичове смятат, че се намираме ние с нашата слънчева система и в каква посока сме гледали досега, че да се надяваме да видим Големия взрив?
2. Никой не оспорва разширяването на Вселената, макар че тези малко нескопосано го отбягват. Та, отдалечавайки се от Центъра на взрива, очевидно на светлината ще й трябва време да ни настига. Логигата води до извода, че за това постоянно увеличаващо се време след Взрива, разстоянието до мястото му също се увеличава. Как тогава някой може да очаква, че ще види началния момент при това гледайки в посока, която може и да е погрешната? Освен това на всеки е ясно, че всеки взрив е нещо, което трае части от секундата и след това остават само последствията от него. Да не говорим, че по принцип най-старият материал от взрива трябва да го търсим най-далеч от Центъра, защото този материал се е откъснал пръв и съответно е отишъл най-далеч. Да не говорим, че най-старият материал от Взрива може вече и да не "свети" за да го видим. Както всички знаем (пък и в статията е напиано) - звездите имат склонността да умират.
3. Авторът на този "научен" труд твърди, че би следвало да се наблюдава прогресиращо сблъскване на звезди и планети, на системи, купове и т.н. Този очевидно никога не е наблюдавал взрив наживо. Ако беше наблюдавал такъв, щеше да знае, че колкото повече се отдалечават частите на взрива от центъра му, толкова е по-малка вероятността те да се сблъскат и съответно да бъдат наблюдавани тези сблъсъци.
4. Авторът, комбинирайки тези полуистини стига до заключението, че "научно" е доказал появата на подренета още в самото начало Вселена. Страшно ме развесели идеята сформиран от Църквата екип от учени и теолози да докажат научно написаното в Библията. Ама няма смисъл да си губят времето. Аз отсега мога да прогнозирам, че няма да им трябва много време и ще го направят  ^-^ Нали това им е работата ^-^ Виж, ако си извадят главите от задниците, може и да свършат нещо полезно. Ама едва ли.
5. Авторът си е позволил да пропусне нещо, което се знае от десетки години, понеже така му отърва. А именно, че в земни условия някои физични и други закони действат малко по-различно, отколкото в открития Космос. Например се знае, че на Земята две успорени линии няма да се пресекат никога, но е изчислено, че в Космоса това е възможно.И на мен ми се струва странно, но щом са го сметнали, значи е така. В такъв случай голяма част от "доводите" , които авторът посочва като доказателства, просто не са такива, понеже се позовова на земни закони, които смята че трябва да действат по същия начин в Космоса. Ми няма как да стане. Дори в орбита на Земята на космонавтите им е ясно, че не трябва да скачат силно покрай станцията, за да не отлетят безвъзвратно в открития Космос. На Земята това няма как да се случи, нали?

На мен все не може да ми стане защо аджеба Бог, който е създал цялата Вселена, при това сам, при цялата тази мощ, му се налага да се бори със Сатаната, че чак на моменти аха да загуби битката. И защо ще му се налага да оставя да утрепят Сина му някакви недостойни създания, които с един замах може да изличи от лицето на Земята. Все пак е разрушил цели градове (за Содом и Гомор ми е думата), а с някакъв местен имперски наместник не се е справил. Старият и Новият завет си противоречат изначално. По една единствена причина - че знанието за Големия взрив е достигнало до списвачите на Библията по някакъв разбираем за тях начин (все пак евангелистите са били прости хора, заслепени от вярата си в Исус) и по никакъв начин не обяснява бездействието на Бог по отношение на убийството на Сина му. И понеже те е трябвало да си изпълнят мисията и да дадат ход на новата религия, за да натрият носовете на юдеите, които са им шитнали шефчето в сектата, са започнали да обясняват очевидните противоречия с идеите за всеобщото спасение на всички с жертвата на едного.
Още се чудя как не ги виждате тези очевидни неща.
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен silver_vlado

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 497
 • Кара: търся си... нещо :)
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1023 -: април 12, 2018, 09:40:35 pm »
Здравейте и от мен :) Темата е доста общирна (като постове) и не бих могъл да я прочета цялата, но имам един въпрос... дали (най-вече ivchotr) е гледал този филм - Тhe shack - Бараката?
Ако вече е разисквано се извинявам още веднъж :)  :cheers:  и успешен и безавариен сезон колеги :)

