.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Как да прочиста саждите от ауспуха на скутера  (Прочетена 16006 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

apriliascarabeo50

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 9
  • Отви се гайката и си е*а майката !

Искам да изчиста саждите от ауспуха на моторчето.кажете как става това  ;) 8) :)
Активен

brim_brim

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 19
Re: Как да прочиста саждите от ауспуха на скутера
« Отговор #1 -: юни 28, 2009, 07:42:20 am »

1-ви начин разрязваш ауспуха чистиш и след това го заваряваш
2-ри със газова или бензинова горелка го нагряваш до червено със компресор продухваш и с едно чукче удряш да паднат саждите ;)
Активен

xyligan_s_balkan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 691
  • Балканът пее,мотористът - плаче!
Активен
Моторът,що бучи под мен е труд на моите ръце,
и тази песен на мотора е кръв от моето сърце!
http://s5.bg.bitefight.org/c.php?uid=102764

Steev

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 826
« Отговор #3 -: юни 28, 2009, 02:22:34 pm »

1-ви начин разрязваш ауспуха чистиш и след това го заваряваш
2-ри със газова или бензинова горелка го нагряваш до червено със компресор продухваш и с едно чукче удряш да паднат саждите ;)

Дааааа,покрай рязането направо го прати да си купи нов от магазина.

Що има сажди е друг въпрос.

Иначе хващаш едно по-дебеличко жило,разплиташ ми единия край около 5-6см и го натикваш в ауспуха.Другия край со закачаш на дрелката и нататък предполагам всички се сетиха.Като ти писне да татъркаш тръбата-вадиш жилото,палиш и квото е имало е издухано.
Активен
Като ще е гарга-да е РУНТАВА !!!

apriliascarabeo50

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 9
  • Отви се гайката и си е*а майката !
« Отговор #4 -: юни 29, 2009, 08:12:52 pm »

ok :friends: :cheers: ;)
Активен

ristoyyy46

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 24
« Отговор #5 -: февруари 18, 2010, 08:59:48 pm »

Колега за да махниш саждите трябва да разрежеш гарнето и да го изчистиш и след това да го завариш ама заварката да бъде с електрожен а не с CO ;)
Активен

endo

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15
« Отговор #6 -: март 10, 2010, 03:34:47 pm »

Тук е пълно със спецялисти  :cheers:

по принцип знам как става почистването защото съм се занимавал с такива работи.
И да ти кажа как става няма да успееш да го почистиш по добре намери някой който може да свърши тази работа. Най ме изкефи идеята за жилото и бормашината  :bravisimost: така ше стане да знаеш
Активен

Steev

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: март 10, 2010, 05:41:38 pm »

Я па да я чуем тая вездесъща технология,дето не може да се прави...

П.С> "Знам ама няма да ти кажа",ми напомня за годините в детската градина.  ;)
П.П.С> Жилото обикаля всички кривки затова е удачен,бърз и евтин вариант.

Междувпрочем- имаш 3 правописни грешки-поправи ги!
Активен

Bucki

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20
« Отговор #8 -: март 11, 2010, 08:59:15 pm »

Колега за да махниш саждите трябва да разрежеш гарнето и да го изчистиш и след това да го завариш ама заварката да бъде с електрожен а не с CO ;)
  Подкрепям на пълно колегата.Хубаво е слет като го отвориш да го обгориш. ;)      Успех!!!!!!
Активен

Steev

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: март 12, 2010, 09:27:18 am »

уфффффф, ами дали 20 кинта за 5 мин. в една ултразвукова ваня няма да спестят всичките простотий?

Я па да ви дам едно титаниево ауспухче да ви гледам сеира как се реже и заваря а....

Освен абразив,тесла и заваръчно,има и други техники по света- хубаво е да се ползват,не после да го гледаш с 2 пръста кръпки,се едно го е правил уди кълвача!
Активен

endo

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
Re: Как да прочиста саждите от ауспуха на скут
« Отговор #10 -: март 20, 2010, 08:26:58 pm »

Я па да я чуем тая вездесъща технология,дето не може да се прави...

П.С> "Знам ама няма да ти кажа",ми напомня за годините в детската градина.  ;)
П.П.С> Жилото обикаля всички кривки затова е удачен,бърз и евтин вариант.

Междувпрочем- имаш 3 правописни грешки-поправи ги!

Я па ! Брато не знам дали си виждал разрез на гърне на скутер та да говориш глупости. Само да те светна че гърнето не е права тръба както изглежда от вън , вътре има : едри цетки и резонатори които се разминават за това вътре ще ти бъде трудно да вкараш жило. А другия момент е че боклука гойто е полепнал вътре не е сух а прилича на мазут и даже и да успееш да вкараш жилото пак нищо няма да направиш. А и трето 90% от задръстените гърнета са на двутактови мотори та за това трудно се чисти , много е тегаво и не стаа. Провери го и това за правописни грешки защото на мен са ми през онаа работа, и пиши колко има   :headbang:  УСПЕХ И БЕЗАВАРИЙНО КАРАНЕ ПРЕЗ НОВИЯ СЕЗОН !!!  :headbang:
Активен

Steev

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: март 20, 2010, 11:21:41 pm »

Значи дай да измислим как ти да донесеш едно гърне,от мене жилото и на какво ще е баса дали ще го прекарам през цялото гърне.

