.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: !!!Ducati Monster!!!  (Прочетена 42875 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Pancho77

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2924
Re: !!!Ducati Monster!!!
« Отговор #40 -: януари 11, 2023, 09:20:37 pm »

Именно уважението!
Какво е то към някой с първи пост, който изказва мнение?
Нито ми е близък нито познат, нито съм взел нещо навътре.
Активен

китан

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1424
  • Кара: изтребител
« Отговор #41 -: януари 11, 2023, 09:36:31 pm »

Понякога е готино да оставиш някой да си живее в заблудите ;D ;D ;D

По-готино е от спора ;D ;D ;D
Активен

dirtlego

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 919
  • Кара: Ducati Diavel
  • Ducater
« Отговор #42 -: януари 11, 2023, 09:43:40 pm »

@ivchotr,
Цитат
Хорнетът ми е познат ...
Какво означава познат? Карал ли си го повече от едно кръгче?
Цитат
...преди може би 10-ина години щях да се включа в някакво рекламно развозване с Дукатита из страната...
Т.е. и Дукати не си карал? Никакво?

Как тогава вземаш позиция без да имаш някакъв опит?! :-[

Чувал съм и други да споделят мнението от първата страница на nikman.
Цитат
Изключително нестабилен мотор /рамата,ако въобще може да се нарече така/ е супер кекава. Спирачките са меко казано посредствени. Под 5-6000 оборота няма никой. Не пригоден за градско каране. За да изпревариш сваляш 2 предавки надолу. Възможно най-евтини материали. То амортисьори,спирачки и всичко останало е колкото да го има. Здрав и хубав двигател,вървящ над 6000 оборота.
Цитат
След него минах на Монстър 620. Нищо общо като поведение. Всички вложени части са най-висок клас. Тотално елементарен за подръжка. Инжекция. Лек. Въртящия момент е добър още на 2500 об. За да изпревариш даваш само газ. Разбира се,ако се състезава с Хорнет 600 е по-слаб,но за градско каране.... В завой няма база за сравнение. Стабилност също. За спирачки да не говорим.Супер повратлив.

Активен
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Pancho77

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #43 -: януари 11, 2023, 09:59:35 pm »

Преди години, на едно МотоGP в Истанбул,  шляейки се за да намерим пътя се срещнахме с едно варненско Дукати, и моя човек, върл противник на Дукати, взе да се ядосва и да ни оплита още повече! Тогава за да разведря малко обстановката му казах, че тоя има един проблем повече от нас -  има Дукати.
Именно събеседника ми е много добър техник, и въобще човек в чието мнение се вслушвам,но Дукати са му противни!
Аз не съм на това мнение и съм се опитвал да говоря с него, но.....още това
се убедих че това което си написал е вярно.

Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8430
  • Кара: Suzuki GSX 1100 E
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #44 -: януари 11, 2023, 10:21:19 pm »

Цитат
... Разбира се,ако се състезава с Хорнет 600 е по-слаб...

Дъртлего, аз обсъждах само данни от сайта за спецификации и не съм спорил за спирачки. Горният цитат от твоя пост потвърждава това, което казах и аз. Хорнет съм карал тестово, както ми предлагаш да направя с Дукатито. Това брои ли се?

Панчо, ако се зачетеш в първия ми пост след бълвоча на "колегата", ще разбереш за какво става въпрос. Когато изсипеш такава писмена повръщня още в първото си мнение, как очакваш някой да те уважава? За да те уважават другите, трябва да уважаваш и себе си и тях. "Колегата" очевидно не уважава нито нас, нито себе си, защото ако се уважаваше, щеше да положи малко повече усилия да се ограмоти. Ако все още чете какво пишем тук, дано разбере за какво става въпрос. И ми е интересно как установи, че Хондите са сглобени с боклучави части? Ти поне се занимаваше преди време с продажба на всякакви части втора употреба. Какво ти е мнението за тези на Хонда?

Китане, ти да си траеш, че съм ти набрал от преди години ^-^ Врънках те да ми продадеш една бяло - червена Хонда, някаква 500-ка беше, ако не бъркам, а ти я ската и я даде на някого. Не беше за мен, а за приятел. Вместо това се опита да ми пробуташ през авери някакъв скрап, който освен, че не щеше да пали, ами имаше и проблем със скоростите. Не беше Хонда ;) Що не даде Хондата, а?

