Здравейте, колеги! От скоро съм част към мотообществото, така да се каже, и от сравнително скоро имам първия си мотор. Сигурно вече се чудите какъв ще е този "рядък" мотор, ами това е Cagiva Aletta Oro S2 (125cc, 2T). Като цяло не знам много за модела, но знам, че най-вероятно съм единствения в цяла България с този мотор, което честно да си кажа не е много добре. Ето снимка и на мотоциклета:

Единият от проблемите, с които се опитвам да се справя в момента, е маншона/колектора (така и не намерих кое от двете наименования е най-правилно) или иначе казано това е гумената част, която свързва карбуратора с цилиндъра, като тази гумена част върви и с резонатор за изпарения. Та, тази определена част - колектора се е нацепила, тъй като, както казах е гума, и в момента цепнатините са залепени със силикон (не с този за прозорци

), но идва време да разглобявам мотора за смяна на консумативи и т.н, а силно ме съмнява, че след като сваля колектора вече наистина няма да става за нищо...
Така изглежда колектора на Cagiva Mito 125:
А ето какво представлява на моята Cagiva: 
Моля, ако някой има идеи как да оправя т'ва гуменото "нещо" да казва. Няма ли някой, който прави такива неща по поръчка, например? П.П. Пълен новобранец съм от към тия неща, готов съм да приема каквато и да е критика или каквито и да са съвети. Търсил съм къде ли не в интернет за тази част, но уви, няма я никъде... Още един въпрос - звукът на мотора е изключително зле, поради факта, че си напрвих тъпия експеримент да отворя гърнето и да видя на какъв хал са нещата, съответно ватата се поразмести и в момента е ужас.. Та, искам да попитам, наистина ли вътре се слага стъклена/стоманена вата, за да изолира шума? Искам да я подменя за по-добра изолация и като цяло да пооправя звука малко.