.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: !!!Ducati Monster!!!  (Прочетена 42835 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Pancho77

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2924
Re: !!!Ducati Monster!!!
« Отговор #20 -: януари 10, 2023, 08:23:48 pm »

Мерцедесите или   Фераритата са по- красиви?
Активен

dirtlego

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 919
  • Кара: Ducati Diavel
  • Ducater
« Отговор #21 -: януари 10, 2023, 10:50:54 pm »

ivchotr, ти карал/имал ли си Дукати, ако да, кой модел?
Активен
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8430
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #22 -: януари 10, 2023, 11:12:29 pm »

Мерцедесите или   Фераритата са по- красиви?

Въпрос на вкус. Ако намекваш, че Ферари се произвежда ръчно, ще трябва да хвърлиш едно око на този клип: https://www.vbox7.com/play:f1dd5eaa23
Ако пък някой си мисли, че Дукати не се сглобява на конвейер, ще трябва да прочете тази статия: https://autorip.ru/bg/zavod-dukati-v-bolone-italiya-ducati-iznutri-ekskursiya-po/

ivchotr, ти карал/имал ли си Дукати, ако да, кой модел?

Не, познай защо. Ако река да имам и да карам, не ми е проблем. От "върховите" им модели Монстър 620 и 696 има предостатъчно на пазара дори у нас, при това по-евтини от Хонда. Ако река да си купувам мотор от този клас, ще взема Хондата. Защо ли? По-горе писах защо.
Активен
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Pancho77

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #23 -: януари 10, 2023, 11:42:38 pm »

Щото гори по- малко и София-Бургас ще стигне по- бързо...и още защото частите са по-евтини, а и някой самурай може да я е яздил при битката с друг самурай     ( в него има история)
Активен

dirtlego

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Ducater
« Отговор #24 -: януари 10, 2023, 11:43:24 pm »

Ти пак четеш през пръсти.
Не забеляза ли, че колегата пише и сравнява как спират, завиват, части,... Ти скочи с твоите числа и линкове, и видиш ли, как Ондата била по-убаа. Два Хорнета съм имал и знам много добре за какво става дума. Вземи покарай малко и тогава сравнявай, че така малко несериозно,...
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #25 -: януари 11, 2023, 12:19:49 am »

Колегата започна да разправя и кой бил по-тежък, ама по-мощен, на Хондата частите били боклучави... Не ми харесва този мотор, ако ще и да спира на място от 150 км/ч. Не виждам причина да го вземам.
А пък "колегата" колко ни е колега, само той си знае.

... а и някой самурай може да я е яздил при битката с друг самурай     ( в него има история)

Какви самураи, ве?!? Да не би и ти да караш Дукати?

Хвърлих един поглед от началото на темата - само един човек в общи линии е похвалил Дукати. Всички останали не го препоръчват.
Пак ще отбележа, че имайки предвид броя на пуснатите в движение Монстъри и върховите им качества, би следвало да са поне два пъти по-скъпи от Хорнетите, които са ширпотреба с части от Занзинбар. Пък то не е точно така. Що ли?
Активен
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

китан

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1424
  • Кара: изтребител
« Отговор #26 -: януари 11, 2023, 08:21:33 am »

Ивчо,я сравни окачването и спирачките...лесно е,вижда се и на първи поглед ;D ;D ;D ;D

Ако тръгнеш по път със завои тип Петрохан,ще стигнеш първи с хорнета,ама друг път.
За градско монстера също е по-добрия мотор

За новобранец също монстера печели
Активен

Гошко

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2898
« Отговор #27 -: януари 11, 2023, 08:38:10 am »

Карал съм Хорнет, карал съм и Дукати. Двата мотора нямат почти нищо общо, освен факта, че имат по две колела и мотор по средата. Карал съм и Хиосунг, който е 1:1 с Дукати (рамка, двигател).
Тя темата стана нещо като спор-сравнение между двата, но те нямат нищо общо. Сходни по габарити, но нищо друго.
Тотално различни двигатели!!!
Лично моите впечатления от Дукати са:
1. Грозно! Особено прословутата рамка (фермена тръбна конструкция). Другото адски грозно ми е изпускателната тръба на предния цилиндър. Стърчи точно като на Хонда Къб и останалите ксерокопия.
2. Не съм виждал Дукати, което да не трака. Може би чисто ново, но такова също не съм виждал. Нормално е, имайки предвид конструкцията на двигателя, но мен ме дразни.
3. Доста плавен при тръгване и със сравнително добра "тяга" в по-ниските обороти  (все пак е само два цилиндъра и не иска много обороти за тая работа).
4. Въздухар. Нищо против, но лично на мен не ми харесва.