П.П.
Механикът имал особено мнение за Дукати... Коко, всепризнатият форумен капацитет по различни марки и модели, облягайки се на личния си опит със собствено Дукати и с всякакви ремонти в очевидно развиващия му се сервиз, казва, че Дукатито му образува нерви. И защо да не им вярваме на тези механици? Мен лично ще ме изнервя фактът, че трябва да сменям на всеки две години ангренажните ремъци с ролките им, защото инженерите на Дукати са решили да им дадат интервал за смяна 15 - 20000 км. Щото тези километри ги минавам за две години. Някой обясняваше, че се пригаждали ремъци от Фиат, ако не бъркам, с интервенция и на ролките, за да изкарват повече пробег. Е що трябва да побългаряваме италианското инженерно чудо?
Активен
Why do you think I ride alone?
Cause you don't know about it anymore.
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

Pancho77

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #45 -: януари 11, 2023, 10:29:10 pm »

Как не те заболяха пръстите да го напишеш?
Активен

Pancho77

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #46 -: януари 11, 2023, 10:31:06 pm »

:cheers:
« Последна редакция: януари 11, 2023, 10:34:14 pm от Pancho77 »
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #47 -: януари 11, 2023, 10:46:43 pm »

Нищо не каза за частите.
Активен
I think you all oughta get back on your bikes and go out and ride the highway until you remember what riding's all about.

dirtlego

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Ducater
« Отговор #48 -: януари 11, 2023, 10:57:26 pm »

Цитат
Дъртлего, аз обсъждах само данни от сайта за спецификации и не съм спорил за спирачки. Горният цитат от твоя пост потвърждава това, което казах и аз. Хорнет съм карал тестово, както ми предлагаш да направя с Дукатито. Това брои ли се?
Взе сега да усукваш.
Виж какво написа колегата, който събуди темата:
Цитат
Нито завиват добре , частите са им евтини и боклучави,по -тежки са.Сравнявам дукати Монстър 620-695 със Хонда хорнет,като хорнета е по -тежък ,но е 100к.с а 695 е около 70-73 к.с нито може да се опре на спиране нито на завиване! Брембо спирачки коват жестоко.магнети Марели компютър карбонови части, Дукати са красота стил,правени ръчно. Не са масовката с това и се отличават!
Виж се сега ти какви ги нареди, че и линкове нареди:
Цитат
При 97 кубика по-малък двигател, Хондата вади повече мощност, по-добро ускорение, по-висока максимална скорост и по-малък разход. Отстъпва единствено при максималния въртящ момент, което е нормално, защото е с редови двигател. Но отстъпва с много малко. Така или иначе бие Дукатито на дръпка от място. Ако пък тръгнат да се надбягват от София до Бургас, Хондата ще стигне по-бързо и с по-малко гориво. Теглото му пък е с 5 -6 кила по-високо от на Дукатито. Ако смяташ по-добре отколкото пишеш, ще видиш колко килограма се падат на една конска сила при двата мотоциклета. За да съм ти полезен, ще ти посоча, че Дукатито пак изостава с много.
Кой ти говори за по-добро ускорение, максимални скорости, дръпки от място, София-Бургас, че и разход?,..  ::) ::) ::)

В крайна сметка Хорнета си го помирисал, а на Дукати не си и сядал сигурно, обаче зачепка колегата, щото ти са по-ясно нещата.

Зима е все пак, няма каране, поне да тракаме по клавиатурите.
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #49 -: януари 11, 2023, 11:41:14 pm »

Уф, пуснах линкове, защото теглото на единия спрямо другия е няколко килограма, които едва ли някой изобщо ще усети. Камо ли пък имайки предвид мощността. За ускорението, максималната скорост, разхода и т.н. писах, защото за какво му е на мотоциклет да може да спира толкова, като не може да върви? Ако някой е карал Хонда, която не може да спира, най-вероятно е трябвало да ѝ обслужи спирачната система. Брембото на Дукати вероятно също трябва да се обслужва, нали? Имам предвид, че ако не се обслужва, в един момент и тези спирачки няма да спират както трябва. Изправните спирачки на Хонда си държат колкото трябва.
Нямам проблем да си бъбрим. Ако колегата, заради когото се развихри темата, е карал Монстър и Хорнет, предполагам, че не е карал всички Монстъри и Хорнети на света. Както и ти. Да имаш опит с един - два мотора, над които някой е издевателствал, не е никак меродавно.
Активен

китан

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #50 -: януари 12, 2023, 06:28:55 am »

Хондата беше първото нещо от което се оттървах,как се прибрах.Нямам вина,че тука си живеете в измислен свят на митове и легенди и...хонда,нокия,мерцедес са топа ;D ;D ;D ;D

