Автор Тема: Проблем със скутер Yamaha Cignus X  (Прочетена 647 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен стефанов

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 8
Проблем със скутер Yamaha Cignus X
« -: юли 10, 2024, 11:23:43 am »
Здравейте , колеги ! Имам скутер Yamaaha Cignus X модел 2007 година,който съм закупил като нов и досега ми е служил вярно без никакви проблеми. Обслужван е винаги навреме и с оригинални консумативи. От два дена ми светва  и гаснелампата на таблото, на която е изобразен двигател.Проверих маслото и свещта ,но са нови и маслото е на максимума, а и не гори масло. Когато дам контакт лампата премигва 4 пъти дълго и след това 6 пъти кратко. Тъй като в Стара Загора няма сервиз на Yamaha, няма как да го закача на тестер. Скутерът е 4 тактов 125 куб.см. Моля ви ,ако някой знае какъв е проблемът да помогне.

Неактивен ivchotr

• Hero Member
  • Публикации: 8457
  • E няма такъв кеф!
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
Re: Проблем със скутер Yamaha Cignus X
« Отговор #1 -: юли 10, 2024, 07:28:01 pm »
Привет!
Присветването на чекенжин ламБата показва код 46. Първите дълги мигания са за първата цифра на кода, следващите къси мигания са за втората цифра. Щом си купувал скутера като нов, нямаш ли ръководство за модела? В него би трябвало да има описани какви кодове биха могли да бъдат показани и за какво се отнасят. Aко нямаш ръководство, потърси в Мрежата. За този код намирам различни значения при различните модели, което е малко странно, защото би трябвало кодът за Ямаха да означава едно и също, независимо от модела. Но като цяло нещата се въртят около лошо захранване на компа. Не е лошо да провериш в какво състояние е акумулаторът, дали се зарежда нормално при работещ двигател, дали няма някой хлабав предпазител или пък да се е разхлабила връзката на някой кабел. Такива неща. Можеш да пробваш и да изчистиш кода с разкачане на акумулатора (минусовата клема за няколко минути). Не знам дали е възможно при този модел, но за проба поне пари няма да даваш.
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.