Хондата беше първото нещо от което се оттървах,как се прибрах...
Много лесно се връзваш, ве
Не съм имал намерение да хвърлям сянка върху отношението ти към хората, които влизат в някакви договорки с теб. Неслучайно зад първото си изречение в онзи пост сложих възможно най-ухиленото човече, до което имам достъп
Мен точно нежеланието ти да ми дадеш Хондата, въпреки че ти обясних защо точно нея искам да взема, ме обърква. Хем е моторът, от който искаш да се отървеш, хем не го даваш на човека, който е готов да го вземе веднага, дори да се налага да прави нещо по него. Ямахата имаше неугледен вид и аверите трябва да ги глобяваш, че така се отнасят към стоката
А тогава ни отне и твърде много време да я запалим, при положение, че носех резервен акумулатор. Наложи се да вкараме в боя и автомобилен, че да не му свърши токът като на моя. А лостът на скоростите може и да е бил клеясал, ама вече ми беше писнало да се занимавам, щото времето си беше напреднало, а имахме и още работа да вършим. И наистина, в момента Фазерите като твоя вървят по-скъпо, нищо, че са по-дърти от онзи преди 8 години. За което имаш
Както и да е. На мен ми трябваше Хондата, защото приятелят нищо не отбираше от мотори и не беше карал други, освен учебния. Нямаше как да го кача на Фазера, щото щеше да се пребие, ако не на първото, то на второто - третото каране. Човекът иска да е най-добър във всичко, което прави и ако може това нещо да стане веднага. А на всичко отгоре беше ясно, че в един момент ще вози и дъщеря ми с него...
Та тогава му взехме пак Ямаха, ама по-стар модел, във "възстановяването" на която вземаше дейно участие и така понаучи нещо за устройството ѝ. С нея успя да падне така, че ми изправи косата под каската. Размина се с поожулени дънки и колене, яке и самочувствие. След време продаде Ямахата, взе по-вървящо БМВ, падна с него и счупи ключица.
Затова при всеки подхоящ повод ти дърпам юздите да не пропагандираш мощните мотори като подходящи за първи. Не всички начинаещи мотористи са родени таланти като теб, но много от тях живеят с грешна представа за собствените си възможности. Колкото по-млад е човек, толкова повече се смята за непогрешим. Доколкото разбирам, обсъжданите Монстъри са подходящи, нищо, че гонят 80 коня. Ама пак не е като да са 100 и нагоре. Вероятно и затова доста дами ги вземат. Забелязвам, че ъгълът на наклон на предната му вилка е леко по-остър, отколкото на Хорнета и това явно го прави малко по-отзивчив в завоите. Обаче не мисля, че Хорнетът завива като някоя американска чопър изгъзица и дори начинаещ моторист ще се справя успешно и без драми с него, стига да знае как се управлява мотоциклет в завой. Затова и много начинаещи вземат такъв мотоциклет за първи.