После ще се разходим да се(те) повозим(я) ,след туй може да си поговорим за правене и гледане,ако имаш желание-заповядай на моята месторабота да разгледаш. ;)

Колкото до правописните грешки- форума си има правила,ако не ти напомня аз,ще да е някой друг.

П.С> това дето ти е приличало на мазут е папало доста масълце,затова ти мяза така.
и едно странично питане- и ти ли режеш и заваряш или им баеш докато се лъснат?  :violent:
Активен

rumba

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 130
« Отговор #12 -: март 20, 2010, 11:28:52 pm »

Купи ново гърне и ги остави тия тук да си се карат.  :bravisimost:

Старото може да им го дадеш да си решат спора  :fireinahole:
Активен

endo

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #13 -: март 22, 2010, 10:52:57 am »

Значи дай да измислим как ти да донесеш едно гърне,от мене жилото и на какво ще е баса дали ще го прекарам през цялото гърне.

После ще се разходим да се(те) повозим(я) ,след туй може да си поговорим за правене и гледане,ако имаш желание-заповядай на моята месторабота да разгледаш. ;)

Колкото до правописните грешки- форума си има правила,ако не ти напомня аз,ще да е някой друг.

П.С> това дето ти е приличало на мазут е папало доста масълце,затова ти мяза така.
и едно странично питане- и ти ли режеш и заваряш или им баеш докато се лъснат?  :violent:

Баем им бате . ;) а масалцето което е попаднало там е попаднало защото двутактовите мотори работят с масло в бензина и защото това не е дизелов двигател маслото не може да изгори напълно и полепва по гърнето (то за това се зпушват гърнетата). След това спецялистите го почистват със жило и всичко се оправя. А да те питам също , ти виждал ли си зпушено герне на четиритактов двигател, като  слагаме под общ знаменател коли и мотори.
Активен

Steev

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #14 -: март 22, 2010, 09:03:56 pm »

Тъй, като се слагат всякакви боклуци вместо свястно масло не ще полепва ами и ще прокапе накрая.
Земи едно свястно масло за 2Т навий едно лято километри и ела ми кажи че има налепи.

Активен

hrist

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
  • ХОНДАТА МИ
« Отговор #15 -: април 20, 2010, 06:15:41 pm »

колегата е в грешка с електрожена прегаря метала! такива работи от ламарина се заваряват с ЦО ;) и не препоръчвам цепене на гърнето а 2-рия изгаряне на саждите с горелки който каквато намери и има . саждите се получават при 2-тактовите двигатели от богата смес и слагането на много масло и не каквото трябва. много колеги използват двигателно масло за автомобили което не е за тази цел, използвайте само 2-тактово и пропорцията която пише на тубичките, 1 л. масло на 50 л. бензин, това е разбира се за тези които си го смесват в резервоарите а за които имат отделно резервоарче за маслото трябва да идат на сервиз за да им настроят дозаторите.
« Последна редакция: април 20, 2010, 06:33:25 pm от hrist »
Активен

brave

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 37
  • Кара: Benelli QuattroNoveX
    • Bikepics
« Отговор #16 -: ноември 18, 2018, 01:53:17 pm »

Сега се сетих да напиша че има и един по лесен начин за почистване на Ауспуха, понеже аз съм професионален чистач от 5 години. Сега по Въпроса:
Значи за Стоманен Ауспух: Пълни се със Топла Гореща вода и се сипва Сода Каустик. Трябва да се изчака между 30-60 минути. След което се промива с Вода със Сапун, може да се използва и пароструйка за миене на коли да изпаднат всички нагари отвътре. Каустика това прави разяжда нагарите и почиства метала до блясък. Много е опасно за кожата, затова носете ръкавици.
За Алуминиев Ауспух: е същото но се изчаква само 2-5 минути и след това се прави промивката.
Много важно водата да е гореща когато се смесва със Каустика.
Така се чистят всякакви нагари, маслени нагари и маслени натрупвания по метала, след това метала е като чисто нов.
Правил съм го стотици пъти в Лондон.
Активен
Benelli QuattroNoveX x49 (2011)

Moni

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 874
  • Кара: XL 700
« Отговор #17 -: ноември 20, 2018, 10:59:00 am »

Абе......каустика ще разяде и метала от вътре.Не че ще го виждаш да те дразни ма да си знаеш.Един път си чистих сифона на мивката със сода каустик и после се наложи да го сменям защото му падна покритието (алпака) и на нищо не заприлича.
Активен

brave

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 37
  • Кара: Benelli QuattroNoveX
    • Bikepics
« Отговор #18 -: ноември 20, 2018, 09:17:45 pm »

Абе Аз всеки ден чистя метал с Каустик тука в Лондон. Следвайте описанието ми точно и всичко ще е наред. Се пак съм професионалист за разлика от теб и знам по-добре. Тук ползвам не точно Сода Каустик, а Каустик на Прах или на Кристали.
« Последна редакция: ноември 20, 2018, 09:19:54 pm от brave »
Активен
Benelli QuattroNoveX x49 (2011)

Страницата е създадена за 0.128 секунди с 21 запитвания.