Карал съм Хорнет, карал съм и Дукати. Двата мотора нямат почти нищо общо, освен факта, че имат по две колела и мотор по средата. Карал съм и Хиосунг, който е 1:1 с Дукати (рамка, двигател).
Тя темата стана нещо като спор-сравнение между двата, но те нямат нищо общо. Сходни по габарити, но нищо друго.
Тотално различни двигатели!!!
Лично моите впечатления от Дукати са:
1. Грозно! Особено прословутата рамка (фермена тръбна конструкция). Другото адски грозно ми е изпускателната тръба на предния цилиндър. Стърчи точно като на Хонда Къб и останалите ксерокопия.
2. Не съм виждал Дукати, което да не трака. Може би чисто ново, но такова също не съм виждал. Нормално е, имайки предвид конструкцията на двигателя, но мен ме дразни.
3. Доста плавен при тръгване и със сравнително добра "тяга" в по-ниските обороти (все пак е само два цилиндъра и не иска много обороти за тая работа).
4. Въздухар. Нищо против, но лично на мен не ми харесва.
Мисля, че не е коректно Дукати да се сравнява с Хорнет. Също така не съм съгласен, че частите на Хонда са евтини. За качеството нямам коментар, защото това е много субективно. Имам отлични впечатления за по-старите италиански мотори, но не и за по-новите - нямам наблюдения. За спирането също останах учуден - ами стискаш-спира! Въпрос на настройка на лостовете, състояние на спирачките, накладки, сила, гуми, тегло и прочие. Какво значение има каква марка е спирачния апарат, ако накладките са калпави?! Те като нови всички спират перфектно...