.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Yamaha yzf 750 Прекъсва ПОМОЩ  (Прочетена 3167 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

largo_930601

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6
Yamaha yzf 750 Прекъсва ПОМОЩ
« -: май 09, 2016, 08:50:30 pm »

Здравейте колеги !! Пиша тази тема защото имам сериозен проблем с моята Yamaha yzf 750 1993г и се надявам някой от вас да е имал същия или да знае за какво става на въпрос . Та закупих ямахата преди около 2 седмици от човек който не я беше палил 3 години , та аз преди да я изпробвам почистих карбуратори резервоар филтар и като го зглобих мотора запали и работеше доста добре .Докато не го изкарах на следващия ден но като му подам гас мотора си върви много добре до едни 9 хиляди оборота след това не иска изобщо да качи повече оборотите , та аз веднага си помислих ,че нещо съм разбазикал по карбораторите , закарах мотора на един пич който ми направи синхрон  и мотора заработи много добре , мъркаше ! Но за голяма моя жалост проблема във високите си остана .... Почнах на ново да търся проблема ,Екзюп клапата си работи супер , смених свещите , мотора продължи да прави този проблем , и един ден пак развих свещите и забелязах ,че на 3-ти цилиндър свеща не е работила !! Веднага свалих лулата и я почистих добре проверих дали дава искра , стори ми се слаба но си имаше искра , та завих свеща и почнах да пипам кривките на мотора , всичко си беше нормално . Забравих да кажа ,че фланците на карбураторите са ми леко напукани но аз мисля ,че от там няма проблем защото мотора работи перфектно в ниските и да кажа ,че чистих резервоара  и запушвания няма и карбураторите им мръднах иглите защото си мислех ,че не му достига гориво но мисля .че не е това проблема .... Сигурен съм ,че някой ще ми каже заведи го на майстор но да ви кажа патил съм много от "МАЙСТОРИ" за това предпочитам сам да си правя нещата , колеги помагайте ще съм ви благодарен ... БИРАТА ОТ МЕН !  :cheers: :cheers: :cheers:
Активен

Moni

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 874
  • Кара: XL 700
Re: Yamaha yzf 750 Прекъсва ПОМОЩ
« Отговор #1 -: май 10, 2016, 01:03:15 pm »

Що не хвърлиш едно око на вакуума на помпата да не е свършил маркуча.Имах такъв проблем но забиваше малко по рано.
Активен

largo_930601

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: май 10, 2016, 08:41:33 pm »

Кой вакум ? На коя помпа ?
Активен

Moni

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 874
  • Кара: XL 700
« Отговор #3 -: май 11, 2016, 08:16:15 am »

От единия цилиндър имаш щуцер свързан с маркуч за бензиновата помпа(мисля,че ти е вакуумна)някъде под резервоара около кранчето.Него провери да не е нацепен или смачкан. 
Активен

largo_930601

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: май 11, 2016, 09:20:50 pm »

Всичко е добре там колега , работи си перфектно . пробвах с друг резервоар на същия мотор и работи по същия начин !! Тук от извесно време спря да ми работи 1-ви цилиндър много странно искрата ми се струва много слаба но все пак я има , има и някаква вероятност да е от бобините този проблем ?
Активен

kiko22

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1079
« Отговор #5 -: май 12, 2016, 08:37:44 am »

Колега,не знам дали мотора ти има кранче за бензина,но ако има,не е зле да го провериш да не е затлачено и запушено.Също така виж си горивния филтър (ако има такъв) да не е запушен или монтиран обратно.На него трябва да има стрелка.
И последно,не искам да те плаша,но ако не откриеш проблема,не е лошо да измериш компресията на двигателя.Успех!
Активен
Всеки умира,но не всеки живее!

Veselin_YZE 750

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 282
« Отговор #6 -: май 12, 2016, 09:42:58 am »

Мотора е с електрическа бензинова помпа , сработва за няколко секунди при подаване на контакт , работи постоянно само когато горивото в резервоара е малко/на резерва/, кранчето е вакумно . По телефона е малко трудно да се даде точна диагноза , може да са свещи , може мембрани на карбураторите , клапа , електроника , .....
Активен

largo_930601

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: май 12, 2016, 05:44:17 pm »

Всичко това което казвате колеги го проверих и смених което можах де .Мисля ,че разбрах от какво е и дано да съм прав, ако съм прав ще се размина само с едни бобини. Намерил съм си и ако се оправи мотора ще пиша задължително  !!!  :cheers: :cheers: :cheers:
Активен

yamaha1100cc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 692
  • Кара: Lifan LF 150-9J 1.РЕГ:17.07.2014 Сега с Двигател Zongshen 167FMM 229сс 17 коня
« Отговор #8 -: май 12, 2016, 08:33:16 pm »

Съмнявам се да са бобини.Дано греша. :cheers: :beer:
Активен

largo_930601

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: май 16, 2016, 08:10:06 am »

Съмнението ти колега излезна правилно , не са бобини :х Но пък открих много ръжда в резервоара и нищо чудно от там да ми идват всичките главоболия . Дайте съвет с какво да изчистя бензиновата помпа ?
Активен

Veselin_YZE 750

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 282
« Отговор #10 -: май 16, 2016, 08:37:55 am »

Имам перфектен резервоар , без никаква ръжда , комплект с работеща помпа и вакум кранче.
Активен

largo_930601

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: май 16, 2016, 09:37:36 am »

Ще пробвам колега да изчистя помпата и резервоар ,ако няма добър резултат ще ти пиша за цена на резервоара ,Мерси ! :cheers: :cheers:
Активен

Страницата е създадена за 0.159 секунди с 22 запитвания.