Проблема не е нито в моторчето нито в копчето , ама ще почопля семки
Накрая във форума ще останеш само ти и семките. А , забравих и Санчо Панса.
Що бе - аз само гледам , ТИ си човека със познанията(поне ти така твърдиш) аз само се наслаждавам
по никакъв начин не съм ти попречил или успорил твоите твърдения
Невиждам от какво си недоволен
На мен няма как да ми пречиш , аз не знам да съм пускал тема в кой и да е форум , с цел да си оправя мотора. Научил съм се без форуми , интернет и "кажи баби тенкю".
Най-просто казано , оборотите се повишават като отвориш дроселите , и ако има горивна смес в правилно съотношение , и ако няма проблем с повдигането на шибърите /скъсани мембрани , запушени отвори/ , оборотите трябва да се повишават до максимума. Но горивната смес трябва да изгори до точно определен момент , а за изгарянето и е нужно време. Затова с повишаването на оборотите се променя и момента на запалване. При ниски обороти предварението е малко , при високи обороти е значително по-голямо , така горивната смес изгаря до точно определения момент. При по-старите мотори това ставаше механично , при по-новите това става с електрониката. Няма ли предварение , няма високи обороти.
А ти вместо да чоплиш семки , може да му помогнеш със съвет. Щото след време ще се налага пак да пускаш теми "Как да съживим форума".