.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: !!!Ducati Monster!!!  (Прочетена 42831 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sigmarilion

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
  • Born to lose live to win...
!!!Ducati Monster!!!
« -: септември 08, 2009, 07:41:22 pm »

Ако може някои да изкаже впечетления от Дукати !!! Решил съм това да ми е 1-ят мотор и се чудя и мая дали това е добър избор и т.н. мислил съм си за Hornet/Bandit ама Monstera e истинската машина за мен как стоят нещата с резервни части цени според японките и такива работи и това което ме жълнужа е дали мове да му се слагат споилери поневе съм гледал снимки на "чудовищата" облечени  :D
Активен

virkam_devil

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 289
Re: !!!Ducati Monster!!!
« Отговор #1 -: септември 14, 2009, 11:09:14 am »

Здравей!!! относно  преди време и аз бях луднал по  този модел но впечатленията ми за 600  се  промениха много( не ми пасна като стойка , няма оборотомер) виж за глемия  модел  бих искал такъв да притежавам макар никога да не съм пробвал тази машина, а за частите отиваш в един мото magazin и питаш и сравняваш
Активен

Кристиян

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1515
  • случайни хора ИЖ не карат ;)
« Отговор #2 -: септември 14, 2009, 01:23:28 pm »

Ако може някои да изкаже впечетления от Дукати !!! Решил съм това да ми е 1-ят мотор и се чудя и мая дали това е добър избор и т.н. мислил съм си за Hornet/Bandit ама Monstera e истинската машина за мен как стоят нещата с резервни части цени според японките и такива работи и това което ме жълнужа е дали мове да му се слагат споилери поневе съм гледал снимки на "чудовищата" облечени  :D
Приятел,първият му проблем на този мотор е че е европейски,после че е с въздушно охлаждане,което означава че лятото в задръстванята,когато няма движение(същевременно охлаждане),му става много кофти на двигателя  ;) .Другото което е,чувал съм,че на всеки 10 000 километра трябва да се прави реглаш на клапаните.Хубаво си се насочил и към хорнет,той е страхотен мотор.
Активен

sigmarilion

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
  • Born to lose live to win...
« Отговор #3 -: септември 14, 2009, 06:03:37 pm »

Ами днес бях да гледам за екипировка  та попитах и пича в магазина к'во мисли та той ми каза ,че части се намирали трудно! На мен това ми се вижда странно при наличието на интернет ама като неразбирам може и да е така, а втория му довод беше че "монстара" не е истинско Дукати :) нещо от сорта че хубавите Мерцедеси са скъпи :)я кажете има ли го тоя момент или.... А относно Хорнета доста се чудя.
Активен

sasho

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 359
    • http://www.bikepics.com/members/sashkina/
« Отговор #4 -: септември 15, 2009, 07:47:57 am »

хорнет  8)
Активен

she

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 212
« Отговор #5 -: септември 15, 2009, 09:44:22 am »

Мога да изкажа единствено мнение за частите... ИМА ИНТЕРНЕТ!!!!
Активен
Имам не БръМБъРи, а мотори в главата

kiki_brown

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 38
« Отговор #6 -: август 11, 2010, 10:26:13 pm »

Здравейте!
Аз сьм карал(за по крьгче де..) и 600 и 900 монстер.Пьрвия грам не вьрви,втория става но нищо не ме грабна,и ми се струва че за парите които ще дадеш за тоя монстер ще си купиш хубав мотор ;)
Активен

Bodar_k8

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 307
« Отговор #7 -: август 11, 2010, 10:48:34 pm »

Така и аз да изкажа впечатления то Монстер 600:

1.Изобщо не е маневрен!!!Като се качиш на гол мотор и очакваш да е доста по-маневрен но уви коловете опират в рамата и това му пречи.
2.Външен съединител или сух там не знам как се казва.Разваля звука на мотора(работи като фуражомелка)
3.Няма оборотомер(което не е кой знае каква загуба)
4.Много широко курмило( на мен лично ми беше неудобно)
5.Не върви много/за сметка на това е идеален за начинаещ защото е доста плавен няма да те изненада с нищо във високите обороти.
Мисля че не е лош избор за първи мотор но в сравнение с Хорнета губи във всяко едно отношение. ;)

Успех при избора!
Активен

wildfan

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8
« Отговор #8 -: октомври 23, 2010, 11:31:23 am »

Бандит 400/600 също не е лош избор ...препоръчвам ти 600 щото 400 ше ти е малък след година две :)...върви исключително добре.Проблемите с карбораторите и свещите според мен са пълни глупости :) ...всичко зависи на какъв мотор ще попаднеш.

едит: Не обърнах внимание ,че темата е на една година :)
« Последна редакция: октомври 23, 2010, 11:32:59 am от wildfan »
Активен

sasho

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 359
    • http://www.bikepics.com/members/sashkina/
« Отговор #9 -: октомври 23, 2010, 12:21:15 pm »

то и 600 ще ти омалее бързо
най-добре е хорнет900
Активен

dando

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 60
  • Кара: yamaha fazer 600cc и Honda vt 750 shadow
« Отговор #10 -: ноември 05, 2010, 01:58:18 am »

Бях решил да взимам,ново DUCATI  да сменям ХОНДАТА .Но в последния момент размислих като говорих с приятел.Разбрах че прикалено много са прехвалени в всяко отношение.По добре взимай ХОНДА.
Активен

dan4o123451

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20
« Отговор #11 -: февруари 20, 2011, 02:02:09 pm »

Всеки японка кара  ;D какво му е на DUKATITO мен лично ми харесва монсара 6оо има по-вече консумативи  за смяна това е малко кофтито.
Активен

mingi

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 36
« Отговор #12 -: февруари 20, 2011, 02:28:51 pm »

човек , върни се в първи клас да те научат как се пише :director:
Активен

dan4o123451

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20
« Отговор #13 -: февруари 21, 2011, 07:31:58 pm »

Пич аз 1-ви клас съм си го изкарал просто бързах,той целия форум е пълел с правописни грешки!Какво се заяждаш със мен .?
Активен

sandy

• Newbie
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
« Отговор #14 -: февруари 27, 2011, 05:05:02 pm »

Май от много писане нищо не си си купил а?