Неактивен ivchotr

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 7478
 • E няма такъв кеф!
 • Кара: Suzuki GSX 1100 E
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1024 -: април 13, 2018, 10:54:56 am »
Ти къде се загуби, бре :cheers:

Нe съм гледал подобен филм. Oт трейлъра му обаче разбирам, че е основан на вярвания в Бог и т.н. Филмите ги правят хора с различни вярвания, убеждения, причини... Аз съм гледал и Матрицата, примерно. Доста добре направено произведение, което дава вариант за "Създателя" на живота ни, в който се обясняват повечето неспецифични неща, които се случват в живота ни и за определени способности, които само някои хора притежават, и т.н. Трябва ли да му вярваме или просто да се забавляваме, докато го гледаме. Ще пробвам да видя какво се случва и с тази барака, ама предполагам няма да е нещо по-различно от останалите филми, в които се препредават послания от Библията.
Аз не отричам мъдростта в Библията, която касае човешките взаимоотношения. Това сме го коментирали по-напред в темата. Работата е там, че хората тези отношения са ги урегулирали хилядолетия преди Библията. В нея просто са повторени и то доста накратко. В Будизма например, тези въпроси са засегнати доста по-обстойно.
С Библията е така - някаква мешавица от история, приказки за лека нощ, морални норми, за някои от които трябва да се сещаш сам, щото някой някога си бил направил нещо си, и откровени глупости, целящи утвърждаване господстващото положение на една определена прослойка тарикати над останалата част от населението. Ами мерси, не смятам, че нормален човек трябва да си губи времето да вярва в глупости за възкръсване и непорочно зачатие.
Между другото, според един известен вярващ, краят на света ще е съвсем скоро - 21.04., та 22 ли беше идната седмица. Ползвайте оставащото ви време, че тогава щял да дойде лично Христос да накаже невярващите ^-^ ^-^ ^-^
« Последна редакция: април 13, 2018, 11:50:25 am от ivchotr »
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен китан

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 1229
 • Кара: изтребител
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1025 -: април 13, 2018, 02:21:37 pm »
пак ли ще мреме бе дееба

Неактивен ivchotr

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 7478
 • E няма такъв кеф!
 • Кара: Suzuki GSX 1100 E
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1026 -: април 14, 2018, 07:04:27 pm »
Според библейците, да ;D
Пък и то така или иначе поне веднъж в живота си човек умира безвъзвратно ;)
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен ivchotr

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 7478
 • E няма такъв кеф!
 • Кара: Suzuki GSX 1100 E
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1027 -: юни 11, 2018, 09:16:50 pm »
Ей, дойде лятото и заебахте темата ;D
Обаче хората не спят, а пък машините на Марс още по-малко.

https://www.sinoptik.bg/news/na-mars-sa-otkriti-organichni-molekuli-1549
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.


Неактивен dirtlego

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 668
 • Ducater
 • Кара: Ducati Diavel; Harley Davidson Night Rod Special; Yamaha FZ1, Yamaha FZ8; Honda Hornet 600
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1028 -: юни 12, 2018, 09:04:06 am »
То поне да карам ми от работа не мога да си вдигна главата.

Според мен поредната тема да съживи интереса за Марс, която е със заглавие от вида "ахаааа, откриха извънземен живот".
Обаче, като се зачетеш: "Наличието на органични съединения не е пряк индикатор за живот". Масата обаче не чете, гледа заглавието и ако пасва на очаквнията, заключението е ето, има извънземен живот, 8) т.е. "хората спят" в смисъл, че не четат. Забележи, как се пишат подобни статии, заглавието насочва към едно, а то всъщност не е точно така.
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Неактивен ivchotr

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 7478
 • E няма такъв кеф!
 • Кара: Suzuki GSX 1100 E
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1029 -: юни 12, 2018, 07:36:55 pm »
Аз статията я изчетох от край до край, даже и няколко други около нея. Тук въпросът е все пак как са се озовали наистина тези органични молекули в скалите на Марс. И освен това откъде се взема метанът и то в различно време и на различно място в различна концентрация?

