Автор Тема: Завръщам се като новобранец  (Прочетена 38707 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Гошко

• Hero Member
  • Публикации: 2918
Re: Завръщам се като новобранец
« Отговор #60 -: март 04, 2019, 06:39:00 pm »
Звук е :
Наличие на трептящо тяло в съответна среда плюс слухов орган. Може да бъде само един, без значение от височината и постоянството на трептенето.
Шум е:
 Съвкупност от звуци.
Тон е:
Звук с точно определена ПОСТОЯННА честота.

Предлагам да не се изпитваме повече по Е.т.м.
« Последна редакция: март 04, 2019, 06:43:47 pm от Гошко »

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • Публикации: 8451
  • E няма такъв кеф!
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
« Отговор #61 -: март 04, 2019, 06:49:23 pm »
Днес експериментирах с моята. Когато закрия входните въздуховоди с ръка, част от звука от преминаващия през каската въздух, изчезва. Казвам част, защото не съм закривал всички въздухозаборници. Предполагам, че е така с всички каски с проветрение.
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен apollo11

• Hero Member
  • Публикации: 556
  • Кара: TDM900
« Отговор #62 -: март 04, 2019, 06:58:13 pm »
А като залепиш и фугите на подбрадника на модуларна каска, като облепиш и слюдата, става доста тихо ;)

Неактивен kokoVmaxa

• Fan of DUCATI but BMW User
  • Moderator
  • Hero Member
  • Публикации: 4039
  • "RBT Custom motors" Ltd.
    • www.racebiketuning.com
  • Кара: BMW & HD
« Отговор #63 -: март 04, 2019, 09:14:20 pm »
 .......следователно извода е купи си каска която не се налага да облепяш с Тиксо..........  ;)
My Garage - R1100S Boxer Cup / , H-D FXR Black Death / DUCATI 748R Superbike

Неактивен kokoVmaxa

• Fan of DUCATI but BMW User
  • Moderator
  • Hero Member
  • Публикации: 4039
  • "RBT Custom motors" Ltd.
    • www.racebiketuning.com
  • Кара: BMW & HD
« Отговор #64 -: март 06, 2019, 04:05:46 pm »
 като си купуваш ЕВТИНА Каска за ТВОЯТА Собствена глава - да попитам какво спестяваш и с какво се упокояваш ?

Аз мога да гладувам 30 дни дето се вика , но Аз компромисна каска няма да поставя на Моята глава НИКОГА ....... много ми е интересно кой оценява главата и живота си като цяло на цената на спестените 200-300 лв ........?
 Защото дефакто разликата не е чак толкова голяма , че да се налага да си викаш абе толкова пари за каска нямам - ами то по добре не се опитвай да си пробваш късмета , че дявола си няма работа.

Преди точно 20 години имах падане с евтина каска със 60-70км/ч ............ по думи на бърза помощ съм бил при байПешо 20 мин ......... тоя дето се опита да ме убие избягал естествено , ако беше малко по сериозно кво правехме с евтината каска ? Тогава още си казах , че никога повече няма да си пробвам късмета със Здравната си книжка.
 Хубаво е човек да помисли точно над това - КОЛКО СТРУВА ГЛАВАТА и ЖИВОТА МИ ?!
My Garage - R1100S Boxer Cup / , H-D FXR Black Death / DUCATI 748R Superbike

Неактивен Mitaka_PR

• Hero Member
  • Публикации: 438
  • Кара: Suzuki GSR600
« Отговор #65 -: март 28, 2019, 11:41:54 pm »
Малко update по темата...
След доста четене на мнения по форуми, обикаляне по магазини и пробване на каски, днес се сдобих с Caberg Duke II  :cheers:("модуларка", pinlock, вградени слънчеви очила). В този ценови клас до 400 лева (взех я за 339 на място от gmoto - официален вносител на марката) друга с 5 звезди Sharp и "зелено" на всички ударни зони аз не видях/намерих. Затова и я взех, въпреки някои мнения, че е една идея по-шумна. Като му дойде времето ще разбера...

След още повече мерене на най-различни марки и модели, се сдобих и с ръкавици Alpinestars SP8, пак от същото място. От всичко мерено, те и SP5 (късия вариант) "ми заспаха" по ръцете. На някои места продавачите твърдяха, че за моите цели (разходкаджийско каране с максимални скорости до 140) не ми трябват "такива спортни" и става и с най-обикновени, но реших че блокирания малък пръст и повечето протектори са само в плюс и взех тези.

Вече нямам търпение, но малко остана... На другата заплата яке и курс, като разчитам че ще ми предоставят наколенки, а до юни (когато ставам на 24) и панталон и ботуши. Ако някой има мнения, препоръки, насоки - отворен съм.

Като послепис мога да споделя доста положително мнение за въпросния магазин. Изчакаха ме съвсем спокойно след работно време, помогнаха ми в избора, като не гледаха като други просто да ми продадат нещо и по възможност да е скъпо, а дори точно обратно - предложиха ми дори по-евтини, но пак добри ръкавици.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш! Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители, а професионалистите са построили "Титаник"!