Автор Тема: Нещо интересно  (Прочетена 26785 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Beylian

• Full Member
  • Публикации: 78
  • Кара: балкан 50 ,етз 150 ,чезет 350
Нещо интересно
« -: юни 30, 2021, 03:13:11 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=X4kXnVaqjvA
чудя се ако си направя такова могат ли да ми гонфискуват полицаите?

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • Публикации: 8462
  • E няма такъв кеф!
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
Re: Нещо интересно
« Отговор #1 -: юни 30, 2021, 07:42:22 pm »
Двигателите за велосипеди са мисля под 50 кубика. Със 125 на практика можеш да караш и по магистрала. Но на това колело едва ли ще му издадат рег. табела. Можеш да пробваш, де. Технотест и т.н. ;D
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен Гошко

• Hero Member
  • Публикации: 2931
« Отговор #2 -: юли 02, 2021, 07:24:33 am »
https://www.youtube.com/watch?v=X4kXnVaqjvA
чудя се ако си направя такова могат ли да ми гонфискуват полицаите?

Не само могат, но и ще го направят. Освен това ще те шибат. Здраво!
Като видя някакъв подобен "герой" по улицата, еле по велоалеите, па ми иде аз да го шибам.

Не схващам защо и докога ще се занимаваш с глупости? Не мога да разбера защо искаш да "хакнеш системата", при положение, че има толкова много възможности да го направиш по нормален начин?!
Същият си и в моделарските форуми. Явно ти е начин на живот...

Неактивен Beylian

• Full Member
« Отговор #3 -: юли 13, 2021, 05:10:01 pm »
Гошко всеки човек е различен трябва да го разбереш това, ако ти харесваш едни неща а някой човек други не означава че на човека нещо му има ,не означава че ти си някакъв еталон за съвършенство във всичко а хората са прости щом не са като теб .Ако всички бяха еднакви нямаше да има Едисън ,Тесла борба на идеи и така на татък.Велосипеда който видях на мен ми стана интересен има много гледания клипа значи е интересен и за хората които са го направили също е било интересно.Тръгваш веднага с лошото да бииш хората ако видиш такова не знам кво ,имам чувството че още малко ще намериш в коя държава е направено това колело и ще пратиш онлаин жалба да го търсят .Остави хората да си дишат и да си живеят .

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • Публикации: 8462
  • E няма такъв кеф!
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
« Отговор #4 -: юли 13, 2021, 08:24:51 pm »
Нали питаш какво ще стане, ако те барнат ченгетата. Каза ти се какво ще стане. Трябва да си доволен за отговора, макар и да не ти изнася. Но можеш и да пробваш. Просто трябва да си готов за последствията.
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Неактивен александър александров

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 43
  • Кара: kawazaki 454 ltd
« Отговор #5 -: юли 14, 2021, 03:39:22 pm »
Според мене , ако можеш да сглобиш сложна машина от заводските и части си добър механик . Но , ако можеш да направиш различна машина и тя се държи добре . Си супер механик .Творчеството не върви по каналния ред . Само го използува .

Неактивен Гошко

• Hero Member
« Отговор #6 -: юли 17, 2021, 11:37:04 am »
Гошко всеки човек е различен трябва да го разбереш това, ако ти харесваш едни неща а някой човек други не означава че на човека нещо му има ,не означава че ти си някакъв еталон за съвършенство във всичко а хората са прости щом не са като теб .Ако всички бяха еднакви нямаше да има Едисън ,Тесла борба на идеи и така на татък.Велосипеда който видях на мен ми стана интересен има много гледания клипа значи е интересен и за хората които са го направили също е било интересно.Тръгваш веднага с лошото да бииш хората ако видиш такова не знам кво ,имам чувството че още малко ще намериш в коя държава е направено това колело и ще пратиш онлаин жалба да го търсят .Остави хората да си дишат и да си живеят .

Бейляне, аз нямам нишо против различните. Много съм толерантен. Само че живеем в общество, което се уповава на закони. Благодарение на тях цари мир и спокойствие. В такова обшество ние не само сме длъжни да спазваме законите, но и да сме НЕтолерантни към тези, които НЕ ги спазват. Така е честно и справедливо.

Питаш дали можеш да правиш нещо незаконно. Отговорих ти.
Ти от много време всячески се опитваш да "шибаш дявола във въздуха" и това всички го разбираме.
Но ние, останалите, си имаме книжки и спазваме закона. Не виждам защо не постъпиш като нас, вместо да търсиш нелегални начини да шофираш МПС?

