Е , аз изказах личното си мнение и за вървежа нямам лични впечатления просто като го разглеждах някак ми малее - не , че аз съм много голям де 183см/87кг
Все пак хората ходиха на Слонския събор с 125кубикови моторчета , а той не е наблизо 
Определено си прав - всичко е строго индивидуално. Преди години редовно правих разходки със 125 кубика чопър или 150 кубика скутер - всеки уикенд по 500 километра с пасажер. Всичко е до нагласата, нуждата, удобството и така нататък. Затова накупих много и различни мотори.
Аз сравнявам с моторите на моите приятели. НЦ е някъде по средата като габарити, а като височина - висок си е. Един от приятелите ми има Vstrom 650. За мен е прекалено обемист за тази кубатура и мощност. Излишно голям. Аз съм 1,78 и НЦ ми е добре като височина. Седалката е доста голяма. На мен ми се иска да е малко по-тясна, защото не обичам широки седалки (от тях ме боли задника), но това е положението.
Като вървене - всичко е във въртящия момент и теглото При НЦ, въпреки голямото тегло (250 кила с куфарите), моторът си върви доволно. Моринито е с 10-12 коня отгоре и същия въртящ момент (по книжка). Двата мотора набират и вървят наравно.
Друг от френдовете кара един Доминатор (леко моднат до 700 кубика). Като се кача, имам чувството, че съм яхнал мотопед - наглед голям мотор, а всъщност малък и "тънък". Седалката е безумна за двама, въпреки, че има достатъчно място. Усеща се като мощен мотопед...
Тъй като вее остарях, започнах да капризнича от разни дребни неудобства. Голдуингът предлага всичко, което мога да си пожелая. Чувствам се комфортно и удобно както на дълго, така и в градския трафик. Няколко пъти споделях - да, муша се между колоните с лекота и хич не ми пука (а тук трафикът е кошмарен). Обаче, не дай Боже да се озова на някой стръмен и тесен участък в планината (като последната разходка) - няма излизане, освен с падане... Веднъж ми се случи - отидохме да обядваме в едно родопско село - Косово. Там кръчмата е на майка си в г...за. Никакъв проблем - ходил съм с други мотори и даже с кемпера, но с Голдуинга беше страшно. Щях да се пребия. Едни калдаръми от големи камъни под силен наклон. И като усетих, че под десния ми крак не стигам земята... Едва успях да изправя мотора. Тежи, мамка му.