......... Ти карал ли си - Крос-натия вал ?!
- Имаш ли идея че почти е Мишън импосибъл да го накараш да се засилва във високите обороти !?
.......... ако искаш да сравняваш моторите които ние караме коментирай единствено и само СуперЩок 
Като цяло до момента без новият L2 на Сузуки винаги Ямаха са с едни гърди напред но не е чак толкова , особено при мощноста на двигателите точно Изостават много , Сузуки винаги са залагали на макс мощноста на агрегата , като пропускат да обърнат внимание на някой други важни детайли , като цялостно поведние на мотора и най големия им минус - СПИРАЧКИ , никога сузуки-то не е имало читави спирачки - а Ямахата сравнена и съпоставена със Сузукито по тоя параграф е светлинни години напред , за разлика от това ако съпоставим Агрегатите им
П.П. във световният СБК Сузуки има представители ............... за разлика от Ямаха през тази година!
Що да не може да се засили на високи обороти ? + това точно ямахата й казаха че няма читави спирачки в много тестове. Щото нейните не са brembo toxico а на ямаха. Да, признавам макар и да съм фен на ямаха, наистина конете им бая намаляха.. сравнение с bmw-то, ducati-то, kawasaki-то.
Ае може ли да ме светнеш един въпрос - никъде не съм чел, но реално що ямахата е с по- малко коне от другите ? предавателното число ли не са увеличили, инжекцията ли му е рестриктната, зъбовете на пиньона ли му са малко ?