Неактивен Beylian

• Full Member
« Отговор #7 -: юли 17, 2021, 09:11:11 pm »
Гошко просто ми стана интересно не съм решил да го правя .Относно закона съм съгласен но трябва да се спазва от всички а не само от обикновения човек .

Неактивен Гошко

• Hero Member
« Отговор #8 -: юли 18, 2021, 10:49:11 am »
Гошко просто ми стана интересно не съм решил да го правя .Относно закона съм съгласен но трябва да се спазва от всички а не само от обикновения човек .

Ти си направи велосипед с ДВГ, нали? Де юре и де факто употребата му на пътя е незаконна, ако не си го регистрирал. На велоалеи е незаконно дори с регистрация.

Законите важат за всички. Не ми е ясно какъв е "обикновеният човек" и какъв подтекст влагаш в този израз, но аз като изряден данъкоплатец, съм крайно непримирим към нарушителите на законите.
Нарича се "будна гражданска съвест".

Нашето общество се крепи на два "стълба":
1. Да си плащаме данъците.
2. Да спазваме законите.

Всички, които не изпълняват тези две точки, се явяват проблем за останалите.

Неактивен Beylian

• Full Member
« Отговор #9 -: юли 18, 2021, 07:02:53 pm »
Визирам че закона се спазва от бедните и част от средната класа ,така че всички не го спазват за това сме на 1 място по корупция и всякакви други класации.Мислех до преди няколко години че само в здравеопазването е хаос но просто мои приятели на какви ситуации се натъкнаха нямам думи ,просто няма държава .Иначе Гошко се радвам че имаш ентусиазъм за законност но първо трябва да се оправи главата на рибата иначе не става ,горе като е вмирисано долу не можеш да го оправиш .

Неактивен Pancho77

• Hero Member
  • Публикации: 2924
« Отговор #10 -: юли 18, 2021, 07:44:11 pm »
  Нашето общество се крепи на два "стълба":
1. Да си плащаме данъците.
2. Да спазваме законите   

Аферим 

Всички, които не изпълняват тези две точки, се явяват проблем за останалите

Хептен аферим

Именно поради тази причина простите искат да направят и умните прости.

Уважавам всеки дръзнал да направи нещо различно и поел рисковете.

Гошко нито приемай това което четеш крайно нито опитвай да го разбереш. Нито пък го приемай лично.
Приеми го стандартно.

Неактивен Beylian

• Full Member
« Отговор #11 -: юли 18, 2021, 08:00:02 pm »
Има три стълба на които се е градяло обществото  преди -Армия ,Църква, Образователна система

Неактивен Гошко

• Hero Member
« Отговор #12 -: юли 19, 2021, 07:17:17 am »

Хептен аферим

Именно поради тази причина простите искат да направят и умните прости.

Уважавам всеки дръзнал да направи нещо различно и поел рисковете.

Гошко нито приемай това което четеш крайно нито опитвай да го разбереш. Нито пък го приемай лично.
Приеми го стандартно.

Панчо, аз не се имам за прост човек. Не се имам и за беден. Не приемам написаното от Бейлян крайно.

Обаче, има нещо, което в началото ме забавляваше, после ме подразни, а вече ме отегчава. Този човек се изявява в няколко други (различни от мотоциклетните) форуми и навсякъде е един и същи - опитва се да "мине метър". Това нито е различно, нито е Бог знае колко умно. Това продължава с години. Аз нямам нищо против да експериментира, дори насърчавам експериментаторите, но проблемът тук е, че почти всеки негов въпрос е свързан с "хакване на системата" и заобикаляне на някакви общоприети норми.

Това е присъщо на слабо образованите хора, които не са получили качествено обучение по една или друга причина. В другата му тема същият човек задава изключително глупав въпрос, на който би могъл да си отговори само с няколко клика. Той не го прави.

Не съм в състояние да приема подобно поведение "стандартно", защото по този начин бих толерирал невежеството. Ето, например, последният му постулат:

Има три стълба на които се е градяло обществото  преди -Армия ,Църква, Образователна система

Няма как да нарека това по друг начин.

Неактивен Pancho77

• Hero Member
« Отговор #13 -: юли 19, 2021, 07:38:29 pm »
Невежеството не трябва да се толерира.

