.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Помощ при избор на мотор.  (Прочетена 1884 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Beylian

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 78
  • Кара: балкан 50 ,етз 150 ,чезет 350
Помощ при избор на мотор.
« -: май 16, 2021, 02:23:06 pm »

Продадох си скутера и се чудя какъв мотор да си взема .Започнах да карам в 7 клас ,първия мотор ми беше балкан 50 после имах етз 150 чз 350 хонда 250 и скутер 50cc.Скутерите не ме кефят защото нямат скорости а на мен ми харесва да изрязвам машинката .Не искам голям мотор защото в града и из областта няма къде да вдигна голяма скорост трябва да ходя специално на магистралата.
Спрял съм се на няколко мотора и не мога да реша какво да взема искам да ми дадете съвет ,нямам книжка за мотор само М но не е проблем да изкарам просто се чудя дали си струва защото като цяло ми се иска по малка но нервна машинка за града и около града в радиус от 40,50 км. От 50 кубиковите съм се спрял на машинки с двигател minarelli am6 виждам че има китове 90cc ако нещо ми дойде слаб има и части тук се двоумя между пистарка или кросов. Малко съм нисък на ръст и пистарката ще ми е много удобна за града на светофара пускам краката спокойно ,стойката не ми харесва на пистарките че е прегърбена .Кросарката ще ми е удобен като стойка но е висок не знам може ли да се свали без много главоболия .Другите мотори на които съм се спрял са априля 125 ,хонда 125 nsr или cbr ,etz 150 или 250 (251).Най ме клони към пистарки но просто не ми харесва изгърбването .Това е общо взето извинявам се за дългия пост .
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8430
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
  • E няма такъв кеф!
Re: Помощ при избор на мотор.
« Отговор #1 -: май 16, 2021, 02:40:03 pm »

E колко да е нервна 50 кубиковата машинка с нейните 3 коня? Само това е достатъчно да си отговориш на въпроса дали има смисъл да изкараш кат. А и да си вземеш по-мощен мотор. 125-ците също не са с кой знае каква сила. За 4-тактовите говоря.
Така, че ако не те бърка да караш без да се юркаш, но и да можеш да го направиш, ако ти се приска, една Нинджа 250 ще ти дойде идеална. Не е висока, а може да върви и бързо, когато се наложи. Гори малко при това и с редовно обслужване е безпроблемен мотор.

Този модел имам предвид: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=51620190349639623&slink=k3o3la

По-новите не ги познавам, но сигурно са още по-добри. Но са и по-скъпи.
Активен
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Beylian

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: май 16, 2021, 03:10:55 pm »

Ами може би трябва да покарам aprilia rs или yamaha tzr  за добия представа защото четох че са 8,9 конски сили но някакъв ограничител имали и по пътя на логиката си мисля че ще са малко по слаби от etz 150 а с 90cc кит като etz ,Мислил съм за 250 или нагоре пистарка обаче в града с колко да го карам трябва да го изрязвам от първа на втора само
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #3 -: май 16, 2021, 07:22:12 pm »

Kара се нормално в града. Това не е хилядарка.
Активен
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Serpentine

• Newbie
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3
  • Кара: Suzuki
« Отговор #4 -: май 21, 2021, 12:12:41 pm »

Мислил съм за 250 или нагоре пистарка обаче в града с колко да го карам трябва да го изрязвам от първа на втора само
Глупости.
Активен

Beylian

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: май 24, 2021, 08:53:20 am »

Не искам да развивам големи скорости в града 60,70 максимум а извън града 90,100 от тази гледна точка разсъждавам че по малко моторче едноцилиндрово ще е по лесно за поддръжка .Единствено за изпреварването евентуално може да виждам зор което не е малък проблем .
Активен

kokoVmaxa

• Fan of DUCATI but BMW User
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4039
  • Кара: BMW & HD
  • "RBT Custom motors" Ltd.
    • www.racebiketuning.com
« Отговор #6 -: май 26, 2021, 03:35:12 pm »

APRILIA RS4 125 e 15к.с. и може да се ъпне до 22к.с.
 Разликата между Априлиа и Другите 125-ци е меко казана огромна , Априлията е като истински мотор , а другите са бюджетни папакита  ;)
Активен
My Garage - R1100S Boxer Cup / , H-D FXR Black Death / DUCATI 748R Superbike

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #7 -: май 26, 2021, 08:18:44 pm »

APRILIA RS4 125 e 15к.с. и може да се ъпне до 22к.с.

Софтуерен ъп или се рови и в двигателя? Или и двете?
Активен

kokoVmaxa

• Fan of DUCATI but BMW User
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4039
  • Кара: BMW & HD
  • "RBT Custom motors" Ltd.
    • www.racebiketuning.com
« Отговор #8 -: май 27, 2021, 02:33:59 pm »

RS4 125 след 2013 само Ремап ;) заключена е много добре за да се вкара в 15к.с.
Активен
My Garage - R1100S Boxer Cup / , H-D FXR Black Death / DUCATI 748R Superbike

Страницата е създадена за 0.126 секунди с 21 запитвания.