Здравейте

Като цяло смених си Сузукито,и минах в отбора на ходндите

Сега съм разконтрил почти целият мотор,и сега почистване,подмяна на разни неща,,подготовка за боя и тн.
Та по въпроса: (Имам ПДФ менюъла,и що годе техническа грамотност)Свалих си карбуратора за почистване.Визуално само външни мръсотийки. Почистване със съответните препарати и тн,обдухване с компресор,изкисване на всички ижектори и тн от вътрешността на карба.....
Та този карбуратор има "CARB HEATER" трасе,което си е вързано към водната помпа,като трасето е както следва:
1- Водна помпа,
2- някакъв клапан,
3 - влиза в 4ти карб.,
4 - връзката е V образна,и излиза от 3ти,
5 - с маркуч отива до 2ри,пак
6 - пак V и излиза от 1ви карб. и се връща пак към помпата.
При махането на свързващият маркуч м/у 2ри и 3ти карб. вътре беше ръждива работа. Маркуча го изчистих,при почистването на карбовете V връзката м/у 1ви и 2ри се прочисти и е проходима,обаче тази м/у 3ти и 4ти карб е бетон запушена.Пробвах с ВД,с Контактен спрей, с Оцет, иии започнах да се чудя,дали няма нещо,което да отваря трасето при определена температура,както термостатите,но ме съмнява да е така.а и в иаграмите на карбуратора няма обозначено подобно нещо.
Ако може,който си е блъскал главата с тия карбуратори да каже или да даде съвет с какво са го отпуша.
.......на снимката в дясно закръгчената V връзка