И за да не съм голословен, а да обясня някак си..........
.........
.........
.........цитирайки познатия на всички нас Кейт  Код....
който от своя страна е цитирал Шопенхауер в книгата си.....
Истината преминава през три етапа:
Първо и се смеят, след това яростно и противоречат и после я приемат.
Когато той е открил революционния си, за времето начин на управление на мотоциклет не е смеел да го сподели с никой 10 години. След това става основа на карането на пистов мотоциклет на всички състезатели които е обучил.

Сигурно си прав за заобикаляне на правилата и досадата от постоянното питане.
И аз съм имал подобни проблеми с един откачен преди години, които при едно пътуване до Германия успя да ме изуми на колко глупости е способен.
Е такива се тъпчат.... щото иначе те тъпчат с простотията си.
Ама има и други....
Както и да е ....изразих принципно несъгласие със стандартното мнение и закона, които казва
Кайен с келеш в него   -   кара и чати на мобифона, ръката му между краката на приятелката му - невинен и много по закона.
Колело с "двигател от рига" на пътя - виновен.

Неактивен Pancho77

• Hero Member
« Отговор #14 -: юли 19, 2021, 07:44:57 pm »
Гошко - в никакъв случай не те имам за прост.

Бейляне - това което си направил ако го караш по пътищата и те спрат ще имаш ядове. Сега трудно си затварят очите ченгета. Настръхнали са и се хващат за най- дребното.
Иди обяснявай, че има по- опасни от тебе на пътя.

Неактивен Гошко

• Hero Member
« Отговор #15 -: юли 20, 2021, 12:01:35 pm »
Невежеството не трябва да се толерира.

И за да не съм голословен, а да обясня някак си..........
.........
.........
.........цитирайки познатия на всички нас Кейт  Код....
който от своя страна е цитирал Шопенхауер в книгата си.....
Истината преминава през три етапа:
Първо и се смеят, след това яростно и противоречат и после я приемат.
Когато той е открил революционния си, за времето начин на управление на мотоциклет не е смеел да го сподели с никой 10 години. След това става основа на карането на пистов мотоциклет на всички състезатели които е обучил.

Напълно споделям написаното! Що се касае за ИСТИНАТА, тя е единственият правилен път. Но ти говориш за друго - за Истината, която се явява логичен завършек на някакъв процес. Процес, в който истината е кристализирала. Тя понякога трудно се забелязва. Способни са да я разпознаят прозорливи, интелигентни, широко скроени, амбициозни и всеотдайни хора.
Има и друг аспект - не всеки е способен да направи разлика между истина и "истина". "Истина" (в кавички) или Псевдоистина е пътят на масите - пътят на най-малкото съпротивление. Затова много често чуваме, че "бедните са тъпкани и онеправдани, а богатите са над всичко". Това е начинът на мислене на нереализиралите се хора. Хора без способности, без знания и без желение да ги придобият.

Сигурно си прав за заобикаляне на правилата и досадата от постоянното питане.
И аз съм имал подобни проблеми с един откачен преди години, които при едно пътуване до Германия успя да ме изуми на колко глупости е способен.
Е такива се тъпчат.... щото иначе те тъпчат с простотията си.

Точно това имах предвид! В случая аз съм разпознал (твърде лесно) много подобен субект. Разпознаването бе изключително лесно - в рамките на около две години, субектът постоянно задава въпроси от рода на "Това мога ли да го карам без книжка?", "Онова трябва ли да го регистрирам?", "Мога ли да си КУПЯ документи за едикое-си?", "Ако карам третото, ще ме гепят ли ченгетата?".........
В един скутер-форум, където Бейлян е участник, най-често срещаните обяви са за покупка и продажба на РЕГИСТРАЦИИ!!! Тези хора са толкова тъпи, че не схващат, че всичко, написано в Интернет се индексира доде са живи (че и след това).
Първото нещо, което направих, когато поех модерирането на раздела за скутери, беше да забраня подобни обяви.

Ама има и други....

Тези, другите... са "друга бира"! Такива търся под дърво и камък, щото има какво да науча от тях.

Както и да е ....изразих принципно несъгласие със стандартното мнение и закона, които казва
Кайен с келеш в него   -   кара и чати на мобифона, ръката му между краката на приятелката му - невинен и много по закона.
Колело с "двигател от рига" на пътя - виновен.