"Скрапера дето се опитах да ти "пробутам" беше с 1000 лева под стойноста на най-евтиния в мобилето,на цена която дори днес след 7-8 години не можеш да го намериш.Ако не е палил,е имал проблем с акумулатора,щото не е каран.Иначе си палеше и вървеше без проблем.Проблема със скоростите беше просто клеясал лост на скоростите от седенето и се оправи за 1 минута с парцал и 2 капки масло.Просто това хич не беше МОЯ мотор и имах 6 в оня момент и гледах да се отърва от него,защото просто не ми беше нужен.Всичко това,мога да подкрепя със свидетели,тъй като те са "правили" и продали мотора.Мотора беше на мой приятел,който повече от година не го беше карал и ми го продаде щото не го ползва.Та и за никакви скрити дефекти не може да става и дума.Просто никой не си направи и труда да го измие и лъсне след престоя.Говорим за Яамаха Фазер 2003 година за 2300 лева-2015 година се развива действието.Просто не знам как сърце ти даде да го напишеш,че съм се опитал да те прееба с оня мотор.
Активен

китан

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #51 -: януари 12, 2023, 06:45:45 am »

Преди 15тина години се загледах по дукати 999.Поразпитах за него и всички коментари от БГ бяха-пълен боклук,не ти трябва.

Няколко години по-късно седнах та пробвах едно и ме втрещи какво управление има тоя мотор.Колко лек и стабилен се усеща,сравнен с японските курници от неговите години.Даваха му 140 коня,а най-слабия японски беше 954 малко над 150 коня.Обаче съм сигурен че ако има нещо дет да му се опъне на вървеж е само и единствено сузуки,но по всичко останало сузукито е далеч назад,за другите марки няма и да говоря даже.

Питам пак същите хора,бе кво не ви хареса на това дукати,ебаси якия мотор е.
-Много трака
Активен

Гошко

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2898
« Отговор #52 -: януари 12, 2023, 08:12:47 am »

И мен това ме дразни.

Много ми допадат "Дезмо"-клапаните. Много добро решение, проектирано специално за високи обороти. Но този мотор не е толкова високооборотен...
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #53 -: януари 12, 2023, 12:51:46 pm »

Хондата беше първото нещо от което се оттървах,как се прибрах...

Много лесно се връзваш, ве ;D Не съм имал намерение да хвърлям сянка върху отношението ти към хората, които влизат в някакви договорки с теб. Неслучайно зад първото си изречение в онзи пост сложих възможно най-ухиленото човече, до което имам достъп ^-^
Мен точно нежеланието ти да ми дадеш Хондата, въпреки че ти обясних защо точно нея искам да взема, ме обърква. Хем е моторът, от който искаш да се отървеш, хем не го даваш на човека, който е готов да го вземе веднага, дори да се налага да прави нещо по него. Ямахата имаше неугледен вид и аверите трябва да ги глобяваш, че така се отнасят към стоката ;D А тогава ни отне и твърде много време да я запалим, при положение, че носех резервен акумулатор. Наложи се да вкараме в боя и автомобилен, че да не му свърши токът като на моя. А лостът на скоростите може и да е бил клеясал, ама вече ми беше писнало да се занимавам, щото времето си беше напреднало, а имахме и още работа да вършим. И наистина, в момента Фазерите като твоя вървят по-скъпо, нищо, че са по-дърти от онзи преди 8 години. За което имаш  :cheers:
Както и да е. На мен ми трябваше Хондата, защото приятелят нищо не отбираше от мотори и не беше карал други, освен учебния. Нямаше как да го кача на Фазера, щото щеше да се пребие, ако не на първото, то на второто - третото каране. Човекът иска да е най-добър във всичко, което прави и ако може това нещо да стане веднага. А на всичко отгоре беше ясно, че в един момент ще вози и дъщеря ми с него...
Та тогава му взехме пак Ямаха, ама по-стар модел, във "възстановяването" на която вземаше дейно участие и така понаучи нещо за устройството ѝ. С нея успя да падне така, че ми изправи косата под каската. Размина се с поожулени дънки и колене, яке и самочувствие. След време продаде Ямахата, взе по-вървящо БМВ, падна с него и счупи ключица.
Затова при всеки подхоящ повод ти дърпам юздите да не пропагандираш мощните мотори като подходящи за първи. Не всички начинаещи мотористи са родени таланти като теб, но много от тях живеят с грешна представа за собствените си възможности. Колкото по-млад е човек, толкова повече се смята за непогрешим. Доколкото разбирам, обсъжданите Монстъри са подходящи, нищо, че гонят 80 коня. Ама пак не е като да са 100 и нагоре. Вероятно и затова доста дами ги вземат. Забелязвам, че ъгълът на наклон на предната му вилка е леко по-остър, отколкото на Хорнета и това явно го прави малко по-отзивчив в завоите. Обаче не мисля, че Хорнетът завива като някоя американска чопър изгъзица и дори начинаещ моторист ще се справя успешно и без драми с него, стига да знае как се управлява мотоциклет в завой. Затова и много начинаещи вземат такъв мотоциклет за първи.
Активен