Основният извод обаче е, че без значение откъде са се взели органичните молекули на Марс, те очевидно са дошли от място, различно от Земята. А пък според Библията нали тук Бог е сътворил живота и никъде другаде?
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен GKirov

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 11
 • Кара: Все още нищо :D
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1030 -: юни 14, 2018, 04:13:09 pm »
Съжалявам, че така неочаквано се включвам, ама ми стана интересно. Разбира се, че някъде ще има извънземен живот, глупаво е при положение, че вселената е толкова огромна да мислим, че ние сме сами. Надявам се да не засегна някого, но съм на мнение, че библията и изобщо религията е средство за мосов контрол. И ако се разровите из историята на средновековието и общо взето изобщо човешката история, ще разберете, че високопоставените „духовници” правят далеч по-тъмни, така да се каже неща от молитви, не случайно в не можеш да влезеш и пречетеш всичко от библиотеките на ватикана. Общо взето трябва да си отваряш очите и да четеш, както казахте вие, за да разбереш, че истината, не е това което ни представят медиите и управляващите. Нянкакси искам да зачекна темата с мишкова нива, баба ванга, царичина и съкровищата на нацистита, ама в момента сме на тема марс. Но наистина има живот там някъде и даже си мисля, че може да е още по-близко от марс, луната също е интересна, чудно ми е защо великите американци, не кацат вече на луната, не мисля, че е защото нямат долари, има нещо друго ;)

Неактивен dirtlego

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 668
 • Ducater
 • Кара: Ducati Diavel; Harley Davidson Night Rod Special; Yamaha FZ1, Yamaha FZ8; Honda Hornet 600
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1031 -: юни 14, 2018, 06:45:19 pm »
Добре дошъл.

Ако имаш време прегледай страниците назад, за да не се повтаряме.
Цитат
Разбира се, че някъде ще има извънземен живот,...
По какво се разбира? Сега, като замисля преди време имаше много често снимки на НЛО по вестници, списания, даже видеота. Качеството бе отчайващо, но имаше. Сега всеки има телефон с камера, а снимките не са толкова много, странно. Или са разредили посещенията ^-^ или са напреднали и не могат да се хванат в кадър.
Цитат
...библията и изобщо религията е средство за мосов контрол.
Това, че се използва за контрол е едно, а съвсем друго е, дали вярваш или не.
Цитат
Нянкакси искам да зачекна темата с мишкова нива, баба ванга, царичина и съкровищата на нацистита, ама в момента сме на тема марс.
Ние Ванга я зачекнахме, ясно е, че е вещица нямаща нищо общо с християнството.
Цитат
Но наистина има живот там някъде и даже си мисля, че може да е още по-близко от марс
"Наистина",... смело твърдение, но на какво се основава?
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Неактивен ivchotr

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 7478
 • E няма такъв кеф!
 • Кара: Suzuki GSX 1100 E
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1032 -: юни 14, 2018, 09:27:27 pm »
Айде сега, Ванга вещица :o

Хората си вярват в разни неща и тези, които са християни, виждат в основата на всичко техния си Бог. С мюсюлманите е същото. С будистите пак така.

Не отваряш дума обаче от къде  са се взели органичните молекули в скалите на Марс. Няма как да са пренесени там от марсоходите, защото ги намират в скалите. Значи са били там преди ние да пратим машините си там. Няма как да са се откъснали и от Земята - люлката на живота според Библията. Защото трябва бая тяга да се преодолее земното притегляне. Тогава? Явно или са били там по принцип, или са пристигнали там без наше участие. И в двата случая Библията, която според вярващите има отговор на всичко, не е в състояние да обясни този факт. То и няма как - писана е преди повече от 2000 г. преди откриването на органичните молекули на Марс и се занимава основно с разкази за някакви локални историйки от Близкия Изток.

