Ивчо, що се палиш толкова?
Има още един сценарий, който се опитах да споделя и който е най-вероятния според мен:
Като се вземат предвид километрите и това, че моторът е 2018-та, съвсем логично е течността да е била фабрично налята МЕЖДУ двата маркера и то почти по средата, със съвсем лека тенденция в посока нагоре.(както винаги досега съм получавал чисто нови мотори).
Ако се отчете и факта, че при колегата нивото е НАД долната граница, това означава "загуба" от няколко милилитра, вероятно 50-100. Не знам колко е голямо казанчето, ама на 300 кубика колко да е?!
От там еуфорията - ново возило, няма как да е непроверено при издаването (я си представи как ще изглеждаш в очите на дилъра ако седнеш да си провериш масло и антифриз точно когато ти свалят найлоните..?!).
И не на последно място - температурите падат! Нормално е течността зимно време на студен мотор да е по-ниско, отколкото лятос. Имал съм такъв мотор - лятно време е на горната граница, зимно време пада под долната. Като заработи и загрее - пълни до където трябва и в двата случая.
Нека колегата отиде да му долеят и да следи. За мен няма нищо нередно.