Мисля, че не е коректно Дукати да се сравнява с Хорнет. Също така не съм съгласен, че частите на Хонда са евтини. За качеството нямам коментар, защото това е много субективно. Имам отлични впечатления за по-старите италиански мотори, но не и за по-новите - нямам наблюдения. За спирането също останах учуден - ами стискаш-спира! Въпрос на настройка на лостовете, състояние на спирачките, накладки, сила, гуми, тегло и прочие. Какво значение има каква марка е спирачния апарат, ако накладките са калпави?! Те като нови всички спират перфектно...
Активен

dirtlego

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Ducater
« Отговор #28 -: януари 11, 2023, 11:09:59 am »

Харесване-нехаресване е субективно.
Аз линчно, чисто визуално не харесвам старите Монстъри. Като усещане от карането, контрол, поведение на пътя, обаче е много по-добър от Хорнета, според мен.

Двата мотора са в една категория, "голи" и подобни, като характеристики, затова е и сравнението. За цени на части не коментирам, понеже карането на мотор е удоволствие и ако тръгна да гледам кой, какво и колко струва, въобще няма да карам.

@Гошко,
Не е точно така "стискаш - спира". Покарай двата мотора един след друг и ще видиш, не е само до накладки.
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #29 -: януари 11, 2023, 12:01:59 pm »

Авторът на спора се покри нещо и ми се струва, че е подстрекател за съживяване на форума ;D Не може да се отрече, че беше сполучливо. Типична картинка от последно време - някакъв тийнейджър, карал до онзи ден колело вместо да ходи на училище или ако е ходил на училище, не е внимавал в час и покрай аверчетата пред блока в Люлин е решил да става рацер. Лошо няма за рацерството, обаче грамотността е нобходима дори за него. Щото човек трябва да може да прочете на какъв пробег се сменят ангренажните ремъци на Монстъра, за да не стане мяу.

А Коко мълчи със страшна сила, щото си има главоболия с Дукатито, ама пък си го обича.
Активен

Pancho77

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #30 -: януари 11, 2023, 01:19:22 pm »

Не ми харесва този мотор, ако ще и да спира на място от 150 км/ч. Не виждам причина да го вземам.
че кой те кара да го вземаш?

А защо смяташ автора за неграмотен?
« Последна редакция: януари 11, 2023, 01:21:41 pm от Pancho77 »
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #31 -: януари 11, 2023, 02:01:16 pm »

Ами прочети му първия пост. Ако искаш, мога да ти го оцветя в червено. Като в началното училище.

Дъртлего предлага да карам такъв, че да не се изказвам само по прочетеното из сайтовете за технически спецификации. Демек да не вярвам на написаното, а да пробвам сам. И това го казва човек, за когото материалните доказателства не са важни, а е важна само вярата в нещо написано от някого ;D
Само че аз за да добия реална представа как се държи един мотоциклет, трябва да го купя и да го карам известно време по всякакви пътища. А този не ме кефи толкова, че да дам пари за него. Както не ме кефят дебели и грозни жени. Те може да са добри хора и да са блян за някого, но аз не бих се обвързал с такава. Същото е и с този мотоциклет.
« Последна редакция: януари 11, 2023, 02:03:09 pm от ivchotr »
Активен

Pancho77

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #32 -: януари 11, 2023, 03:22:36 pm »

Първия пост на Shitake, който всъщност ще е и последен, няма грешка, ако искаш оцвети си го в червено и си го провери, ако са ви учили на български освен на лежене в окопите и стрелба!
Ще е последен понеже......
...Ако продължиш да пишеш глупости  ще ти напиша защо.
« Последна редакция: януари 11, 2023, 03:24:21 pm от Pancho77 »
Активен

Гошко

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #33 -: януари 11, 2023, 03:23:15 pm »

Както не ме кефят дебели и грозни жени. Те може да са добри хора и да са блян за някого, но аз не бих се обвързал с такава.

То и мен не ме кефят, ама правят секс като за последно!  :beer:

От друга страна идва един момент, в който човек спира да подбира...  ;)
Активен

Гошко

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #34 -: януари 11, 2023, 03:25:25 pm »

Първия пост на Shitake, който всъщност ще е и последен, няма грешка, ако искаш оцвети си го в червено и си го провери, ако са ви учили на български освен на лежене в окопите и стрелба!