А пък извънземните... Нормално е да се крият повече, откак нашите технологии взеха да напредват. Едно време кой моторист си е криел номера на мотора? А сега е масово явление ;D
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен китан

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 1229
 • Кара: изтребител
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1033 -: юни 15, 2018, 03:03:02 am »
аз за луната да си кажа мъката

за мен е на 100% обитаема
даже мисля,че това е центъра за контрол над хората
защо ли?
ами...сигурно заради няколко дневното лошо качество на картината която скрива какво реално е това луната
заради преданията на няколко древни народа,че е дошла до земята докарана от двама братя
заради огромното и въздействие,което оказва на хората
заради това че изследваме марс,а няма една ясна снимка на луната
заради това,че реално няма как земята да притегли толкова голямо тяло за спътник
заради това,че няма аналог на планета и такава луна
защото е куха-руснаците я треснаха с бомба и по вибрациите разбраха че не е плътна
защото според преданията,краят на предишната земна цивилизация,настъпва с пристигането на луната


та ако се чудите,от къде ни дърпат конците...не се чудете повече,от там е


между другото на американците им е казано,да престанат с опитите да стигнат луната или...и е посочено време и място на което ще се случи "природно" бедствие
и те рязко изоставят опитите за кацане там

не мисля да обсъждаме къде е кацнал армстронг,мисля че на всички вече е ясно

Неактивен dirtlego

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 668
 • Ducater
 • Кара: Ducati Diavel; Harley Davidson Night Rod Special; Yamaha FZ1, Yamaha FZ8; Honda Hornet 600
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1034 -: юни 15, 2018, 07:53:08 am »
@ivchotr,
Цитат
Не отваряш дума обаче от къде  са се взели органичните молекули в скалите на Марс.
Каква дума очакваш да отворя, ти знаеш ли от къде са дошли органичните молекули? И питам, ако наличието на органични съединения не е пряк индикатор за живот, защо смяташ, че това е "извънземен  живот? Защото много ви се иска ли? Казах и преди, понеже теорията за еволюцията издиша все повече с напредването на науката, трябва да се замести с нещо, което звучи "правдоподобно".
Никъде не съм казвал, че Библията дава отговори за всичко. Това, което съм казал е, че в нея пише за "Един", който има отговорите за всичко. Надявам се да правиш разлика.
Цитат
А пък извънземните... Нормално е да се крият повече, откак нашите технологии взеха да напредват.
Вярвай си на това наивно обяснение, ама предполагам определяш вярващите за наивни.

@китан,
Ти направо си готов за сценарист. Драсни един сценарий, че и Холивуд се изчерпа от към идеи за извънземни. Хубава теория имаш, ама по-скоро е конспиративна. Научно доказано ли е това, което казваш или го вярваш, че е така?
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Неактивен китан

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 1229
 • Кара: изтребител
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1035 -: юни 15, 2018, 05:50:41 pm »
са...клипа как прескача образа на луната може и сам да го намериш

явно им се е скапал нещо предавателя,щото е било за няколко дни-4  мисля че бяха

това че земята не може да си улови толкова голям спътник,не са мои изчисления,а на някой на който му е станало интересно как е дошла.

а това че не се върти и е винаги с едната си страна към нас????

а че появата и е обяснена от няколко от древните цивилизации по един и същи начин?

което обяснява и изчезването на предишната глобална цивилизация

тая дето е построила пирамидите например

Неактивен GKirov

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 11
 • Кара: Все още нищо :D
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1036 -: юни 15, 2018, 06:05:29 pm »
Това за луната, дори и да не вярваш в извънземни, чужди цивилизации, няма просто как да не се запиташ защо вече няма мисии до нея. Да не би да сме я обиколили цялата? Не знам дали се запознати със случая на един англичанин който разби сустемата ма НАСА в началото на 21 век. Пича беше си дръпнал някакви снимчици на луната, на които се виждат небостъргачи и подобни на пирамиди сгради. А и замислете се, кратерите са с доста правилна форма, или аз нещо недовиждам.
И освен, че руснаците я чукнаха,  беше изпратен сателит, обаче не знам кой точно го е пратил, който аварирал и се разбил в луната когато е ударил луната се е чуло метален звън. Не знам за вас, ама не мисля, че е нужно да го чуя по новините, за да е истина. Не случайно медиите имат толкова голямо влияние върху вярванията на хората. Ако вярвате само на масовите медии, едва ли бих ви убедил, но както казахте всеки си има вярвания, и не искам чесно казано да убеждавам никого, който си живее в 19, си живее тогава. Истината е, че днес кокото имаме достъп до всякаква информация, се предполага, че трябва не се подлъгваме толкова, но за жалост все още си оставаме стадо овце. Лека и безаварийна :)