Лошото е, че "стандартното мнение" е масова практика. Аз не правя разлика между келеша в Кайена и келеша на веломоторчето. За мен и двамата са извън законовите рамки.

Впрочем, аз в момента реализирам такъв проект. Но проектът се реализира "ЗА ИДЕЯТА", а не за

Неактивен Гошко

• Hero Member
« Отговор #16 -: юли 20, 2021, 03:59:29 pm »
а не за да бъде каран. Правил съм няколко пъти велосипеди с двигател, но всеки път е било само заради идеята - имам ненужно колело, имам желание да "творя" - защо не?!
Последният ми проект е хибриден велосипед - с електродвигател и рекупериране на енергията, и с ДВГ. След като го завърша, ще стои в някоя стая за украшение. Ако междувременно намеря ЗАКОНОВ начин да го регистрирам - ще го сторя. Ако ЗАКОНОВО е възможна употребата му САМО на педали или с електричество (до 250 вата по закон), ще го използвам така, че да не нарушавам законите - като използвам ДВГ само извън РПМ. Разбира се, след като се убедя, че е възможно.

Неактивен Pancho77

• Hero Member
« Отговор #17 -: юли 20, 2021, 06:17:53 pm »
Брей....разбрал си ме от раз...чак се накефих...
За купувачите на регистрации - имаше един Родригез беше написал - продавам регистрация 4000 лв. с нея върви и мотора.
Квалитетен отговор.
Аз се дърпам като опарен ако надуша нещо подобно.
Преди години като студенти в София ходихме да гледаме един скутер ( беше евтин ) излезе едно дете и то ни го показа. Като си тръгнахме моя приятел ми каза "тея крадат мотори и това келешче е тук защото не носи наказателна отговорност" как ги разбра тоя човек - не знам, но от тогава гледам подозрително дори към най-малките несъответствия. Това една цифра да е различна е достатъчно да ме откаже...
За веломотора....
Ако си направиш нещо което си струва да бъде на пътя ще е много жалко само да стои и да краси стаята. Дано го регнеш законно и да го караш спокойно.
« Последна редакция: юли 20, 2021, 06:22:30 pm от Pancho77 »

Неактивен Beylian

• Full Member
« Отговор #18 -: юли 22, 2021, 02:44:04 pm »
Гошко аз съм видял твой пост до сега някъде в който да няма злобна критика или по точно под маската на критиката да си покажеш злобата ,мисля че много хора са ти го казвали и в този форум и в другите .Можеш ли да ми намериш твой пост някъде който да е позитивен сигурно имаш 1000 поста .Преди това колело имах ел колело ,правих правих състезателно бъги модел-че .Имах някакви идеи за бензинова тротинетка може да съм питал нещо някъде ,какви хаквания на системи те гонят .Чуеш нещо някъде завъртиш го и сееш злоба ,защо ?Значи някой човек някъде нещо споделя ,пита щото за това са форумите и ти веднага дебнеш и да го насолиш да го изкараш тъп а ти да се покажеш колко си умен .Да вземем место Гошко да ти казваме Гошпод .Това с данъците дето го казваш и закона е толкова смешно че не знам какво да кажа .Ти да не живееш в Германия бе Гошпо защото според академичната общност визирам професорите Вацев,Чуков,Христов,Стефанов в България цари хаос ,институциите са разкапани ,прогнила е от корупция и населението не заминава за чужбина то се евакуира.Много ли ти харесва тази система да плащаме двойно данъци вместо 10 милярда да се крадат 20 добре ли е ?

Неактивен Pancho77

• Hero Member
« Отговор #19 -: юли 22, 2021, 07:22:34 pm »
Прави - криви... дайте да обсъждаме технически въпроси.

Света и политиката няма да ги оправим ама вижте технически нещо по може да се направи.

Малко оф топик..... как да развия безпроблемно инбусни болтове ....бройката е около 20... впили са се в алуминия, който е и корозирал леко, и не са развивани от 20 г.
Начуквах ги, бих ги ( леко да не ги повредя) натисках ги с торксовете, напъвах ги с инбусните ключове ( с рамо - естествено )... някой от тях тръгнаха...други не щат....( останаха ~20  )
нямам компресор за въздух ( сещам се какво да ползвам ако имам )

По-скоро кажете с какво да ги напръскам ( за кока-кола,  знам и Вюрт имаха май нещо като за случая )
 други идеи???