Аз го прочетох два пъти. Честно казано на 20-тата правописна грешка спрях да ги броя.
Активен

dirtlego

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Ducater
« Отговор #35 -: януари 11, 2023, 03:30:47 pm »

Цитат
...Демек да не вярвам на написаното, а да пробвам сам. И това го казва човек, за когото материалните доказателства не са важни, а е важна само вярата в нещо написано от някого ;D
Много са си важни доказателствата, не си ме разбрал или не искаш. И аз мога да те попитам, как така взе да вярваш на написаното без доказателства? И ти бягаш от "линията". Доказателствата са важни и точно затова ти писах в другата тема "найси" пъти, че и ти нямаш доказателства, а теории и хипотези. Както и да е, няма смисъл да задълбавам, щото е глупава аналогия.

Не е нужно да купуваш. Правиш по един тест райд и на двата в един ден, по един и същ маршрут (не е нужно по всякакви пътища, щото не са за черно) и преценяш. Пък и кой те кара да даваш пари?

Активен

Pancho77

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #36 -: януари 11, 2023, 03:43:17 pm »

Аз го прочетох два пъти. Честно казано на 20-тата правописна грешка спрях да ги броя.
я дай някой пример ( за правописни )
Активен

Гошко

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #37 -: януари 11, 2023, 04:28:24 pm »

Темата е вече старичка ,но да изкажа и аз мнение обожавам японската култура поведението им дисциплината езикът им и прочие,уви за мен мотори на конвейер няма как да ме впечатляват.

Изключително много грешки при използването (или неизползването) на препинателни знаци и интервалите към тях! Интервал се поставя СЛЕД препинателен знак, а не преди него. Неправилно използване на правилото за пълен и непълен член (пълен член се използва за указване на подлога в изречението).
Давам пример само с първото изречение (виж за сравнение цитата), което би трябвало да бъде написано по следния начин (и разделено на две отделни изречения):

"Темата вече е старичка, но да изкажа и аз мнение: (тук може да се постави и точка)
Обожавам японската култура, поведението им, дисциплината, езикА (тук задължително трябва да бъде непълен член) (без "им") и прочие. Уви, (без "за") мен мотори на конвейер няма как да ме впечатлят. ("впечатлЯВАТ" е използвано неправилно по времеви причини).

Да продължавам ли? Оставям настрана езиковата култура...
Активен

Pancho77

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #38 -: януари 11, 2023, 04:51:25 pm »

мда, тъкмо това предполагах - запетаите!
Не, недей продължава, то отдавна трябваше да спрем да продължаваме...
И дори със тези грешки е изказал мнение...
Между другото - моето - и двете сравнявани машини са ширпотреба в една пазарна ниша!

В никакъв случай не твърдя лоши! Не и лоши!
Но направени за да завладеят пазар , едното по
"оризовия" начин другото по "жабарския"!
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #39 -: януари 11, 2023, 08:51:55 pm »

Цитат
...Демек да не вярвам на написаното, а да пробвам сам. И това го казва човек, за когото материалните доказателства не са важни, а е важна само вярата в нещо написано от някого ;D
Много са си важни доказателствата...

Хорнетът ми е познат и написаното за него съвпада с впечатленията ми. Не виждам защо не трябва да вярвам на написаното за италианското изделие, при положение, че го чета в същия сайт, в който чета и за Хорнета.
Между другото, преди може би 10-ина години щях да се включа в някакво рекламно развозване с Дукатита из страната, обаче не можах да се откача от работа. По принцип не страня от изпробване на всякакви мотори, но с Дукати така и не се получиха нещата. Но ще го направя, ако ми се отдаде възможност.

Панчо, нещо много навътре го взе. Да не би "колегата" да ти е някой близък? Ако е така, вместо да се опитваш да ме засягаш на тема професия, вземи му обърни внимание на правописа и правоговора в българския език. Но бъди внимателен, защото се казва и пише лежАне. А и ти трябва да научиш къде се ползва пълен и непълен член. За твое сведение, мен са ме учили все заслужили и народни учители още в гимназията. По онова време късаха на изпит в университета за неправилно поставени 3 запетаи. На теб може да ти се струва излишно използването на препинателни знаци, но за образованите хора е нещо нормално и необходимо. Освен това е показване на уважение към четящите.
Активен

Страницата е създадена за 0.158 секунди с 21 запитвания.