Неактивен ivchotr

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 7478
 • E няма такъв кеф!
 • Кара: Suzuki GSX 1100 E
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1037 -: юни 15, 2018, 08:32:29 pm »
Дъртлего, признавам, няма друг демагог като теб. Достатъчно начетен изглеждаш, пък и сам казваш, че си такъв, за да знаеш каква е разликата между органичните и неорганичните молекули. Айде сега кажи откъде са се взели на Марс органичните молекули. Не очаквам да кажеш, че Бог може всичко, защото така ще компрометираш решението на всички екзистенциални въпроси - Библията. Но пък бих бил доволен да получа конкретен отговор, а не поредния въпрос на въпроса ми, с който се измъкваш.
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен dirtlego

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 668
 • Ducater
 • Кара: Ducati Diavel; Harley Davidson Night Rod Special; Yamaha FZ1, Yamaha FZ8; Honda Hornet 600
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1038 -: юни 15, 2018, 09:09:15 pm »
@GKirov,
Цитат
Това за луната, дори и да не вярваш в извънземни, чужди цивилизации, няма просто как да не се запиташ защо вече няма мисии до нея. Да не би да сме я обиколили цялата? Не знам дали се запознати със случая на един англичанин който разби сустемата ма НАСА в на
Запитвал съм се, но не намирам отговор освен конспиративни теории.
Цитат
Не знам за вас, ама не мисля, че е нужно да го чуя по новините, за да е истина. Не случайно медиите имат толкова голямо влияние върху вярванията на хората. Ако вярвате само на масовите медии, едва ли бих ви убедил, но както казахте всеки си има вярвания,
Така е, масовите медии манипулират хората, обаче ако обяват, че на Марс има живот всички ще повярват, нали? Т.е. зависи какво иска да чуе масата.

@ ivchotr,
Защо пък да съм демагог? :o
Цитат
...пък и сам казваш, че си такъв
Казвам, че предпочитам да чета и да търся информацията, която ме интересува, а не да вярвам на медии и съмнителни теории.
Цитат
Айде сега кажи откъде са се взели на Марс органичните молекули. Не очаквам да кажеш, че Бог може всичко, защото така ще компрометираш решението на всички екзистенциални въпроси - Библията. Но пък бих бил доволен да получа конкретен отговор, а не поредния въпрос на въпроса ми, с който се измъкваш.
Веднага отговарям, незнам! Не се опитвам да се измъквам. Попитах ти знаеш ли? Ако са открили това, което казват, щото пак въпросните медии ни поднасят тази информация от време на време, за да поддържат интереса, а и да се оправдаят милионите пръснати за изследване.
Интересно, как хората избирателно слушаме и избираме на кое да хванем вяра. 8)
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Неактивен Rossonero76

 • Sr. Member
 • ****
 • Публикации: 110
 • Кара: Kawasaki Versys 650 '09
Re: За вярата и религиите
« Отговор #1039 -: юни 16, 2018, 07:05:13 am »
Цитат
Научно доказано ли е това, което казваш или го вярваш, че е така?
Цитат
Интересно, как хората избирателно слушаме и избираме на кое да хванем вяра.
Човека има право да си вярва в каквото си иска, както всеки друг. Ти можеш да вярваш в Бог без да е научно доказано неговото съществуване, а имаш изискване към другите за това. Нека да мерим с един аршин навсякъде, не както ни е изгодно.

Цитат
Това, че се използва за контрол е едно, а съвсем друго е, дали вярваш или не.
Ако причината е да бъде контролирана масата, има ли значение дали вярваме в определена религия?

Цитат
... да се оправдаят милионите пръснати за изследване.
Така са казвали и навремето за хората занимаващи се с наука, положили основата на познанието, което имаме днес.

Отделно в самата статия не се казва категорично, че е открита форма на живот на Марс. Чисто и просто са намерени органични съединения.
« Последна редакция: юни 16, 2018, 07:08:07 am от Rossonero76 »