Малко update по темата...
След доста четене на мнения по форуми, обикаляне по магазини и пробване на каски, днес се сдобих с Caberg Duke II

("модуларка", pinlock, вградени слънчеви очила). В този ценови клас до 400 лева (взех я за 339 на място от gmoto - официален вносител на марката) друга с 5 звезди Sharp и "зелено" на всички ударни зони аз не видях/намерих. Затова и я взех, въпреки някои мнения, че е една идея по-шумна. Като му дойде времето ще разбера...
След още повече мерене на най-различни марки и модели, се сдобих и с ръкавици Alpinestars SP8, пак от същото място. От всичко мерено, те и SP5 (късия вариант) "ми заспаха" по ръцете. На някои места продавачите твърдяха, че за моите цели (разходкаджийско каране с максимални скорости до 140) не ми трябват "такива спортни" и става и с най-обикновени, но реших че блокирания малък пръст и повечето протектори са само в плюс и взех тези.
Вече нямам търпение, но малко остана... На другата заплата яке и курс, като разчитам че ще ми предоставят наколенки, а до юни (когато ставам на 24) и панталон и ботуши. Ако някой има мнения, препоръки, насоки - отворен съм.
Като послепис мога да споделя доста положително мнение за въпросния магазин. Изчакаха ме съвсем спокойно след работно време, помогнаха ми в избора, като не гледаха като други просто да ми продадат нещо и по възможност да е скъпо, а дори точно обратно - предложиха ми дори по-евтини, но пак добри ръкавици.