И какво?!?
Този пич преразказа накратко нашата тема. Сравнението на процеса по създаването на неживи предмети с живи същества обаче е крайно некоректно. Като идея за заблуда на умствено изостанали е добра, но не е в състояние да повлияе на хора, които могат да мислят. И изобщо не се учудих, че в един момент нещата опряха и до Христос. Тук идва и цялото противоречие в опита му да обясни сътворението от един основен Създател - от тленните останки на нещо живо, което е умряло, нямало как да се появи нещо друго живо... Христос обаче, нищо, че е роден от човек, е нетленен и това му свойство му помага да опровергае науката

И някой въобще замислял ли се е защо в Библията пише, че Бог е създал човека от кал? Демек от пръст и вода. Че когато погребем мъртвите си, те стават на пръст в едим момент. Че без вода нищо не се случва на тази планета? Не и животът...
Ама пичът вярвал, че нямало как този съвършен човек да се появи ей така от нещо друго преди него. На пича вярата му стигала. О'к. На мен обаче не ми е достатъчно просто да вярвам. Трябват ми доказателства. Защото съм наясно, че след взрив всичко се разпръсква на съставните си части. Както е при Големия взрив. Пичът от видеото бил виждал взривове, ама не бил виждал нещо да се създадяло след тях. Ами ако можехме да се видим с него след 4.5 милиарда години, можеше и да видим какво - що. Ама понеже не можем, трябва да вярваме, че нещо е невъзможно да стане от самосебе си и затова трябва да вярваме, че го е направил Бог. Типично за религиозно вярващ.
Аз твърдения нямам. Всичко, което съм излагал в тази тема, е открито от някой друг. Споделям и някои теории за определени етапи от еволюцията на вида ни, но очаквам да се потвърди някоя от тях. Бих се радвал да дочакам, де, щото някои неща стават бавно, а човешкият живот колкото и да е дълъг, не стига. За това, че има няколко вида човеци и те са живяли заедно в даден момент, има достатъчно доказателства. Не само теории. Начини на доказване, които се основават на "написаната от Създателя неповторима ДНК на всеки един от нас" (цитат от видеото на пича). Та, ако човек вярва, че нашата ДНК е божествено създадена, не виждам причина да отрича доказателствата, базирани на разчитането ѝ, когато се сравняват различните видове човеци и предшествениците им, та така чак до амебите, чехълчетата или първичния "бульон".
П.П.
А Потопа го пиша с главни букви заради теб - за да го отлича от всички останали наводнения и да не се налага да обяснявам за кое точно става въпрос. Затова пиша и Библията с главна буква, и Бог също. Защото на мен ми е известно, че има куп други богове, в които хората са вярвали далеч преди Библията. Иначе тази книга с нищо не заслужава да бъде изписвана с главна буква, ама заради темата няма как.