Автор Тема: проблем с карбуратор HONDA CBR F3  (Прочетена 2969 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен EODDIVER

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 49
  • Кара: 2,0 ford maverick 2002,honda cbr 600 F3 и на жена ми ровъра :)
проблем с карбуратор HONDA CBR F3
« -: март 05, 2017, 07:48:01 pm »
Здравейте  :cheers:
 Като цяло смених си Сузукито,и минах в отбора на ходндите :) Сега съм разконтрил почти целият мотор,и сега почистване,подмяна на разни неща,,подготовка за боя и тн.
 Та по въпроса: (Имам ПДФ менюъла,и що годе техническа грамотност)Свалих си карбуратора за почистване.Визуално само външни мръсотийки. Почистване със съответните препарати и тн,обдухване с компресор,изкисване на всички ижектори и тн от вътрешността на карба.....
    Та този карбуратор има "CARB HEATER" трасе,което си е вързано към водната помпа,като трасето е както следва:
   1- Водна помпа,
   2- някакъв клапан,
   3 - влиза в 4ти карб.,
   4 - връзката е V  образна,и излиза от 3ти,
   5 - с маркуч отива до 2ри,пак
   6 - пак V и излиза от 1ви карб. и се връща пак към помпата.
  При махането на свързващият маркуч м/у 2ри и 3ти  карб. вътре беше ръждива работа. Маркуча го изчистих,при почистването на карбовете V връзката м/у 1ви и 2ри се прочисти и е проходима,обаче тази м/у 3ти и 4ти карб е бетон запушена.Пробвах с ВД,с Контактен спрей, с Оцет, иии започнах да се чудя,дали няма нещо,което да отваря трасето при определена температура,както термостатите,но ме съмнява да е така.а и в иаграмите на карбуратора няма обозначено подобно нещо.
 Ако може,който си е блъскал главата с тия карбуратори да каже или да даде съвет с какво са го отпуша.
 .......на снимката в дясно закръгчената V връзка

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • Публикации: 8451
  • E няма такъв кеф!
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
Re: проблем с карбуратор HONDA CBR F3
« Отговор #1 -: март 05, 2017, 09:48:53 pm »
Смятам, че проходът е просто затлачен с котлен камък. Накисни го с разтворител за котлен камък и като поомекне, го разчегъртай с нещо.
« Последна редакция: март 05, 2017, 09:55:02 pm от ivchotr »
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен apollo11

• Hero Member
  • Публикации: 556
  • Кара: TDM900
« Отговор #2 -: март 05, 2017, 09:51:01 pm »
Да допьлня - оцет, препарат за кафе машини..;)

Неактивен EODDIVER

• Jr. Member
  • **
« Отговор #3 -: март 05, 2017, 10:10:10 pm »
 Е,цял ден седя с оцет,днес пак го мъчих със всякакви препарати и редуване с компресора с въздух.Попринцип,няма как да бръкна,понеже формата  е V а затлачването е в единият сантиметър на върха,а вътрешният отвор е нещо като 3мм.Или поне не мога да бръкна с нещо твърдо,за да го изчагъртам......ще го мъча докато се отпуши.Като цяло въпроса ми бе насочен,ако някой знае ,да не би да има нещо клапан някъв.
 Иначе да си представя мотора,и идеите ми за него

Неактивен EODDIVER

• Jr. Member
  • **
« Отговор #4 -: март 05, 2017, 10:48:29 pm »
 До тук съм сменил,гуми,боядисване на джанти,къдрави дискове, спирачни маркучи с метална оплетка,почистване на цялата спирачна системаи раздвижване на буталцата на спирачните апарати-предни и заден,почистване с контактен спрей на буксито които видях и до които имах достъп,ремонт по пластмасите и вече са занесени за боя,нови грипчета,тапи и дръжки,и преден калник,от по нов ЦБР,че ми допада,и горе долу това е за сега поне

Неактивен EODDIVER

• Jr. Member
  • **
Re: HONDA CBR F3
« Отговор #5 -: април 16, 2017, 07:42:54 am »
Аууу колеги :) Стана страашно :) карба се отпуши,как да е ....мотора го сглобих вчера,и като за велик ден стана като великденско яйце или като киндер сюрприз-ама за пораснали момченца  :occasion18:

Неактивен Karaboev

• Full Member
  • Публикации: 50
  • Кара: Honda CBR f4
« Отговор #6 -: април 20, 2017, 07:27:47 pm »
Бравно колега страхотно изглежда. Аз моята ф4ка така я бях разкостил и стана като нова.

Неактивен HrdStL

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 46
« Отговор #7 -: април 22, 2017, 03:30:22 pm »
Браво, доста добре се е получило.  :bravisimost: