Автор Тема: Помощ в избор на мотор / Новак  (Прочетена 16657 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен LegendaryChriss

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 6
Помощ в избор на мотор / Новак
« -: декември 30, 2018, 07:28:08 pm »
Здравейте! Ще ме извинявате, че ви досаждам 1-2 дни преди нова година, но сега намерих време малко... та по същество: Имам А категория от миналата година, но така и не си купих мотор.. тази пролет обаче няма как да пропусна. Почти сигурен съм, че ще е 600 кубика, може да се стигне и до 750 да речем, по-надолу от 600 обаче не ми се иска да падаме.
Като цяло търся турър мотор... ще го карам градско в ежедневието(до работа и обратно) и извън града в уикендите(да речем до някой друг по-близък град). Като цяло съм се насочил към Honda Hornet след 2005(новата маска или 2-ро поколение, който както се досети). Четох за тези мотори, но главно за старите(първо поколение, с кръглия фар) и не съм сигурен дали всичкото което съм чел за тях може да се отнася и за тези след 2005 година? Другото което е... видях, че има някакви между 2005-2006 година които са със стара маска(кръгъл фар) но пък са със новото дигитално табло? Като цяло ретро визията ми допада на тези преди 2005г, но пък километража ме дразни, вече след 2005 ме радват, нямам претенции дали да е с кръглия фар(2005-2006) или вече новата маска която са си от 2005 нагоре. Целта на темата е, кой с каквото може да помогне, дали съм се запътил към добър мотор? Редовни болки на тези мотори? Препоръка за сходни мотори, които са с подобни характеристики в този ценови диапазон? Може да съм изпуснал нещо, ще ме извинявате, но пък може смело да попитате в коментарите. Благодаря и весело посрещане на следващата година.
« Последна редакция: декември 30, 2018, 07:31:32 pm от LegendaryChriss »

Неактивен apollo11

• Hero Member
  • Публикации: 556
  • Кара: TDM900
Re: Помощ в избор на мотор / Новак
« Отговор #1 -: декември 30, 2018, 07:46:58 pm »
Разгледай xj6, fz6 на Ямаха, bandit на Сузуки или хонда cbf600
Аз също харесвам ретро визията с кръгъл фар,но версиите със спойлери са по-удачни за извънградски трипове и скорости над 120

П.с.
Xj6,cbf600 съм карал ( Фазер само от старите, но определено не ми е от любимите)- по английските форуми ги водят комютъри*; т.е.  ежедневни мотори;
Като такива не блестят с динамика или визия, но определено са с повече километри на вторичния пазар - това да не те притеснява де;всичко зависи от състоянието ;)

• Jr. Member
  • **
« Отговор #2 -: декември 30, 2018, 10:17:49 pm »
Разгледай xj6, fz6 на Ямаха, bandit на Сузуки или хонда cbf600
Аз също харесвам ретро визията с кръгъл фар,но версиите със спойлери са по-удачни за извънградски трипове и скорости над 120

П.с.
Xj6,cbf600 съм карал ( Фазер само от старите, но определено не ми е от любимите)- по английските форуми ги водят комютъри*; т.е.  ежедневни мотори;
Като такива не блестят с динамика или визия, но определено са с повече километри на вторичния пазар - това да не те притеснява де;всичко зависи от състоянието ;)

Какви са ти впечатленията от XJ6? Преди се интересувах от него, но прочетох някъде, му скъпи били частите и поддръжка като цяло... и се отказах.

Неактивен apollo11

• Hero Member
« Отговор #3 -: декември 30, 2018, 11:12:26 pm »
Ми,нищо подобно!..поддръжката е като на всеки мотор;
Вървежа е като за 70тте си коня..за да върви иска да е над 5000 об.,но това важи за всички..
Окачването е бюджетно- само прилоуд  отзад , но при желание, има и решение за предницата..която стандартно си е мека,но не прекалено(поне за късото време в което го пробвах)
П.с.с.
Още имаме в семейството и вдин xj600'93 истинска класика си е - не се разваля,грешки прощава..и за разлика пт съвременните мотори,на 6та с двама си изтегля от 60км/ч беЗ трясъци и вибрации.
Новия* xj6 е същия (карах 2008)

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • Публикации: 8451
  • E няма такъв кеф!
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
« Отговор #4 -: декември 31, 2018, 03:21:47 pm »
Да разбираме ли, че бюджетът има някакъв лимит и ако е така, какъв е?
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

• Jr. Member
  • **
« Отговор #5 -: декември 31, 2018, 05:35:36 pm »
Да разбираме ли, че бюджетът има някакъв лимит и ако е така, какъв е?
Ами... за читава екипировка колко трябва да отделя? Както и за първоначално обслужване на мотора, след като го взема?
Мисля си за макс 6к, в случай, че мотора е хубав - 7к. (всичко, общо).

Неактивен китан

• Hero Member
  • Публикации: 1424
  • Кара: изтребител
« Отговор #6 -: декември 31, 2018, 06:49:29 pm »
хорнет след 2007,преди това са карбураторни
фз6 след 2007 с2 е модела
кавазаки з 750  2007
или гср 600

това са моделите дето трябва да гледаш,според мен

всички са накед и ти влизат в бюджета

сядаш,пробваш и решаваш

вземи си някой дето разбира при огледа,дори да си платиш е добра инвестиция,която после ще ти спести много главоболия.

имат си и версии със спойлери,ама са мега грозни според мен и са малко по-туристически ориентирани.ако ще го ползваш повече градско,си вземай накед без да мислиш,стават си и за преходи  над 700км без проблем и си джиткаш със 160-180 без никакви драми

• Jr. Member
  • **
« Отговор #7 -: януари 01, 2019, 10:59:46 am »
Ясно, мерси. Да, ще взема 1 пич с мен, който има опит при мотоциклетите, че аз не ги знам тънкостите. Няма да е със спойлери със сигурност, защото и аз ги смятам за доста грозни.
Предполагам или ще е Hornet или Yamaha xj6/fz6.

Неактивен apollo11

• Hero Member
« Отговор #8 -: януари 01, 2019, 11:16:11 am »
Xj6 със спойлери е доста добър.. с времето ще оцениш ветрозащитата..
https://youtu.be/GrqEj7KO9uc
https://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_xj6_naked%2009.htm

Хондата е .. със спойлер; при нея са готини моделите с кръглия фар, а те са по-старите

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #9 -: януари 01, 2019, 11:18:37 am »
Бандит 650 се включва във всичките ти критерии заедно с екипировката.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен китан

• Hero Member
« Отговор #10 -: януари 01, 2019, 02:51:06 pm »
банита 07-08 е карбураторен,а и двата с ф джей саяко скопени,със скапано окачване и най-вероятно спирачки,сравнени с накетите изброени от мен.

та ако искаш мотор,който да си е истински мотор и да не пиислед 2 седмици,че ти трябва нещо по мощно си избери един от тия дето ти предложих

ако обаче те е страх че няма да се справиш с истински мотор,най-вероятно ще си прав и си вземи някоя от скопените и тежки версии,дето еда се превлачат по пътя ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

ф джей 205кг
фз 180кг

за мен само тоя факт е достатъчен да разбера кое е мотора в случая ;D ;D ;D ;D

за моделите 2007-8 говоря

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #11 -: януари 02, 2019, 10:41:02 am »
Мммм, даааа. Не се сравнявай с хората, които тепърва ще се качват на мотор. Не всички са се родили състезатели. То е ясно, че на човека това няма да му е последният мотор. С времето ще реши кой е неговият мотор. За в града и леки трипчета не му трябва изтребител, а сигурен и здрав мотор, който харчи малко, не се троши и е с евтино обсслужване. Бандитът е такъв. А този с маската е и по-красив и по не духа.

Неактивен китан

• Hero Member
« Отговор #12 -: януари 02, 2019, 11:48:38 am »
са от скука кви спорове трябва да водя ;D ;D ;D ;D

изброените от мен мотори освен надежни и здрави,са и по-леки
с по-добро окачване и спирачки и най-важното са си царете на града,без това да ги прави неудобни и за по-дълги трипчета
влизат и в цената

на твое място бих погледнал от кой модел ще намеря най-запазения екземпляр и ако са 2 бих си избрал единия по красота

сузукито ми е на последно място от изброените 4

ама ги подкарай,че то има силни ниски и се кара много лесно

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #13 -: януари 02, 2019, 01:23:02 pm »
Повечето пишат от скука тук ;D
20 кила кога ще ги усети, ако моторът е балансиран както трябва? Да не би да го носи на гръб? Дори и да се наложи да го вдига някъде, 20 кила горница пак няма да го затруднят. Сузукито тегли на 6-та от 40 км/ч без да се замисля. Не казвам, че е най-добрият мотор, ама в никакъв слуай не е най-лошият. Трябва да се преценят всички предимства и недостатъци, спрямо основната идея за ползване и той фаворитът ще се покаже сам.

• Jr. Member
  • **
« Отговор #14 -: май 04, 2019, 08:53:16 am »
Малко да ъпна темата щото след макс месец ще се сдобия с нещо, та като цяло от много четене и човъркане се спрях на Suzuki SV650, въпроса ми е от коя година почват моделите с инжекцион и по какво мога да позная? Стопа? Другото което се чудя дали да си взема "голия" или S версията?
« Последна редакция: май 04, 2019, 08:55:56 am от LegendaryChriss »

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #15 -: май 04, 2019, 03:28:47 pm »
Погледни ТУК Отляво влизаш в линка към Сузуки и на 12 страница ще можеш да разгледаш всичките модели на SV 650.

Неактивен valentyno

• Hero Member
  • Публикации: 823
  • Кара: Majesty 400
« Отговор #16 -: май 04, 2019, 08:41:17 pm »
Аз мога да споделя опит, карал съм такъв мотор, макар и от първите модели с карбуратора и смело мога да заявя, че е чудесен избор. А за това дали да е S версия, си е въпрос на личен избор, а мен лично "голия" ме радва повече. Успех с избора.
Валентин Андреев

• Jr. Member
  • **
« Отговор #17 -: май 05, 2019, 12:34:26 am »
И аз се насочвам към голия изглежда, по-красив е, поне за мен. Иначе аз ще търся с инжекция със сигурност. Гледам от 2004-2005 нагоре.