п.с.или ако си купил вземи се похвали ............
Активен

nikman

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 17
  • Кара: Ducati Multistrada 1200, Monster 1000, 620
  • Дукатито си е екзотичен мотор....нещо като Ферари
« Отговор #15 -: май 24, 2017, 10:28:12 pm »

Темата е стара,но да дам и аз мнение за хората които в момента ги интересува. След Бандит 400 / червени глави/ минах на прословутия Хорнет 600 /2001г./ . Изключително нестабилен мотор /рамата,ако въобще може да се нарече така/ е супер кекава. Спирачките са меко казано посредствени. Под 5-6000 оборота няма никой. Не пригоден за градско каране. За да изпревариш сваляш 2 предавки надолу. Възможно най-евтини материали. То амортисьори,спирачки и всичко останало е колкото да го има. Здрав и хубав двигател,вървящ над 6000 оборота.
След него минах на Монстър 620. Нищо общо като поведение. Всички вложени части са най-висок клас. Тотално елементарен за подръжка. Инжекция. Лек. Въртящия момент е добър още на 2500 об. За да изпревариш даваш само газ. Разбира се,ако се състезава с Хорнет 600 е по-слаб,но за градско каране.... В завой няма база за сравнение. Стабилност също. За спирачки да не говорим.Супер повратлив. Сега карам Монстър 1000. Следващия мотор пак ще ми е европейски.Особено като влязох в магазина на Хонда и видях новия "Хорнет" на какво "мяза". На тези алуминия още им е чужд материал. За карбон,титан и магнезии да не говорим.
Преди да оплювате европейските ( италианските) мотори,моля първо покарайте такива в добро състояние.
Активен
Дукатито си е екзотичен мотор....нещо като Ферари - не е най-бърз, но не е и най-евтин...

Shitake

• Newbie
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Отговор #16 -: януари 10, 2023, 01:30:54 am »

Темата е вече старичка ,но да изкажа и аз мнение обожавам японската култура поведението им дисциплината езикът им и прочие,уви за мен мотори на конвейер няма как да ме впечатляват.Нито завиват добре , частите са им евтини и боклучави,по -тежки са.Сравнявам дукати Монстър 620-695 със Хонда хорнет,като хорнета е по -тежък ,но е 100к.с а 695 е около 70-73 к.с нито може да се опре на спиране нито на завиване! Брембо спирачки коват жестоко.магнети Марели компютър карбонови части, Дукати са красота стил,правени ръчно. Не са масовката с това и се отличават!
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8430
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #17 -: януари 10, 2023, 02:57:15 pm »

Aко обожаваше езика ни колкото японската култура, поведението им, дисциплината и езика им и уважаваше поне малко тези, които трябва да четат писанията ти, щеше да е по-добре за всички ни. А пък, ако Дукати беше по-добър мотор от Хонда, щеше да струва осезателно повече.
И не те знам къде ги четеш тези фантасмагории. Ето ти тук малко общодостъпна информация:

Монстър 696 от 2013 г.
https://www.motorcyclespecs.co.za/model/ducati/ducati_monster_696%2013.htm

Хорнет 600 от 2013 г.
https://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_cb600_hornet_13.html

При 97 кубика по-малък двигател, Хондата вади повече мощност, по-добро ускорение, по-висока максимална скорост и по-малък разход. Отстъпва единствено при максималния въртящ момент, което е нормално, защото е с редови двигател. Но отстъпва с много малко. Така или иначе бие Дукатито на дръпка от място. Ако пък тръгнат да се надбягват от София до Бургас, Хондата ще стигне по-бързо и с по-малко гориво. Теглото му пък е с 5 -6 кила по-високо от на Дукатито. Ако смяташ по-добре отколкото пишеш, ще видиш колко килограма се падат на една конска сила при двата мотоциклета. За да съм ти полезен, ще ти посоча, че Дукатито пак изостава с много.

Кажи сега, имаш Дукати за продан или си се навил да си купуваш такова? И в двата случая ще ти е необходим много късмет. Успех ти желая!
« Последна редакция: януари 10, 2023, 03:20:01 pm от ivchotr »
Активен
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Pancho77

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2924
« Отговор #18 -: януари 10, 2023, 05:48:06 pm »

За конвейера и карбона обаче е прав!
« Последна редакция: януари 10, 2023, 05:50:05 pm от Pancho77 »
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8430
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #19 -: януари 10, 2023, 06:06:40 pm »

И какво от това? Мерцедес да не би да не ги правят на конвейер, че даже имат и завод в Китай. И не само те.
А това, че Дукати са с не знам каква си рама, по никакъв начин не ги прави по-бързи, по-пъргави, по-поврътливи и по-икономични от Хонда. Че дори и на тегло го докарват почти същото, нищо че са с не знам каква си рама. А пък на Магнети Марели не случайно му казват Магнети Умрели. А на Дукати - ДуХати ;D И този бъзик е тръгнал точно покрай 620-ките, дето са по-зле и от 696, сравнени с Хонда Хорнет от същите години. Диавел са добри, поне ако може да се вярва на сектанти като Дъртлего. Ама той си пада по идоли, така че не знам колко да му вярваме ^-^ ^-^ ^-^
Активен
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Страницата е създадена за 0.127 секунди с 21 запитвания.