Гошко

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #54 -: януари 12, 2023, 03:41:09 pm »

Ако някой е карал Хонда, която не може да спира, най-вероятно е трябвало да ѝ обслужи спирачната система. Брембото на Дукати вероятно също трябва да се обслужва, нали? Имам предвид, че ако не се обслужва, в един момент и тези спирачки няма да спират както трябва. Изправните спирачки на Хонда си държат колкото трябва.

За спирането също останах учуден - ами стискаш-спира! Въпрос на настройка на лостовете, състояние на спирачките, накладки, сила, гуми, тегло и прочие. Какво значение има каква марка е спирачния апарат, ако накладките са калпави?! Те като нови всички спират перфектно...

Ами нали и аз това се опитах да кажа? Какво значи "Спира по-добре"??? Иска повече натиск ли? Това се регулира!!!
От накладки, дискове, лостове. Няма мотор, който да не засурка гумата в един момент - зависи колко силно стиснеш/натиснеш. Силата не е фактор - тя зависи от лоста/ръчката. Суркането също не е фактор - то зависи от гумата.
Все пак говорим за елементарни неща, а не за ядрена физика или космически технологии...
На всеки мотор зоната между "спиране" и "блокиране" е различна и изисква свикване. Даже два напълно еднакви мотора дават различно усещане.
Активен

китан

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #55 -: януари 12, 2023, 05:56:22 pm »

Много сте в грешка за спирането.Има още доста фактори които го определят.
Жокер-на сегашния ми мотор,като стисна предната спирачка,преди да стисне диска,настройва окачването.

Център на тежеста
големина и брой на дисковете
Сила на помпата
спирачна течност
Раздуване на маркучи
И още една камара неща

Ивчо,приятел се хвана за тоя дръгел хондата и не го остави докато не му го продадох.Буквално замина как стъпи на родна земя
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #56 -: януари 12, 2023, 06:21:05 pm »

A бе аз още тогава разбрах, че не съм ти приятел, ама майната му. Ще се оправям някак си и сам ^-^ ^-^ ^-^
Активен

Гошко

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #57 -: януари 12, 2023, 08:06:56 pm »

Център на тежеста
големина и брой на дисковете
Сила на помпата
спирачна течност
Раздуване на маркучи
И още една камара неща

Център на тежеста - Как по-точно влияе? Според мен може да повлияе на преобръщането, но не и на спорачния път.

големина и брой на дисковете - има известен резон.

Сила на помпата - Помпата е хидравлична машина. Дали намаляш диаметъра на малкото бутало или увеличаваш рамото на лоста - получаваш едно и също налягане! В случая дебитът е без значение.

спирачна течност - всички съвременни са със сходна плътност. Не виждам връзка.

Раздуване на маркучи - не знам дали някога си правил хидравличен (спирачен) маркуч, но това с раздуването е несериозно! Ако се раздуваха от мижавото налягане, създадено от човешка ръка/крак при лост няколко сантиметра (между 5 и 20 бара), не знам какви плондери ще станат при едни 250-300 бара - колкото би трябвало да издържат…

И още една камара неща
Активен

ivchotr

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • E няма такъв кеф!
« Отговор #58 -: януари 12, 2023, 09:32:56 pm »

Помпата има значение, защото моето Сузуки го взех с помпа от Хонда. Сузукитата нали по принцип не спират, та някой от предишните собственици му е монтирал по-читава. Това, че е хондовска, не е случайно. Можело е да му сложат и от Дукати, ама не ;D
Активен

dirtlego

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Ducater
« Отговор #59 -: януари 12, 2023, 09:59:15 pm »

Помпата има значение, защото моето Сузуки го взех с помпа от Хонда. Сузукитата нали по принцип не спират, та някой от предишните собственици му е монтирал по-читава. Това, че е хондовска, не е случайно. Можело е да му сложат и от Дукати, ама не ;D
Не могат да си позволят помпа от Дукати. ;D ;D ;D

@Гошко,
Ако всички марки спирачки (като цяло) са еднакви, защо има разлика в цени, предпочитания,... дори във Формула 1, ако не се бъркам работят с Брембо, а не Нисин, да речем...?!?
Активен

Страницата е създадена за 0.16 секунди с 21 запитвания.