Невежеството не трябва да се толерира.
И за да не съм голословен, а да обясня някак си..........
.........
.........
.........цитирайки познатия на всички нас Кейт Код....
който от своя страна е цитирал Шопенхауер в книгата си.....
Истината преминава през три етапа:
Първо и се смеят, след това яростно и противоречат и после я приемат.
Когато той е открил революционния си, за времето начин на управление на мотоциклет не е смеел да го сподели с никой 10 години. След това става основа на карането на пистов мотоциклет на всички състезатели които е обучил.
Напълно споделям написаното! Що се касае за ИСТИНАТА, тя е единственият правилен път. Но ти говориш за друго - за Истината, която се явява логичен завършек на някакъв процес. Процес, в който истината е кристализирала. Тя понякога трудно се забелязва. Способни са да я разпознаят прозорливи, интелигентни, широко скроени, амбициозни и всеотдайни хора.
Има и друг аспект - не всеки е способен да направи разлика между истина и "истина". "Истина" (в кавички) или Псевдоистина е пътят на масите - пътят на най-малкото съпротивление. Затова много често чуваме, че "бедните са тъпкани и онеправдани, а богатите са над всичко". Това е начинът на мислене на нереализиралите се хора. Хора без способности, без знания и без желение да ги придобият.
Сигурно си прав за заобикаляне на правилата и досадата от постоянното питане.
И аз съм имал подобни проблеми с един откачен преди години, които при едно пътуване до Германия успя да ме изуми на колко глупости е способен.
Е такива се тъпчат.... щото иначе те тъпчат с простотията си.
Точно това имах предвид! В случая аз съм разпознал (твърде лесно) много подобен субект. Разпознаването бе изключително лесно - в рамките на около две години, субектът постоянно задава въпроси от рода на "Това мога ли да го карам без книжка?", "Онова трябва ли да го регистрирам?", "Мога ли да си КУПЯ документи за едикое-си?", "Ако карам третото, ще ме гепят ли ченгетата?".........
В един скутер-форум, където Бейлян е участник, най-често срещаните обяви са за покупка и продажба на РЕГИСТРАЦИИ!!! Тези хора са толкова тъпи, че не схващат, че всичко, написано в Интернет се индексира доде са живи (че и след това).
Първото нещо, което направих, когато поех модерирането на раздела за скутери, беше да забраня подобни обяви.
Ама има и други....
Тези, другите... са "друга бира"! Такива търся под дърво и камък, щото има какво да науча от тях.
Както и да е ....изразих принципно несъгласие със стандартното мнение и закона, които казва
Кайен с келеш в него - кара и чати на мобифона, ръката му между краката на приятелката му - невинен и много по закона.
Колело с "двигател от рига" на пътя - виновен.
Лошото е, че "стандартното мнение" е масова практика. Аз не правя разлика между келеша в Кайена и келеша на веломоторчето. За мен и двамата са извън законовите рамки.
Впрочем, аз в момента реализирам такъв проект. Но проектът се реализира "ЗА ИДЕЯТА", а не за